PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sarozlu Oltacı Arkadaşlara


arm59
25-02-2006, 05:29
Hafta sonu Şarköy den Saroza gelmek istiyorum hiç gitmedim neresini tavsiye edersiniz?

aserkansatı
25-02-2006, 05:39
Bu Çanakkale sitesinin sana yardımcı olabileceğini düşündüm.Bir incele belki faydası olur...

[Only Registered Users Can See Links]

arm59
25-02-2006, 05:46
arkadaş o siteden birşey elde edemedim.

aserkansatı
25-02-2006, 05:48
O zaman Sarozu bilen arkadaşlardan yardım isteyelim...Sevgiler...

Taygun KOCABIYIK
25-02-2006, 06:14
Bu mevsimde pek birşey çıkıcağını sanmıyorum. Sarozda hava 2-4 yıldız karayel gösteriyor meteoroloji ama bence lodos fırtınası orayıda etkileyecek (şu an izmirde frıtına hakim yarınki planları alt üst etti). Su sıcaklıklarına bakıncada 8-9 derece. Bu şartlarda balık olacağını sanmıyorum. Su sıcaklığının en az 17lere gelmesini beklemekte fayda var. Buda nisan ortasını bulur.

arm59
25-02-2006, 06:51
aldığım duyumlara göre sarozda sürekli balık yapıyormuş

aserkansatı
25-02-2006, 06:55
Yanılmıyorsam aramızda hiç Sarozlu yok... Biz de sana yardımcı olamadık...Önceden giden arkadaşlarına güvenmekten başka şansın yok herhalde... Rastgelsin...

arm59
25-02-2006, 07:02
sağol artık başımızın çaresine bakacağız

arm59
25-02-2006, 07:06
arkadaşlar konuyla alakası yok ama nasıl resim ekleniyor diye araştırıyordum ortaya böyle bir durum çıktı.

aserkansatı
25-02-2006, 07:10
Ellerine sağlık güzel olmuş. Balık da tam yenecek boy... Tutuluş macerasını da anılarda anlatırsan seviniriz... ;)

mufi
25-02-2006, 16:42
arkadaşlar merhaba son bir kaç haftadır her gün bu güzel forum sayfasını ziyaret ediyorum .. bir şeyler yazmak istiyorum. ve bekliyorum ki bir şeyler toplıyayım..ama maalesef 15 gün içinde hafta arası gittigim yerlerde kayda değer balık yok.
sırası ile 15 gün içinde gittigim ve zaten aynı hat üzerinde olan bölgeler...
(((İzmir için..)))

1-yonca köy sahili aslında kıyıdan bolca kefal yapması gerekirken 3 kez ayrı günlerde baktım..tık yok... oranın bir özelliği var sag taraftan kayaların altından 2/3 yerden su kaynar. ve kefaller bu suya gelir.. lakin kefal var ama olan kefalin boyu gamit...yazıktır dedim tutmadım..sular soguk..

2-ahmetbeyli sahili aynı şekilde. 2/3 kez ugradım. sadece 1 adet 35 cm lik zargana.. başkabir şey yok... oda ya yolunu şaşırdı yada komik tabiri ile balık
özürlü idi.. bana denk geldi.. :D
3-zeytin köy ve ilerisinde ise 15 gün den beri araklı yagan yagmurlar neticesi dereler maalesef bulanık aslında sazan yapması gerekiren tık yok. nedendir anlıyamadım her halde hayvan ani degişen su ortamından etkilendi ve sazların arasında uyuma pozisyonunda.. zira küspe kokulu mazmuz bile hayvanı ortaya çıkartamadı...kırmızı kurt ile kefal deseniz oda gamit boyunda..yazık..

4-Google haritamızda belirttiğim Menderesin kuzeyindeki göletlerde ise .. çatalca+yeniköy+kavakdere göletleri..su aynen bulanık göl ortasına kadar dip takımı attım yemli.. ona da tık yok...ne ekmek ne solucan nede mısır...cevap vermiyor..

5-Gümüldür ilerisi yine haritada bahsettigim kefal agırlıklı azmak ta da aynen
balık çıkmıyor.. ama orada Aydından gelen avcılar yılan balıgı yakalıyorlar.dipten toprak solucanı ile.. fakat ben yılan balıgını yemediğim için tutmuyorum..

