Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : ADSL %20 hızlansın

rüzgar2
14-02-2006, 22:09
Arkadaslar bunu yapmadan önce bi hız testınıze bakın tt netten sonra bunu uyguladıktan sonra yapın farkı gorün

Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam deneyin görün

ALINTIDIR.

Arkadaşlar ben böyle şeylere inanmazdım ama hiç bir sakıncası yok biraz farkı göreceksiniz...Gerçi bir psikoloğa da danışmak lazım...Psikolojik olabilirmi diye..

Not :Yapmadan önce [Only Registered Users Can See Links] ten bir hızınıza bakın...Ben bakmadım sadece hızlandığını hissettim....

mustfer
14-02-2006, 23:31
Ben bugün mektepte yaptım. Yapmadan önce hız 432.1 idi, yaptıktan sonra 436.2 oldu. Dediğin gibi Sami biraz farkı oluyor. Sağol...

uzman
15-02-2006, 03:36
Arkadaşlar ADSL nin daha fazla performans göstermesi için sizlere
TRKY-DnsAyar adlı programını öneririm.
Şahsım bu programı kullanmakta ve memnun olmaktadır. Yeni de değildir. Belki de ADSL var olduğundan beri var olan basit bir yazılımdır. Çalışma mantığını anlamadığınız yazılımlar kullanmanızı önermem, çünkü hiçbir yazılım var olan internet hızınızı daha fazla arttıramaz !!! Rüzgar2 adlı üyenin önerisi de yapılmalıdır çünkü doğrudur. Buna ek olarak önerdiğim yazılımı kullanmanız menfaatiniz icabıdır...

Nereden inecek : [Only Registered Users Can See Links]
Nasıl kullanılacak : Sadece küçük pencere altındaki "yeni bir DNS sunucusu seç" düğmesi tıklanacak
NASIL HIZLI BAĞLANTI SAĞLAYACAK : Tüm sunuculara ping atacak. En kısa cevap süreli sunucular üzerinden 3 tanesini seçecek ve kullanacak.
Peki sunucular sonra meşgul olurlarsa ne yapacak : Ayarlar menüsünden, yukarıdaki işlemin otomatik olarak yapma süresi seçilecek ve yeni sunuculara geçilecek.
BÖYLECE NE OLACAK : Böylece daha hızlı bağlanacağız.

Bu açıklamalardan hiçbiri alıntı olmayıp orijinaldir. Sadece sağ çamurlukta hafif bir boya var, hepsi bu... :deli: :deli: :deli:
Sevgilerimle....

aserkansatı
16-02-2006, 04:00
Arkadaslar bunu yapmadan önce bi hız testınıze bakın tt netten sonra bunu uyguladıktan sonra yapın farkı gorün

Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam deneyin görün

ALINTIDIR.

Arkadaşlar ben böyle şeylere inanmazdım ama hiç bir sakıncası yok biraz farkı göreceksiniz...Gerçi bir psikoloğa da danışmak lazım...Psikolojik olabilirmi diye..

Not :Yapmadan önce [Only Registered Users Can See Links] ten bir hızınıza bakın...Ben bakmadım sadece hızlandığını hissettim....
Kardeşim yaptım dediklerini, modem yandı... Şu an internet kafedeyim,seni yakalamayayım... :hıııı: :hıııı: :D :D

rüzgar2
16-02-2006, 04:16
Kardeşim bende yaptım sadece yazıcı yanmıştı...Bunun modemle ne alakası olabilirkii.Acaba modem firmalarının yaptığı bir virüs programımı?Yoksa virüsler modem firmalarınımı hedef seçti.. :deli:

levrek
16-02-2006, 06:14
Deneyimden sonra benim pc de boyut değiştirdi,epey hızlandı ve ısındı...

rüzgar2
16-02-2006, 06:17
Abi bu bilgisayar değilki bildiğimiz mangal...

rüzgar2
16-02-2006, 06:19
Ciddi bir konu açalım dedim olmadı..Sonra çok geyik yapıyorsun diye uyarıyorsunuz..Yine beceremedik...Benim nikimi gören ciddiye almıyor... :'(

levrek
16-02-2006, 06:27
Şaka bir yana Sami nin dediği yöntemi ( Başlat >çalıştır >gpedit.msc >bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >Qus paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla >etkin >bant genişlik sınırı = 0 >uygula >tamam deneyin görün ) bundan 3 ay önce denedim ve halen de bu ayarı kullanıyorum,evet faydasını gördüm.Lakin ayarlamayı yaptıktan sonra ADSL bağlantısında bir değişiklik hissetmeyenler varsa,birde kablolamalarını kontrol etsinler derim,çünkü asıl parazitlenmeyi yani hattı kirletenler bakımın önemli bir rol oynar.

rüzgar2
16-02-2006, 06:33
Sevgili erol sen bir de cfosspeed i gör..İnanamazsın..Bir sürü pc dergisinin yorumlarını okudum ve kurdum gerçekten hızlanıyor...[Only Registered Users Can See Links] da var..Bir oku.. ;)

levrek
16-02-2006, 06:43
ok sağolasın,ilk fırsatta deneyeceğim.

levrek
16-02-2006, 06:56
Az önce okuduğum sıcak sıcak bir haberi iletiyorum;

Yurtdışı internet kapasitesi artırıldı!

