PDA

Tüm Versiyonu Göster : levrek avı-3.gidiş 6 levrek.iyi bir eğitmenim sanırım :)

akinyildiz81
17-11-2010, 11:49
iki hafta önce ben balıkmı autoshowmu derken tercihimi arabalardan yana kullandım.kullanmaz olaydım .autoshowu daha tam gezmemişken abim aradı iyi levrek yapıyor kaç gel diye.olay mahaline vardığımda 9 adet levrek yakalanmıştı 6 tanesini abim 3 tanesini arkadaşı yakalamıştı.toplamda 10kg gibi geldiler.en büyüğü 3150gr(aynı büyüklükteki balığa 8-10kg yazan gördüm :) insanları eşşek yerine koymaya gerek yok)tabi abimler kenara kadar bayağı güzel bir tane getirmişler.bizimkiler dalga olmamasına rağmen ıslanmamak için aşşağı inmeyince olta ağzından çıkmış küçük bi dalgadada levrek kaçmış.o yüzden yakaladıkları küçük geliyordu adamlara.abimin 3.levreğe gidişi.hafta içide sisli havada 3 tane abim 2 tane arkadaşı almış.balıklar ortalama 1.5kg civarıydı fotoları alabilirsem yayınlayacağım

[Only Registered Users Can See Links]

balıklar 31 ekimde yakalandı demekki hala iş yapıyor.mevsim çom yumuşak geçen seneye göre ondan olabilir.balıkların tamamını strike pro ve pelikan sahteyle yakalamışlar.remixon ip misina ,cormoran 2.70 kamış ve makina kullamışlar.benim tavsiyem 2.40m 5-25gr atarlı kamış yeterli.spin makinanız kaliteli olsun bu çok önemli.birde berkleyin beyaz örgü misinası var 60 ytl civarı ama müthiş çekeri var.(bizim mekan kayalık,karadeniz hırçın 1kglık balık5kg oluyor)daha sakin yerlerde istediğiniz misinayı kullanın nitekim levrek çabuk yorulan hemen kendini koy veren balıktır.son olarak kalama mutlaka açık olsun son anda kapatın çünkü balığın ilk kafa darbesi bayağı sert oluyor geneldede o anda koparıyor.sağlıcakla kalın.herkese iyi bayramlar...

mst35
17-11-2010, 12:30
Akın kardeş sen bu balıkları yanlış yazmışsın bunlar levrek değil balina balina tebrik ederim bende büyük tuttum diye seviniyordum dünyam karardı iyi bayramlar.

Halil İplikçi
17-11-2010, 22:43
işte bu... son nokta...saygı duyuyor ve tebrik ediyorum.:helal::helal::helal:

ejder_balikci
20-11-2010, 14:21
Abi tebrik ederim harika balıklar tutmuşsunuz. Şansınız her daim bol olsun ve bir dahaki sefere şimdiden rastgelsin.

mzeki
21-11-2010, 14:54
Tek kelime ile harika, maşallah...

Necati ARAT
22-11-2010, 09:39
Akın kardeşim harika kareler..
Levreklere bizim tabirimizle EFE lere bir şey diyemiyorum..
Emeklerine sağlık.. Paylaşım için teşekkürler..

Erhan ÇUKURLU
22-11-2010, 14:24
Akın abi tebrik ederim. Gerçekten güzel balıklar. Paylaşım içinde teşekkürler.

akinyildiz81
22-11-2010, 18:22
arkadaşlar balıkların hepsini hem öğrencim(levrek yakalamayı benden öğrendi) hemde hocam(alabalık yakalamayı öğretti.gördüğüm en iri alabalıkları abim tutmuştur hep.) olan abim tuttu.bu 3.gidişi.ben sadece olayın son anına yetiştim.

akinyildiz81
22-11-2010, 18:23
Akın kardeşim harika kareler..
Levreklere bizim tabirimizle EFE lere bir şey diyemiyorum..
Emeklerine sağlık.. Paylaşım için teşekkürler..

