PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ortaya Karışık Bir Av

mazhar üzümcü
08-09-2011, 11:24
Değerli Arkadaşlarım; Balık avı sezonu yaklaştıkça kıyıları yoklama arzum en üst seviyede olduğundan bu da bende doğaçlama av planı yapmama sebep oluyor.Fakat hedeflediğim balıklara henüz denk gelebilmiş değilim.Bu kısırlığın sebebinide meteoroloji ile yaptığım konuşmadan sonra buldum.Önceki yıllarda deniz suyu normal zamanında ısınıyordu 2011'de bu ısınma gecikince bahar sezonu avı yaşayamadık.Rüzgara gelince meteoroloji arşivinden önceki yılların rüzgar yönlerini sorduğumda sürekli batı ve BKB'dan 2-3 kuvvet esiyormuş.oysa ki uzun bir süreden bu yana rüzgar ağırlıklı olarak KD'dan 4-5-6 kuvvetinden esince kıyıya yakın su sıcaklığını düşürerek balığın sıtabil şekilde kıyılayıp yemlenmesine engel oluyor.Onun için özellikle İzmir de kıyı avcılığı yapan arkadaşlarıma önerim hava tahmin raporlarında rüzgar yönünün Batı-Batı Kuzey Batı ve şiddetininde 2-4 olarak baz almalarını verimli av yapabilmeleri için dikkate alsınlar.Şimdi konunun başına dönersek bu doğaçlama av planımda İzmir e çok yakın eski avlağıma gece 1.30'da geldim.Sabah saat 9.30'a kadar olta attım.Hdefimdeki balık çipura olmasına rağmen isteğime ulaşamadım.Fakat bu yok zamanda toplamda 2.6 kg gelen kefal,mırmır,karagöz,lidaki ve 3 isparozla avı sonlandırdım.Kefal ve mırmırı yengeçle yakalamaktan dolayıda kafayı yiyecektim.Çipura olmayınca diğerleri kendilerini çipura zannetmeye başladı diye dalga geçtim kendi kendime.Herkese sevgilerimle...
[Only Registered Users Can See Links]

([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links]

([Only Registered Users Can See Links])

Anıl ÜNALAN
08-09-2011, 11:34
Tavalıklar çıkmış Mazhar abicim :)
Yavaş yavaş sezon açılışları gerçekleşiyor çok daha güzel avlara imza atacağına inanıyorum :)
Bu sene trofeler senden gelecek diye ümidediyorum :)
İğnen keskin olsun abi :)

mazhar üzümcü
08-09-2011, 11:52
Tavalıklar çıkmış Mazhar abicim :)
Yavaş yavaş sezon açılışları gerçekleşiyor çok daha güzel avlara imza atacağına inanıyorum :)
Bu sene trofeler senden gelecek diye ümidediyorum :)
İğnen keskin olsun abi :)

sevgili anıl bu güzel söz ve temenniler için teşekkür ederken aynı dilekleri bende senin için diliyor ve bekliyorum sevgilerimle.

Ahmet TARİH
08-09-2011, 11:54
Mazhar abi ellerine sağlık balıklar az ama öz olmuş.

akinyildiz81
08-09-2011, 12:21
abi çok güzel fotoğraflar elinize sağlık

avlar
08-09-2011, 13:13
Paylaşımınız için teşekkürler,afiyet olsun.

TUĞYAN
08-09-2011, 16:01
Yemeklik çıkmış eline sağlık

cngerol
08-09-2011, 16:38
mazhar abi rüzgarın kuzeyden esmesi belki önümüzdeki günlerde avlarımızın iyi geçeceğini gösteriyor olabilir. arkadaşlarında dediği gibi az ama öz balık yakalamışsın. afiyet olsun..

sabri güngör
08-09-2011, 16:56
Mazhar Bey av güzel geçmiş tebrik ederim,fotoğraflar'da çok güzel çıkmış

Raif Yelkenci
08-09-2011, 18:03
Mazhar abi çok güzel bilgilendirici bir anlatım için daha sonrada balıklar için tebrik ederim.

ferdi demir
08-09-2011, 18:53
Paylaşımınız için teşekkürler,afiyet olsun.:)

mazhar üzümcü
08-09-2011, 19:34
Mazhar abi ellerine sağlık balıklar az ama öz olmuş.

evet ahmetim balık gerçektende kıt sağolasın sevgilerimle

mazhar üzümcü
08-09-2011, 19:36
abi çok güzel fotoğraflar elinize sağlık

akın biz denize misafir olunca umduğumuzu değil bulduğumuzu yiyiyoruz sevgilerimle

mazhar üzümcü
08-09-2011, 19:38
Paylaşımınız için teşekkürler,afiyet olsun.:)

sağol ferdi sanada bol avlar sevgilerimle.