Türk Telekom'un yurtdışı internet bağlantılarını sağlayan ve Medtürk şirketine ait Denizaltı Fiber Optik Kablosu'nda, Marmara Denizi Çanakkale Boğazı açıklarında arıza meydana geldiği bildirildi. Ancak aboneler sadece bundan değil, son zamanlarda özellikle ADSL hızından şikayet ediyor.

Türk Telekom, meydana gelen arıza nedeniyle yavaşayan yurtdışı internet kapasitesini artırdı..

Türk Telekomünikasyon A.Ş, yurtdışı internet bağlantısında meydana gelen arızayı gidererek, yurtdışı internet kapasitesini artırdı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, şirketin yurtdışı internet bağlantılarını sağlayan fiber optik kablo sistemlerinden birisi olan Medtürk Denizaltı Fiber Optik Kablosu'nda Marmara Denizi Çanakkale Boğazı açıklarında bir arıza meydana geldiği anımsatıldı.

Açıklamada, arıza sonrasında 16.2 Gbps'e düşen yurtdışı internet kapasitesinin, dün gece tamamlanan kapasite artırım çalışmalarıyla 18 Gbps'ye ulaştığı, böylece ortalama kullanım ihtiyacının yüzde 20 fazlasını karşılama imkanı sağlandığı kaydedildi.
-----------------------------------------------------------------------

Kabloyu kopartanın, rastgelsin üyelerin birisi olarak tahmin ediliyormuş :D

levrek
16-02-2006, 07:04
Konuyu araştırmaya girdiğimde okuduğum bazı fikirler;

-ADSL HIZI SABİTTİR.SADECE MTU ORANLARI OYNANARAK BELLİ ORANDA HIZ ARTIŞI SAĞLANABİLİR..

-WİNDOWS un MTU ayarı yani standart bağlantı değerleri ile oynuyor ve sadece bağlantı hızı ile orantılı bir hız belirliyor, bu işi DSL Speed gibi bazı programlarda yapıyor. alınan hız miktarı belirli bir orandadır... en fazla % 50

-teknik olarak kesinlikle imkansız..
kimse kendini kandırmasın...belki %5 - %10 olabilir.

Birde bu link verilmişindirmek için;
[Only Registered Users Can See Links]
Rar Şifre: [Only Registered Users Can See Links]
Tek Yapmanız Gereken Programı Açmak Olacaktır
Ayarlarınızı Otomatik Olarak Kendisi Tanıyor...
-------------------------------------------------------

Ben henüz denemedim,nasipse yarın.

levrek
16-02-2006, 07:09
Cfos Speed 2.13 Build:
-Perfect for Online Gamers!
-Extended Traffic Shaping for DSL-Modems, Cable-Modems & Router
-Highly responsive when used with online games and filesharing (P2P) like eMule, Kazaa or Bittorrent
-Minimal ping times for streaming audio & video, Voice over IP (VoIP), Internet Radio, etc.
-Individual program prioritization

Download : [Only Registered Users Can See Links]

Daha fazla bilgi için : [Only Registered Users Can See Links]
Türkçe Dil Desteği : [Only Registered Users Can See Links]

Dil desteğini cFosSpeed klasörünün içine açın daha sonra saatin orada cFos simgesine sağ tıklayarak Options menüsünden Lisans bölümünden Türkçeyi seçin.

Görünüm Ayarları:

cFosSpeed simgesine sağ klik yapar;
"window settings"-->"Net 1"-->"Select Skin"
Bölümünden
1) cFosSpeed seçerseniz:
Standart skin seçmiş olursunuz ve gördükleriniz şunları ifade eder.

levrek
16-02-2006, 07:11
2) cFosSpeed Numerical seçerseniz: Nümerik skin seçmiş olursunuz ve gördükleriniz şunları ifade eder.

levrek
16-02-2006, 07:18
CFosSpeed.v2.12.Multilanguage.Win2kXP.Cracked
ADSL hizinizi %100 kapasite kullanmanizi saglar bu yazilim olmadan ADSL kapasiteniz %60-70 dir %40 -30 arasi artis saglar odullu ve guvenilir
cFosSpeed 2.12 build 1034
internet hizlandirci download upload trafigini duzenler
ADSL%100 kapasite calisir programi yukledikten sonra ctrl+alt+delete
basip windows task managerden process altindan cfosspeed.exe yi end process end ile kapatip crakleyin hersey dogru ise internet exploreri actiginizda sag alt kosede yarim dunya seklinda kucuk grafik belirecek turuncu ve yesil renklerle tum internetinizi izleyebileceksiniz ve daha bircok marifeti var firewall ozelligi gibi

levrek
16-02-2006, 07:19
Cfos Speed 2.13 Build 1076

cFosSpeed, faster Internet access with Traffic Shaping

• Perfect for Online Gamers!
• Extended Traffic Shaping for DSL-Modems, Cable-Modems & Router
• Highly responsive when used with online games and filesharing (P2P) like eMule, Kazaa or Bittorrent
• Minimal ping times for streaming audio & video, Voice over IP (VoIP), Internet Radio, etc.
• Individual program prioritization

