PDA

Tüm Versiyonu Göster : Jigging Için Leader Misina Tavsiyesi


BALIKÇIHOROZ
13-12-2010, 09:20
Sevgili dostlar sevgili üstadlar ;benim leader misina konusunda bir sıkıntım var ve bu konuda sizden yardım istiyorum. Leader olarak Sufix marka bir leader misina almıştım 0.60 mm,misinayı örgü iple birlestirme düğümünde sıkıntı olmuyor ama solid halkaya veya klipsli fırdöndüye düğüm attığım yerden azıcık yüklendiğimde kopuyor ,acaba düğüm mü yanlı oluyor diyerek 4-5 çesit düğümde de denedim, düğümler de ustalarımızın kullandığı ve tarif ettiği düğümler ama genede kopuyor sarım misina bayat .Sizlerden ricam ;hangi marka leader , hangi kalınlıklarda Ve hangi düğümler daha sağlıklı olur Bu konuda yardımcı olabilirseniz bahtiyar olurum,HERKESE GÜZEL AVLAR DİLERİM RASTGELE.

levrek
13-12-2010, 11:30
Merhaba Abdurrahman,
kullanmış olduğun marka iyidir, lakin dediğin gibi güneşe maruz kalmış vs. nedenlerden dolayı bayatlamış olabilir.Piyasada Sure Catch, Penn ve Shimano gibi markaların da Leader ları mevcuttur. Şayet yeni alacağın Sufix den memnun kalmazsan bu markaları tavsiye ederim.
Bilginiz dahilinde yine de iki düğüm şeklini tekrardan yolluyorum, sevgilerimle

BALIKÇIHOROZ
13-12-2010, 12:51
Çok teşekkürler Erol bey,başka bir avmarketten yenisini alıp tekrar deneyeceğim,denediğim düğümlerin arasında sizin göndermiş olduğunuz düğümler de vardı ,sanırım tek sorun misinanın özelliğini yitirmiş olması görünüyor,saygılarımla her zaman rastgele..