Abi EFE iyiymiş.hiç duymadım ama şimdi efe balığın hastası oldum :)

Halil İplikçi
22-11-2010, 23:13
Akın aynı konuya ikinci kez yazmaktan alıkoyamadım kendimi...ben bunların yarısı
kadar bir ya da iki tanesini yakaladımmı tabir caizse bir ay bayram ediyorum sizdeki kısmetin ötesi maşaallah... ben yemli takılıyorum ya da bırakma .. hikmet atçekte mi avlak verimliliğinde mi anlamadım...tekrar tebrik ediyorum canım kardeşim raporların bol olsun...

akinyildiz81
23-11-2010, 00:07
Akın aynı konuya ikinci kez yazmaktan alıkoyamadım kendimi...ben bunların yarısı
kadar bir ya da iki tanesini yakaladımmı tabir caizse bir ay bayram ediyorum sizdeki kısmetin ötesi maşaallah... ben yemli takılıyorum ya da bırakma .. hikmet atçekte mi avlak verimliliğinde mi anlamadım...tekrar tebrik ediyorum canım kardeşim raporların bol olsun...

bence hikmet at çekte.forumda yasinle gittiğimiz ilk avdan dönerken bacak kadar levrek önde bayağı kalabalık bir sürüde arkasında bize doğru gelip tekrar döndüler.bundan sonrada biz levreği yakalar yakalamaz hemen çıkarıp at çek yapmaya başladık.son zamanlarda öğrendiğimiz başka konu ağır tombul sahtelere devler daha çok geliyor.nitekim 8ytlye surecatchin 26grlık sahtesini aldım.bayağı tombul olduğundan belki balık gelmez diye düşünüyordum.abim bu sahteyle atış yapmaya başladı ben 700gr civarında bir ispendek aldım,abim1.5kglık bir tane çıkardı.ardından sahteyi gelen dalganın bayağı ötesine attı.daha makarayı bir iki kez sarmaya başladı baktık bizim misina uçuyor.7-8kglık levreği kıyıya kadar getirdi.ama malum karadenizin dalgası levreği kıyıya çıkaramadan geri götürdü.arkasından el sallamaya başladık.anlatmak istediğim şu siz canlı yemden levreği çıkarıp tekrar canlı yem takana, onu atana kadar biz olayı bitirmiş oluyoruz.birde sahte suya düşerken levreği çağırıyor sanırım.eylül ayında teorimiz şuydu oltanı at yarım saat içinde gelmezse topla git.abimin sabrı sonucunda şunu gördük hava iyiyse mutlaka uğraş(karadenizde nadir bulursun.ya dalgadan ,rüzgardan kıyıya yaklaşamazsın ya da hiç dalga olmaz),dalga yoksa kıyıdan at çekle uğraşma balık mevzil dışıdır.abim ve yasinle gittiğimiz avda denizde hiç dalga yoktu.teknenin biri sırtı yaparak geliyordu.ben burda hiç sırtıyla yakalayanı görmedim demiştimki eleman benim levrek olduğunu iddia ettiğim balığı aldı.aldığı yer yaklaşık olarak bizim sahtelerin gittiği mesafenin 3 katı kadardı.şu olabilir dalgalı havada kıyıda dalgasız havada daha illeride.zaten önümüzden geçen zıpkıncılar durgun havada kefal dışında bi şeyler alamıyor.biz dalgada levrek alıyoruz dediğimizde bi bakışları varki valla abi,yemin ederim abi diyesimiz geliyor :) gece gece uykum kaçtı yazdıkça yazıyorum.kusura bakmayın yaşlılık :deli:

akinyildiz81
23-11-2010, 00:15
birde foruma koyduğum ilk levrek deneyimim var.eşimle dolaşmaya gittiğimiz bir hafta sonu deniz kenarındayız benim şu oltayı deneyeyim diyip ardı ardına ispendek aldığım yarısını geri saldığım bir anım var.onu izlerseniz anlatmaya çalıştığım tam havası dediğim bir hava durumu var.bu havayı yakaladınızsa sürekli avlağınızı değiştirin ilk levreği aldığınız yerde devam edin atmaya.diğer gelişlerinizde de bu bölgeye yoğunlaşın(ben bi kaya buldum arkasına oturup atıyorum.sadece bu noktadan aldığımız 20 civarı levrek var)burdada sorun geçen yıl aldığım bu yerden bu yıl tek bir vuruş alamadık.yasinle yeni avlak bulduk.