6-ürkmez/payamlı meltem tur yanındaki ,,,,karakoç dersi ne yapar bilmiyorum oraya gitmedim.. varmı? yokmu? bilen varsa yazsın

7-Kuşadası /kuştur ünü yada Tusan otel yanındaki koyda beton iskeleler üstü
kefal ve mırmır yapıyormuş... diye duyum aldım..araba giriş yeride var müsait.
ama gidemedim..

daha uzaklar hakkında bilgim yok.ancak bu mevsimde Davutlar tarafında kıyı avcılıgı yapılıyor olması gerek..

son durum bu
herkese selam

Taygun KOCABIYIK
25-02-2006, 17:42
Muvaffak abi gözümüz yollarda kaldı görünmüyorsun diye merakta bıraktın beni. Şimdi nerelerde olduğun piyasaya çıktı. Neyse martı geçirelim ondan sonra balık yavaş yavaş başlar 1 ay daha dişimizi sıkmamız lazım.

arm59
25-02-2006, 18:07
Levreğin hikayesi:2005 Nisan ayında sezonun ilk balığına çıkacakdım. Birgün önceden merama (Şarköy sahillerinde) gelip gözle kontrol ettim. Hafif çalkantılı deniz tek tük küçük balıklar vardı. Ertesi gün merama gelip favorim olan Yozuri jr.tobimaru c133 green mackarell (uskumru) en kısa zamanda resmini ayarlayacağım.oltama bağladım. 4. veya 5. atışımda oltada bir ağırlık hissettim önce yosunlara takıldığını düşündüm fakat asılmayı hissedince çok sakin bir şekilde kıyıya aldım. böylece 2005 sezonunun ilk ispendeğini aldım.arkasından ilk atışımda da bir tane daha yakalandı 2-3 metre onuda çektim ama birden olta boşaldı.yaklaşık 1 saat daha arkasından at çek yaptım ama nafile başka gelen olmadı.

HALDUN YALIMLI
25-02-2006, 18:34
Muvaffak abi; Taygun'un dediği gibi özlettin kendini be abi. 6. şık ile ilgili görüş bildireyim. Abi biliyorsun o dere Karakoç Kaplıca'sından geliyor suyu sodalı ve deniz suyuna yakınlık taşıyor, dere içinde avlanacaksan denize yakın yerde olta at abi, yem olarak kırmızı kurt, borukurdu, sardalya iş yapıyor. Denizide boş bırakmamakta fayda var bu arada eğer derenin ağzı açıksa denizden levrek alma şansın yüksek abi. SAYGILAR

katiti
25-02-2006, 19:48
muvaffak abi gerçekten özlettin kendini. sen de balık bulamadıysan biz hiç gitmeyelim zaten balığa falan :) .

Taygun KOCABIYIK
25-02-2006, 19:51
muvaffak abi gerçekten özlettin kendini. sen de balık bulamadıysan biz hiç gitmeyelim zaten balığa falan :) .
Çok doğru
Biz organizasyon günü eller cepte bırakmaların başında beklerken o sürekli çalıştı mazmoz yaptı. at çek yaptı oraya attı buraya attı ama malesef balıklar çabasının karşılığını veremedi.

arm59
25-02-2006, 21:55
işte yozuri jr.tobimaru c133 green mackarell[IMG] bence marmarada levrek için en iyi lure yalnız kısa aralıklarla hızlı çekip yavaşlatın.

HALDUN YALIMLI
25-02-2006, 21:56
Levreğin hikayesi:2005 Nisan ayında sezonun ilk balığına çıkacakdım. Birgün önceden merama (Şarköy sahillerinde) gelip gözle kontrol ettim. Hafif çalkantılı deniz tek tük küçük balıklar vardı. Ertesi gün merama gelip favorim olan Yozuri jr.tobimaru c133 green mackarell (uskumru) en kısa zamanda resmini ayarlayacağım.oltama bağladım. 4. veya 5. atışımda oltada bir ağırlık hissettim önce yosunlara takıldığını düşündüm fakat asılmayı hissedince çok sakin bir şekilde kıyıya aldım. böylece 2005 sezonunun ilk ispendeğini aldım.arkasından ilk atışımda da bir tane daha yakalandı 2-3 metre onuda çektim ama birden olta boşaldı.yaklaşık 1 saat daha arkasından at çek yaptım ama nafile başka gelen olmadı.

Armağan abi; tebrik ederim. Bu denizin çılgın balığını cezbeden Yo-zuri resmini görmek isterim doğrusu. SAYGILARIMLA

arm59
25-02-2006, 22:03
Bunlarda diğer lure ler bazılarını daha deneyemedim. İnşallah Hamsin (27 Mart)bitince deneyeceğim.

mufi
26-02-2006, 00:48
arkadaşlar ben hergün mutlaka bu sayfaları yokluyorum. siz bakmayın bana ..bir şeyler yazmadım diye...ama aklım+gözüm+ burada..sizlerde...
ha bu arada yine bu forum da bahsi geçen sarımsak kokulu yem varya tatlı suda gerçekten iş yapıyor... un ile kipada falan satılan toz sarımsak var ya ikisini karıştırıp hamur yaptım..
alaaahhh ..çipiller nasıl saldırıyor.. tutup tutup suya iade..ettim demekki iş görüyor..bir de şöyle iri sazan rastlasa...amaniiiin .. nede asılır sopaya bir otaraf bir bu taraf..

