PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ay Durumunu Gösteren Program (ALINTIDIR)


tolga777
03-06-2011, 22:45
Arkadaşlar balık durumunu etkileyen faktörlerden biri de Ay'ın durumu. Ancak çoğu zaman mecburi olarak sadece hava durumuna göre balık planları yapıyoruz. Aydınlık veya karanlık geceler, balığın yemlenme isteğinde ve yemlenme alanı seçiminde rol oynayan faktörlerden biri.
İnternette Ay durumunu gösteren birçok site mevcut ancak her seferinde o sitelere girip çıkma zor gelebilir.
Ben size benimde yeni keşfettiğim ve kullandığım ve ücretsiz olan bir programı tanıtmak istiyorum. İsmi MoonPhase olan bu küçük programcık bilgisayara kuruluyor. Bilgisayarınızın saat ve tarih ayarı doğru ise geriye yapacak birkaç ufak ayar kalıyor.

Öncelikle programın kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirin.

[Only Registered Users Can See Links]



Programı kurduktan sonra ana ekrandaki şu ayarları girin ;

Enlem - Boylam Ayarları :
Ay resminin altında Enlem ve Boylam rakamlarının girilebileceği bir kısım göreceksiniz. Aşağıdaki linkte Türkiye illerinin Enlem - Boylam dereceleri vardır. Yaşadığınız ile göre dereceleri tespit ederek ana ekranda düzenlemeyi yapabilirsiniz.

[Only Registered Users Can See Links]

Tarih - Saat Ayarları :
Ana ekranda üst tarafta Year, Month, Time Zone diye kısımlar var.
Year = Yıl
Month = Ay (Şubat gibi)
Time Zone = Saat Dilimi (Biz Türkiye'de GMT +2 kullanıyoruz. Yani o kısımda +2 yi seçiyoruz. Bulunduğunuz yerdeki saat, İstanbul saatine yarım saati bulan fark atıyorsa yan taraftaki +0.5h (+30 Min) de işaretlenebilir.)

Üst tarafta "Show Good Fish Days" "Güzel balık günlerini göster" ve yaz saati uygulamasına geçtiğimizde işaretleyebileceğimiz "Summer Time" seçeneği de mevcut.

Sağ üst tarafta "Change start of week" diye bir buton var. Ona tıkladığınızda orta kısımdaki takvimin başlangıç günü pazar ve pazartesi arasında değişiyor. İlk kurulumda hafta takvimi pazardan başlayacak şekilde geliyor. Bu buton ile bunu düzeltebilirsiniz.

Tüm düzeltmeleri yaptıktan sonra "Save" "Kaydet" butonuna basmayı unutmayınız.

xnode
03-06-2011, 23:12
Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler.

academisyum
04-06-2011, 20:27
paylaşım için teşekkürler.

mesut safak
04-06-2011, 22:20
paylaşım için tşkr güzel bir proram bir tek sıkıntı saati tam yapamadım bir saat fark yapdı gün ay yıl tamam oda olsun o kadar..:)

esrefm
05-06-2011, 06:22
Teşekkürler emeğinize sağlık. Hemen kurdum.

tolga777
06-06-2011, 15:14
bende sizlere teşekkür ederim arkadaşlar bulduğum diğer paylaşımlarıda en yakın zamanda paylaşacağım 3 gündür ayın durumunu takip ediyorum programın belirttiği şekilde devam ediyor saat ayarında ise +2 yaparsak gün ve ay için doğma ve batma saatleri tam denk geliyor.

adolomorola
06-06-2011, 19:10
Paylaşım için teşekkürler Tolga ...;)