mazhar üzümcü
08-09-2011, 19:41
Paylaşımınız için teşekkürler,afiyet olsun.

tamer bende sana teşekkürlerimi iletiyorum sevgilerimle.

mazhar üzümcü
08-09-2011, 19:43
Yemeklik çıkmış eline sağlık

evet hasret kalmıştık en azından hasret bitti tuğyan sevgilerimle

mazhar üzümcü
08-09-2011, 19:45
mazhar abi rüzgarın kuzeyden esmesi belki önümüzdeki günlerde avlarımızın iyi geçeceğini gösteriyor olabilir. arkadaşlarında dediği gibi az ama öz balık yakalamışsın. afiyet olsun..

batı rüzgarları izmir ve çevresi için çok daha verimli oluyor cengizhan teşekkürler sevgilerimle

mazhar üzümcü
08-09-2011, 19:56
Mazhar abi çok güzel bilgilendirici bir anlatım için daha sonrada balıklar için tebrik ederim.

sağol raif kaptanım biz kıyıcı olduğumuz için verim çok önemli hakikattende rüzgar yön ve şiddeti geçen yıllara göre farklı buda zaten forumlara yansıyor teşekkürler sevgilerimle.

Murat ÇAKMAKÇI
08-09-2011, 22:54
Ustat güzel av eline sağlık :helal:
afiyet olsun avlarının devamını dilerim

mazhar üzümcü
09-09-2011, 10:16
Ustat güzel av eline sağlık :helal:
afiyet olsun avlarının devamını dilerim

sağolasın çakmakçı en azından yok zamanda balık tutabilme zevkini yaşadık sevgilerimle.

drasty41_41
09-09-2011, 13:11
balıklarda en az senin kadar yakışıklı mazhar kardeş rast gele :)

mazhar üzümcü
09-09-2011, 17:49
balıklarda en az senin kadar yakışıklı mazhar kardeş rast gele :)

recep abi iltifat içeren güzel sözlere çok teşekür ediyor şahsında tüm dostlarada sevgilerimi yolluyorum.

drasty41_41
09-09-2011, 18:35
recep abi iltifat içeren güzel sözlere çok teşekür ediyor şahsında tüm dostlarada sevgilerimi yolluyorum.

ben teşekkür ederim bilmukabele.....

BARIŞ ALTIOK
14-09-2011, 09:33
Mazhar abi tebrikler. Mırmır ara ara yengeç yediğini gördüm ama kefalin yengeç yediğini ilk defa duydum. evelki sene bende mamunla tutmuştum kefali ..

kaptankarabulut
14-09-2011, 16:44
Ya Mazhar kardeşim senin bu güzel konun ve bu güzel anlatımın nasıl olmuşta üç dört gündür gözümden kaçmış.:hıııı: :hıııı:

Araştırman çok yerinde olmuş,çünkü iki üç yıl önce körfeze mayıs haziran aylarında giren uskumru son iki yıldır eylül ekim aylarında girmeye başladı.Bu da meteroloji verilerini doğrular nitelikte.

Paylaşımına gelince her ne kadar umduğunu bulamadınsa da yine de güzel bir av olmuş.Ama o kefalin yengeçle alınması da gerçekten şaşılacak bir durum..

mazhar üzümcü
18-09-2011, 22:20
Mazhar abi tebrikler. Mırmır ara ara yengeç yediğini gördüm ama kefalin yengeç yediğini ilk defa duydum. evelki sene bende mamunla tutmuştum kefali ..

barışçığım çok teşekkür evet bende çok şaşırdım sevgilerimle

mazhar üzümcü
18-09-2011, 22:21
Ya Mazhar kardeşim senin bu güzel konun ve bu güzel anlatımın nasıl olmuşta üç dört gündür gözümden kaçmış.:hıııı: :hıııı:

Araştırman çok yerinde olmuş,çünkü iki üç yıl önce körfeze mayıs haziran aylarında giren uskumru son iki yıldır eylül ekim aylarında girmeye başladı.Bu da meteroloji verilerini doğrular nitelikte.

Paylaşımına gelince her ne kadar umduğunu bulamadınsa da yine de güzel bir av olmuş.Ama o kefalin yengeçle alınması da gerçekten şaşılacak bir durum..

sağolasın kaptanım umduğumuzu değil bulduğumuzu almak durumunda kaldık sevgilerimle.