arkadaşlar bunca sene birçok balık tuttum yöntemler vs..vs.. bir kere olsun şu yukarıda bahse konu yozuri/rapala yalancısı ile bir tek levrek tutamadım...inanırmısınız. başka balık beklerken levrek gelir.. ama levrek için yalancı balık atarım.. levrek gelmez...
yada ben tam yerinde değilimdir...olmadı...olmadı..yav.
bu yüzden de malzemlerimin içinde yalancı yemler yok denecek kadar azdır...küskünüm onlara...adet yerini bulsun diye bulunduruyorum...
3/5 tane silikon worm ..1 tane silikon 6cm lik ahtapot..1 tanede rapala 6 cm lik lacivert kefal benzeri plastik balık... işte o kadar...

aslında inanmazsınz belki ama tam3 yıl boyunca Marmariste ortalama haftada 5 gün
deniz kıyısında sadece taze ekmek içi ile..evet taze ekmek ile.. Kefal+çipura+levrek+kupez+Turna((kupezin yakalandıgı sarmaya saldıran turna))+ahtapot+ıspari+melanur+sarpa+hanoz(ufak)+z argana ve şansın var da misinan saglam ise sarmaya yakalanan kefali çekerken saldıran bir 3/5 kglık levrek yada Lampuka yıda alma şansın vardı... yaaa işte böyle bu durumda yem almaya ne gerek var? dimi?
her yörenin kendine has özellikleri vardır. mesela bir kumlubük te iskeleye gittim çocuklar kasaptan aldıkları bir yemek kaşıgı kadar kıymayı sinek igneye küçücük pop halinde takıp rıhtımdan zargana tutuyorlardı... Hatta millet tavuğun beyaz etini biraz tuzlayıp ufak ufak kesip igneye takarak mükemmel çipura alıyorlardı(ben dahil).
yöntem çooook.. anlatanda çoook ta? balık yok..
selamlar

arm59
26-02-2006, 01:17
Üzülmeyin Muvaffak bey yalancı balıkla levrek tutmak hakikaten çok zordur.Aynı zamandada çok zevksizdir. Oltayı at-çek yap çok manasız.Koca gün 2 tane yakalayabilirseniz sizden şanslısı yoktur.Bakmayın ben de 20-30 tane var çünkü benim fazla vaktim olmuyor. Yem,canlı balık falan bulucamda levrek avına çıkacağım.şimdilik böyle idare ediyorum. Arkadaşlar yanlış lure(sahte balık) almasın diye uğraşıyorum. Çünkü ülkemizde Antartika da buz üstünde kullanılan Lure bile levrek için pazarlanmaya çalışılıyor. Benim favorim canlı yem ile yapılan av ama dediğim gibi 1-2 sene daha vaktim olmayacak.

mufi
26-02-2006, 01:41
Armağan kardeş haklısın maalesef bu yalancı yem konusunda Türk milletinin önüne ne kadar çok renkli çeşitli şeyler serersek faydadır diyen ithalatçı ve satıcılar yüzünden insanımız neyi alacagınıda şaşırıyor..''ver ordan bir rapala'' misali avcılık yapılıyor..
yada tezgahtara soruyor.''kardş hangisi iş yapar??'' zaten bu memlekette olta /balık malzemesi satan bir iş yerinde bu işlerden anlıyan kaç tane tezgah elemanı varki??
muvaffak işmen

katiti
26-02-2006, 06:05
muvaffak abi inşallah mart'tan sonra düzelir balık durumları, şimdilik tüm umut bu yönde :) ...

bu arada yalancı balıklarda da sanırım yeşil ağırlıklı tonlar daha iyi iş yapıyor. gümüş balıklarının sırtı güneşte yeşile çalan bir tonda menevişlediğinden bu tonlar daha etkin galiba. silikonda da beyaz diyorlar ama ben diyenlerin yalancısıyım, denemedim (inşallah ilk fırsatta deneyeceğim ;) )

sunay kaptan
26-02-2006, 06:45
Selam,ben saroz u iyi taniyorum. Yapacaginiz avcilik yontemine gore su an eniyisi,gelibolu guneyli kasabasi,eceabat kucukanafarta ve buyuk anafarta arasinda kalan bolgeyi onerebilirim. Guneyli hem sarkoy'e yakin hemde karayoluna,ama anafartalar'da balik yonunden cok zengindir.Mevsim olarak biraz verimsiz bir zamanda olsa buralarda av yapabileceginizi soyleyebilirim.

HALDUN YALIMLI
28-02-2006, 20:35
Sitemize üye olupta yapay yem alacak arkadaşlar sitemizde sırtı çekme ile ilgili sayfaları ziyaret ederlerse Muvaffak abinin dediği gibi kandırılma şansları azalır ve en azından sırtı at-çek ve yapay yem konularında bilgi sahibi olmuş olurlar. SAYGILARIMLA

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

GÖRSEL OLARAK:

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

arm59
23-03-2006, 16:33
Saros da İBRİCE limanının karagöz yatağı olarak duydum aynı zamanda da ahtapot ve müren de çok var dediler.