KingStriker
23-11-2010, 12:29
Tebrikler abi super av olmus. Bende hala tik yok bi istavrit bile yakalayamadim henuz :)

akinyildiz81
23-11-2010, 17:21
sana hızlı birs kurs vereceğim kardeş.bende uzun zamandır gidemiyorum.yaklaşık 20 gündür hava o kadar durgunki gidip yakalamak imkansız gibi.

Ahmet TARİH
23-11-2010, 18:00
Tebrikler abi super av olmus. Bende hala tik yok bi istavrit bile yakalayamadim henuz :)

Aydın Cumartesi günü gelmedin Ortaköye. Bekledim seni valla. Saat 11 e kadar durdum. Gelseydin istavriti mahallede dağıtacak adam arardın.

adonis
23-11-2010, 19:44
[QUOTE=akinyildiz81;96241]bence hikmet at çekte.forumda yasinle gittiğimiz ilk avdan dönerken bacak kadar levrek önde bayağı kalabalık bir sürüde arkasında bize doğru gelip tekrar döndüler.bundan sonrada biz levreği yakalar yakalamaz hemen çıkarıp at çek yapmaya başladık.son zamanlarda öğrendiğimiz başka konu ağır tombul sahtelere devler daha çok geliyor.nitekim 8ytlye surecatchin 26grlık sahtesini aldım.bayağı tombul olduğundan belki balık gelmez diye düşünüyordum.abim bu sahteyle atış yapmaya başladı ben 700gr civarında bir ispendek aldım,abim1.5kglık bir tane çıkardı.ardından sahteyi gelen dalganın bayağı ötesine attı.daha makarayı bir iki kez sarmaya başladı baktık bizim misina uçuyor.7-8kglık levreği kıyıya kadar getirdi.ama malum karadenizin dalgası levreği kıyıya çıkaramadan geri götürdü.arkasından el sallamaya başladık.anlatmak istediğim şu siz canlı yemden levreği çıkarıp tekrar canlı yem takana, onu atana kadar biz olayı bitirmiş oluyoruz.birde sahte suya düşerken levreği çağırıyor sanırım.eylül ayında teorimiz şuydu oltanı at yarım saat içinde gelmezse topla git.abimin sabrı sonucunda şunu gördük hava iyiyse mutlaka uğraş(karadenizde nadir bulursun.ya dalgadan ,rüzgardan kıyıya yaklaşamazsın ya da hiç dalga olmaz),dalga yoksa kıyıdan at çekle uğraşma balık mevzil dışıdır.abim ve yasinle gittiğimiz avda denizde hiç dalga yoktu.teknenin biri sırtı yaparak geliyordu.ben burda hiç sırtıyla yakalayanı görmedim demiştimki eleman benim levrek olduğunu iddia ettiğim balığı aldı.aldığı yer yaklaşık olarak bizim sahtelerin gittiği mesafenin 3 katı kadardı.şu olabilir dalgalı havada kıyıda dalgasız havada daha illeride.zaten önümüzden geçen zıpkıncılar durgun havada kefal dışında bi şeyler alamıyor.biz dalgada levrek alıyoruz dediğimizde bi bakışları varki valla abi,yemin ederim abi diyesimiz geliyor :) gece gece uykum kaçtı yazdıkça yazıyorum.kusura bakmayın yaşlılık :deli:[/çokgüzel olmuş devamında'da başarılar dilerim :

Hasan BALIKÇI
23-11-2010, 21:45
BU EFELERE ŞAPKA ÇIKARILIR AKIN BİLADERİM :helal::helal::helal::helal::helal:

gerçekten çok güzel kareler bunlar.:)dahada iyilerine dicem ama bunlarda çok güzl be kardeş;)olsun yinede daha iyilerine inşallah :)

İrfanavcı
24-11-2010, 00:16
Akın, süper balıklar :helal::helal:tebrikler kardeş.paylaşım için teşekkürler.

