Tüm Versiyonu Göster : 02.10.2011 Güzelbahçe Av Raporu
yer ; güzelbahçe
yem; ölü ve bayat boru kurdu:soru::soru::soru:
misina; ana beden 0,40- köstek 0,30mm
her cumartesi alışkanlık haline getirdiğim balık avım için hazırlıklarımı yaptım aracıma malzemelerimi koyduktan üzerimi değiştirdim eşim ve kızım ile yakın bir akrabamızın düğününe gittik. düğün bittikten sonra eşim ve kızımı evime bıraktım ve düştüm güzelbahçe yoluna. iskeleye vardıktan sonra birkaç yemci gezdim ama yemler herzaman ki gibi bayat dünden kalmış ölü boru kurtları. bu kadar yolu yem yok diye geri dönmek olmaz dedim ve yemcinin birinden rica ettim ve başladım tüm paketleri açıp bakmaya 13 veya 14. paketi açtım yemler ölüydü ama biraz iş yapar gibi geldiler gözüme onu kenara ayırdım sonra bir paket daha buldum onuda aldım gittim iskeleye. iskelede her zamanki balıkçı arkadaşlar vardı sordum balık varmı diye çünkü saat olmuş gece 01;30 balık yok dediler bende espiriyle karışık beni bekliyorlardır dedim ve attım oltamı suya, arkadaş hemen ordan seslendi yine mırmır serisimi yapacaksın diye bende yok bu sefer eşkina'ya attım dedim gülüştük. oltayı suya atalı 2 dakika geçmeden balık vurdu karaya aldım hemen 800-1000gr arası kiloluk bir eşkina, yemi tazeleyip tekrar attım oltayı yine 2 dakika ve 2. eşkina. baktım millet oltaları topluyo hayırdır abi dedim. sen varken bize balık gelmez sana iyi akşamlar dediler. tabi bu işin esprisi akşam erken gelmişler gece 2 gibi evlerinin yolunu tuttular. bende saat 6 ya kadar iskelede kaldım iri balıklar vardı yine güzel bahçe iskeleyi bilen arkadaşlar vardır. balıklar iri olduğu için çekerken duvar çarpıp denize düşürdüklerim oldu yanlış hatırlamıyorsam 3 adet düşürdüm. ben bunlara üzülürken bi anda oltamın yere düştüğünü ve denize sürüklendiğini gördüm koştum hemen yakaladım ama olta ile yakalayacağım balığın çekişinede benzemiyordu. içimden inşallah kamışa zarar gelmez diyorum. başladım mücadeleye ama gelcek gibi değil balığı yorma imkanımda yok çünkü heryer kayalık balık boşluk bırakınca kayanın altına kaçıyor 1-2 dakikalık mücadelenin ardından misinayı kopardı gitti. ben iyi sadece misinayla yırtık derken makinamıda rahmetli ettiğini fark ettim. gecenin bi vakti yapacak birşey yok topladım oltayı koydum arabaya. diğer olta hala sağlam derken oda düştü oda gidiyo denize onuda yakaladım gene mücadeleci bir balık ama ufak aldım onuda kıyıya yarım kilodan biraz fazla bir mırmır. yem bitti yemcilerde de yem yok nasibimizide aldık. topladım oltımı düştüm evin yoluna.
avımdan kareler;
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
shawshang
03-10-2011, 08:39
Cengiz ben artık seninle gelmiyecem kardeşim kendime mekan bakıyorum :D
BARBADOS
03-10-2011, 09:05
Cengiz bey bu eşkina 3.90 lık sörf kamışı+650 Gr lık ryobı makine bağlı oltayı tripod'dan takla attırdı inanamadım avı çok zevkli oluyor eline sağlık iyi avlar...
evet oltanın tripottan düşmesi süper bir duygu birde o düşüren balığı kıyıya çektikmi o duygu sevinç çığlığına dönüşüyor.
Cengiz ben artık seninle gelmiyecem kardeşim kendime mekan bakıyorum :D
:D:D:D
mekan derken? balık lokantasımı...
yuksel169
03-10-2011, 11:27
tebrik ederim Cengiz Bey baya zorlu ama güzel bir av olmuş. Ne varsa galiba yine Güzelbahçe iskelede varmış ;) Biz ilk avımıza orda başladık.Ama her seferinde tuttuğumuz balık sayısı 3-4 ü geçmedi(acemiliğimizden galiba:) Bizde yere çamur atıp başka yerler denedik; sahil evleri, urla, balıklıova...ama en son dün akşam balıklıovadan boş dönüpte Güzelbahçe iskeleden yarım saatte 2 tane balık alınca bu kanıya vardık; ne varsa yine burda varmış :)
Ahmet TARİH
03-10-2011, 12:17
Yine bir Cengizhan klasiği ile bizleri neşelendirdin kardeş.