DOWNLOAD:

[Only Registered Users Can See Links]

rüzgar2
16-02-2006, 07:38
Vay forum canavarı vay..Biz forumların en altında gezerken ;) sen neler yapmışsın...Arasıra uğra bizim mekana... ;)

Taygun KOCABIYIK
17-02-2006, 03:52
Abi ben msn messenger bile açamıyorum çıldırma raddesine geldim yaw ttnet microsoft el ele admininiz tımarhaneye

rüzgar2
17-02-2006, 04:06
Sevgili Taygun sen yanlış anlamışsın...%20 hızlansın derken 0 dan 20 ye çıksında 30 dakikdada olsa bir mesaj yazalım diye bu başlığı açtım...Yani şuan da bunu yaparsan AdiSL %20 kapasiteyle çalışacak anlamına geliyor...Adisl speedtest sayfasına girdim bir hızımızı ölçüyüm diye test hala sürüyor...Testin başlangıç saati 15.48..... :D Tahmin ediyorum utançlarından testi bitiremiyorlar... :D

rüzgar2
17-02-2006, 04:28
Sevgili Erol hatanın sebebi bu aşağıdaki belgedir...

Selim abi bu yazılanlardan bişey anlamadın demi...Adslmi hızmı?Niye hız ki..Ben yavaş değilimki..Bunlar nediyor amaçları ne?

Taygun KOCABIYIK
17-02-2006, 04:37
kanser olucam bana bir akıl verin siteler acaip yavaş açılıyor.
Modemi açıp kapattım fişini çekip taktım bilgisayarı açtım kapattım yine aynı yine aynı :'(
messenger olmadan bilgisayarın anlamı yokmuş bea :D

rüzgar2
17-02-2006, 04:45
Yok bi sorun Taygun...Trojan yemişsin... :)

uzman
17-02-2006, 04:56
........Şahsım bu programı kullanmakta ve memnun olmaktadır. Yeni de değildir. Belki de ADSL var olduğundan beri var olan basit bir yazılımdır. Çalışma mantığını anlamadığınız yazılımlar kullanmanızı önermem,.....

Taygun, yukarıdaki cümleyi bir daha okumanı öneririm. Bununla birlikte Yurt genelindeki yağışlı hava sebebi midir nedir (ben ona bağlıyorum..) ADSL de genel bir sıkıntı var...
Sevgiler....

Taygun KOCABIYIK
17-02-2006, 05:00
Yok bi sorun Taygun...Trojan yemişsin... :)
Çooook moral verdin sami abi allah razı olsun.

levrek
18-02-2006, 19:02
Evet ,her şeye rağmen,genede sitemize girme çalışmalarına devam ediyorum, ne kadar beklesemde, ne yaparlarsa yapsınlar eylemlerim devam edecek :D

Taygun KOCABIYIK
18-02-2006, 19:35
Evet ,her şeye rağmen,genede sitemize girme çalışmalarına devam ediyorum, ne kadar beklesemde, ne yaparlarsa yapsınlar eylemlerim devam edecek :D
hatayı çözdüm sitede verilen bir programı yüklemiştim hızlanma amacı ile dns ayarı yapıyormuş sözde anam ağladı 2 gün sonra çözdüm düğümü ince bir ayar ile otoatik dns al dedim ve jet gibi internete giriyorum yine :D

uzman
19-02-2006, 20:55
hatayı çözdüm sitede verilen bir programı yüklemiştim hızlanma amacı ile dns ayarı yapıyormuş sözde anam ağladı 2 gün sonra çözdüm düğümü ince bir ayar ile otoatik dns al dedim ve jet gibi internete giriyorum yine :D

Taygun galiba yukarıdaki "taş" bana :D Ama aynı yazılımı ben uzun zamandır kullanıyorum. Sanırım her sisteme göre her yazılım uygun olmayabiliyor. Aslında başka bir yazılım daha bulmuştum bu internet meselesiyle ilgili. Ama, paylaşmak istediğim bu yazılımın da tüm sistem ayarlarıyla ilgili yazılımlar gibi, her sistemdeki etkisi aynı olmayacağı sebebiyle vermedim... Ben bu yazılımı 15 dakikada bir DNS aramaya ayarlamıştım hala da kullanıyorum.
Sevgilerimle....

aganta borina borinata
08-09-2006, 08:37
Deneyimden sonra benim pc de boyut değiştirdi,epey hızlandı ve ısındı...

işte bu beni gülmekten helak edecekti...

rastgelsin...