KingStriker
24-11-2010, 12:39
Aydın Cumartesi günü gelmedin Ortaköye. Bekledim seni valla. Saat 11 e kadar durdum. Gelseydin istavriti mahallede dağıtacak adam arardın.

abi vallahi ne desen haklisin cuma gecesi arkadaslarla eglenelim dedik sabah ben gozlerimi actigimda saat 13:00 idi o saatten sonra da zaten anca kendime gelebildim alkolu fazla kacirdik :P ama iznin olursa bir dahaki sefere kacirmam artik bende balik tutmak istiyorum =)

akinyildiz81
24-11-2010, 23:25
abi vallahi ne desen haklisin cuma gecesi arkadaslarla eglenelim dedik sabah ben gozlerimi actigimda saat 13:00 idi o saatten sonra da zaten anca kendime gelebildim alkolu fazla kacirdik :P ama iznin olursa bir dahaki sefere kacirmam artik bende balik tutmak istiyorum =)

gece 03:00e kadar içtiğim 07:30da fakültenin yolunu tuttuğum yıllar geldi aklıma.içmekte iyidir(canlı kalmak şartıyla).biz seni yine balığa götürürüz.:)

KingStriker
01-12-2010, 16:06
Bir gun gidelim abi hep beraber bi show yapalim en az 3-5 tane levrek lufer kaldirmadan donmeyelim =)

Yağız DEMİR
02-12-2010, 08:06
akın kardes bu efeler super :) anlatımda bır harıka
anlasılan bu efelerın devamı gelecek paylasım ıcın tesekkurler

akinyildiz81
02-12-2010, 15:33
Bir gun gidelim abi hep beraber bi show yapalim en az 3-5 tane levrek lufer kaldirmadan donmeyelim =)

içmeden mangal yapmadan olmaz ama :)

akinyildiz81
02-12-2010, 15:34
akın kardes bu efeler super :) anlatımda bır harıka
anlasılan bu efelerın devamı gelecek paylasım ıcın tesekkurler

valla 1 aydır tık yok.karadenizde tek dalga olmazmı.

KingStriker
06-12-2010, 15:08
içmeden mangal yapmadan olmaz ama :)

Olur abi rakilar benden baliklar senden o zaman :)

akinyildiz81
06-12-2010, 15:48
olur abi rakilar benden baliklar senden o zaman :)

havalar kötü bozdu.balık rakı birde karadeniz dalgalıysa...canım rakı çekti iyimi

KingStriker
06-12-2010, 16:15
Valla Ahmet abi de gelir(jeosee) hep birlikte bir gun baliga gidelim abi rakiyi soz ben gelirken getiriyorum :D

akinyildiz81
07-12-2010, 10:41
bu arada hafta sonu dev gibi bir tane almayı becerdik tüm klasmanlarda rekorumu kırdım.iki gün aralıksız sabah akşam at çek sonucu iki adet aldık.tam bıraktığım anda abim iyi bir vuruş aldı ben uyanık davranıp hızlıca atış yaptım balığı aldım :) fotoları abimden alabilirsem yayınlayacağım.iki gün uğraşmaya değmedi yinede.ya da biz çok şımardık :)

serhatengin
09-01-2011, 21:18
çok güzel bir av olmuş gerçekten tebrik ederim drısı başımıza :)

ukg79
10-01-2011, 11:08
Gerçekten tebrik ederim şahane levrekler...:helal::helal::helal::helal::helal:

discus
10-01-2011, 17:46
Akın efeler şahane duruyor gerçektende anlaşılan abinlere iyi taktik vermişsin daha iyilerine rastgelsin..
konuyu geç gördüm kusura bakma kardeş...

akinyildiz81
12-01-2011, 20:59
eyvallah kardeş.balık olduktan sonra levrek kolay :)

Murat ÇAKMAKÇI
12-01-2011, 21:35
arkadaşlar balıkların hepsini hem öğrencim(levrek yakalamayı benden öğrendi) hemde hocam(alabalık yakalamayı öğretti.gördüğüm en iri alabalıkları abim tutmuştur hep.) olan abim tuttu.bu 3.gidişi.ben sadece olayın son anına yetiştim.

akın kardeşim balıklar mükemmel babam rizeli karadenizi anlata anlata bitiremez:helal::helal::helal::helal::helal::helal ::helal::helal::helal:

ayhanusta_45
13-01-2011, 00:26
tebrikler mükemmel trofeler emeğinize sağlık afiyet bal şeker olsun akın'cım ...

harpoon2
24-06-2011, 17:16
Sakıncası yoksa avlağın neresi olduğunu sorabilirmiyim.Kimliğinizde istanbul yazıyor.İstanbulda veya yakınlarında bu kadar levrek olduğunu bilmiyordum.Bölge olarak söyleseniz bile kafi.teşekkürler.

akinyildiz81
28-06-2011, 09:48
istanbulda bu kadar levrek yok zaten :)