Artık Güzelbahçe limanın üstadı sen sayılırsın. Assolist gibi sonradan çıkıp kısmeti topluyorsun maşallah.
Yanlız kaçan balıkların ne olduğunu acayip merak ettim doğrusu.
Kısmet diyeceğiz artık.
Güzel avlarının devamını diliyorum. Ellerine sağlık.
Cengiz kardeşim geçenki raporun gibi buda güzel eline sağlık rasgelsin
tebrik ederim Cengiz Bey baya zorlu ama güzel bir av olmuş. Ne varsa galiba yine Güzelbahçe iskelede varmış ;) Biz ilk avımıza orda başladık.Ama her seferinde tuttuğumuz balık sayısı 3-4 ü geçmedi(acemiliğimizden galiba:) Bizde yere çamur atıp başka yerler denedik; sahil evleri, urla, balıklıova...ama en son dün akşam balıklıovadan boş dönüpte Güzelbahçe iskeleden yarım saatte 2 tane balık alınca bu kanıya vardık; ne varsa yine burda varmış :)
bende senle aynı durumdaydım döndüm dolaştım en makulu güzelbahçe, hem insanın bildiği yerde avlanması daha iyi oluyor. neresi kumluk neresi kayalık öğreniyorsun zamanla.
Yine bir Cengizhan klasiği ile bizleri neşelendirdin kardeş.
Artık Güzelbahçe limanın üstadı sen sayılırsın. Assolist gibi sonradan çıkıp kısmeti topluyorsun maşallah.
Yanlız kaçan balıkların ne olduğunu acayip merak ettim doğrusu.
Kısmet diyeceğiz artık.
Güzel avlarının devamını diliyorum. Ellerine sağlık.
öncelikle teşekrür ederim ahmet.
assolistlikten ziyade biraz şans ve kısmet meselesi, insan devamlı aynı yerde avlanınca biraz daha bilinçli oluyor hangi saatte oltayı nereye atacağını biliyor insan. mesala ben yakaladığım büyük balıkların çoğunu hep aynı yerden saat 01;30 civarlarında aldım belki de tamamen tesadüf.
1 tane balık kaçırdım, 3 tanede iskele duvarına çarpıp düştü düşenlerin 3'üde mırmırdı ama mırmırlarında 1 tanesi baya iriydi en çok ona yandım. forumda takıldığım bi konu var çoğu kişi mırmır yakalanınca hiç yormadan kıyıya gelir, eşkina'da çok mücadeleci olur diyorlar. bende bu olay tam tersi eşkina çekerken o kadar rahat geliyor ki oltanın ucunda balık varmı yokmu belli olmuyor. ama iri bir mırmır geldiği zaman oltayı zaptetmek ve balığı kıyıya çekmek çok zor oluyor balığı kıyıya alınca abartısız 2-3 dakika oturup dinleniyorum. şuana kadar yakaladığım ve internette gördüğüm en büyük mırmır benim yakaladığım mırmırdı (40cm'den büyüktü) o balığı kıyıya çektikten sonra 1 kamyon eşya taşımış gibi oldum.
Cengiz kardeşim geçenki raporun gibi buda güzel eline sağlık rasgelsin
tüşekürler kubilay bey,
elimden geldiğince yapıyorum birşeyler.
muhabbetci
03-10-2011, 15:11
Bozuk ve az yem her zaman daha iyi iş yapıyor bu aralar, :)
bol şanslar.
kaptankarabulut
03-10-2011, 15:37
Cengiz,bu güzel avını ve bu güzel anlatımını kutluyorum.:helal: :helal: :helal:
sen böyle gidersen tüm oltacıları iskeleye toplayacaksın.:D :D :D ve sonra millet başlıyacak yer kavgasına.:D :D
Paylaşımın için teşekkürler.Afiyet olsunlar..
sen böyle gidersen tüm oltacıları iskeleye toplayacaksın.:D :D :D ve sonra millet başlıyacak yer kavgasına.:D :D
abi herkes kısmetini tutar, maksat balık tutmak değil zaten olta başında geçireceğim zaman benim için daha önemli, hem 3-5 yeni arkadaş daha edinmiş olur hemde ateşimizi yakar çayımızı içeriz;););)
Murat ÇAKMAKÇI
03-10-2011, 16:36
CENGİZ TEBRİKLER:helal:Afiyet olsun
Ahmet TARİH
03-10-2011, 18:21
Bazı yemekler yapıldıktan bir gün sonra yenince daha lezzetli olur. Bu boru kurduda bekleyince kokusu aroması yerleşip demini almış yemek gibi dahamı lezzetli oluyor acaba?
