Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : İpek ağ ile zargana avında problem !!

KursatKıbrıs
15-09-2011, 00:53
Arkadaşlar bir konuda sizlere danışmak istiyorum.

Zargana avı sırasında (ipek ile at-çek) özellikle sabah gün doğumundan hemen sonra yaşadığım bir sıkıntı var. Zargana ağına türünü anlayamadığım bir avcı balık saldırıyor.
Zargana olduğunu düşünmüyorum çünkü kalama ayarım yapılmış olsada , oltanın yediği ilk darbeden dolayı zargana topundan misina kopuyor ,ağ gitmiş oluyor veya ağ ağzına takılmadan kurtuluyor . Ayni balık su üstü river2sea modelinede 2 defa saldırdı fakat iğneler ağzına takılmadı .

Sizce hangi tür balık olabilir. ? Misinayı kalınlaştırıp , zargana ağına uygun bir şekilde iğne montelesem acaba işe yararmi ? ^^ .

Anıl ÜNALAN
15-09-2011, 08:27
Zargana ipine saldıran balık o kadar iştahlı bir balıkmış ki buna cürret edebiliyor. Arkasında kırmızı tüy olan kaşıklar var 8-10mmlik kırmızı tüylü kaşıklardan denersen belki o balığı yakalayabilirsin. Rapala denemende gerekebilir ama karşıdaki balığı bilmedende takım almak biraz masraflı olabilir :) her takımı her balık yemiyor.

TUĞYAN
15-09-2011, 09:38
Bence rapala kullan yada sadece zargana av yapacaksanız sade sinek iğne ve küçük bir yemi tavsiye ederim tekneden ize mantar kullanmayın işe yarayacaktır

akinyildiz81
15-09-2011, 09:49
kardeş o zaman örümcek ağla yakalayacaksın.bak bu tekniği kimse bilmez az önce izledim harika adamlar :)
[Only Registered Users Can See Links]

KursatKıbrıs
15-09-2011, 16:31
Zargana ipine saldıran balık o kadar iştahlı bir balıkmış ki buna cürret edebiliyor. Arkasında kırmızı tüy olan kaşıklar var 8-10mmlik kırmızı tüylü kaşıklardan denersen belki o balığı yakalayabilirsin. Rapala denemende gerekebilir ama karşıdaki balığı bilmedende takım almak biraz masraflı olabilir :) her takımı her balık yemiyor.

Evet Anıl DOSTUM. Kaşık denemek iyi fikir aslında. ayni merada döner kaşık deneycem bu pazar günü inşallah . Arkasınada dediğin gibi kırmızı tüy yerleştiririm. inşallah verim alabiliriz. Bi soru daha geldi aklima aslinda. Bu döner kaşıklara zargana saldırırmı acaba ?

Bence rapala kullan yada sadece zargana av yapacaksanız sade sinek iğne ve küçük bir yemi tavsiye ederim tekneden ize mantar kullanmayın işe yarayacaktır

Çok teşekürler. Tavsiyenizi deneycem bu hafta karadan .

kardeş o zaman örümcek ağla yakalayacaksın.bak bu tekniği kimse bilmez az önce izledim harika adamlar :)
[Only Registered Users Can See Links]

Vallai akın abi , insanın yapamaycağı şey yok aslında dedirtiyor video ^^

KursatKıbrıs
15-09-2011, 16:35
Bu Balığı bi yakalayım. Yemin ettim Trofe olsa bile denize geri bırakcam. Kaç haftadır aramızda bi dostluk oluştu artık :D . Abi su üstü rapala ile sanki oyuncak bulmuş gibi oyun oynuyor balık. Bu hafta inşallah resmini yayınlarım. ^^

Anıl ÜNALAN
15-09-2011, 16:44
Bu Balığı bi yakalayım. Yemin ettim Trofe olsa bile denize geri bırakcam. Kaç haftadır aramızda bi dostluk oluştu artık :D . Abi su üstü rapala ile sanki oyuncak bulmuş gibi oyun oynuyor balık. Bu hafta inşallah resmini yayınlarım. ^^

Balık eğer bahsettiğin kadar büyükse çok sağlam misina ve büyük bir kaşık kullanman gerekebilir ;) Rapala kaşıkdan daha verimli av yapacaktır ama hedefimizdeki balığın ne olduğunu bilmediğimiz için deneme-yanılma yöntemiyle çok masraf yapabilirsiniz, buna gerek yok diye düşünüyorum ;)

akinyildiz81
18-09-2011, 20:50
bence küçük jighead ve silikon at tahminimce iri balık değildir.

cenkleo
19-10-2011, 19:25
ceylan palamutu olabilir

Bursa_Erkan
19-10-2011, 20:57
Kürşat kardeş denemelerinin sonucunu burda paylaşırsın bizde nasipleniriz...:)