Abi sana katılmamak elde değil :)
Hadi bakalım rastgelsin...
pendikli balıkçı
03-10-2011, 20:14
Cengiz abi çok iyi bir av olmuş.Birde o misineyi koparanı alsaydın.Aklım onda kaldı valla.Ama yakaladıklarında muhteşem.Bravo.Abi acaba misinayı koparan da eşkinamıydı.
CENGİZ TEBRİKLER:helal:Afiyet olsun
Eyvallah murat
Bazı yemekler yapıldıktan bir gün sonra yenince daha lezzetli olur. Bu boru kurduda bekleyince kokusu aroması yerleşip demini almış yemek gibi dahamı lezzetli oluyor acaba?
boru kurtları'nı hemen kullanmazsan hiç işe yaramıyor. paketini 2,5tl'ye satıyorlar paketin içinde 7-8 boru var bunların içinden en fazla 5 kurt çıkıyor. yani oltayı en fazla 5 kere yemleyebiliyorsun.
Abi sana katılmamak elde değil :)
Hadi bakalım rastgelsin...
havalarda soğuyor iyice, iskelede arkadaş lazım:helal::helal::helal::helal
Cengiz abi çok iyi bir av olmuş.Birde o misineyi koparanı alsaydın.Aklım onda kaldı valla.Ama yakaladıklarında muhteşem.Bravo.Abi acaba misinayı koparan da eşkinamıydı.
eşkina olduğunu sanmıyorum çünkü eşkina yemi alınca oltaya iyi asılıyor ama oltayı toplamaya başlayınca kuzu kuzu kenara geliyor, balığın sadece ağırlığını hissediyorsun. avcı balıklardan biri diye tahmin ediyorum.
muhammer41
04-10-2011, 09:58
Tebrikler cengiz bazen avlar böyle de oluyor tuzu biberi diyelim afiyet olsun rast gelsin.:)
Raif Yelkenci
04-10-2011, 17:42
Cengiz kardeşim gayet güzel geçmiş eline sağlık afiyet olsun paylaştığın için teşekkür ederim.
iceman35
06-10-2011, 15:22
çok güzel bi av olmuş oltanıza bereket bu aralar yem bulmak zorlaştı bende geçen pazar bayat yemle avlandım yem bitince güzelbahçe merk. indim hiç bi yerde yem yoktu. balık paarındaki yemci 20 dk gelir yol da adamlar dedi bekle bekle 2 saat bekledim . ama bekledigimize değdi akşama kadar 15 parça balık çektik.
çok güzel bi av olmuş oltanıza bereket bu aralar yem bulmak zorlaştı bende geçen pazar bayat yemle avlandım yem bitince güzelbahçe merk. indim hiç bi yerde yem yoktu. balık paarındaki yemci 20 dk gelir yol da adamlar dedi bekle bekle 2 saat bekledim . ama bekledigimize değdi akşama kadar 15 parça balık çektik.
hem iyi yem yok, hemde çok pahalı. 2,5 tl verip 1 paket kurt alıyorsun içinden en fazla 5 adet kurt çıkıyor oda şansına. bakalım kendime yem alternatifleri arayacağım olmuyor böyle, her seferinde tomarla para veriyoruz yeme ama yemin kendine hayrı olmuyor.
Ahmet TARİH
06-10-2011, 18:27
Arkadaşlar midye iş yapmıyormu oralarda. Şu sıralar midyeler baya irileşti. Rahatlıkla kayalık bölgelerde toplanabiliyor.
iceman35
08-10-2011, 21:29
hem iyi yem yok, hemde çok pahalı. 2,5 tl verip 1 paket kurt alıyorsun içinden en fazla 5 adet kurt çıkıyor oda şansına. bakalım kendime yem alternatifleri arayacağım olmuyor böyle, her seferinde tomarla para veriyoruz yeme ama yemin kendine hayrı olmuyor.
avlandığım yerde yosunların arasında kırmızı kurtlar var ama çok küçük olduklarından iğneye takması zor oluyor.
avlandığım yerde yosunların arasında kırmızı kurtlar var ama çok küçük olduklarından iğneye takması zor oluyor.
ufak gibi göründüklerine bakmayın iyi iş yapar kırmızı kurtlar. nerde acaba tam olarak?
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.