PDA

Tüm Versiyonu Göster : tüm arkadaşların dikk.


mufi
27-02-2006, 18:55
böyle bir başlıkla gireceksinki.. herkes bir baksın...bakayım..

arkadaşlar buradaki sayfalarımızda varmı bilmiyorum ama varsa uyarın çok merak ettigim bir konu...var....

özellikle yurt dışındaki üyelerden rica ediyorum..(varsa aramızda)
hani şu fransız milleti göl/dere kıyısına gelince 2 adet torba açıp sarı/ kahverengi tozları yeşil bir kovada(illa yeşil olacak ya?) karıştırıp sonrada top top edip suya atıyorlar ya....hani bazende içine yerli imalat renkli kurtcuklardan atıveriyorlar..

evet o malzemenin neden yapıldıgı.???..formülü felan yani ..aramizde bir sanayii casusu varsa lütfen formülü alalım....tabii biliyorsa...

diyorumki..
madem TC sularında boili ile sazan tutuluyor bu durumda fransız milletinin o mazmuzu da bizim balık muhabbetinde de iş görür sanırım...
selamlar

aserkansatı
28-02-2006, 01:18
Biz buğday kepeğini aynı şekilde ıslatıp suya atarak kullanıyoruz.Çok güzel balık topluyor.Kesin olarak bilmiyorum ama bence o tarz bir şeydir...

mufi
28-02-2006, 13:12
serkan kardeş. önce şunusorayım ..buğday kepeği derken biraz dah detay versene nerede satılır..(yemcilerde mi)..

sonra ki konu benim konu...dikkat ederseniz sanki adamların karışım formulunde yapışkanlıgı saglayan suya mutlaka zararsız bir madde var ..dikkat ederseniz çok ıslatmadan hafif nemlendiriyorlar ve sıktıkları zaman malzeme birbirine yapışıyor top yapıyorlar... iki poşetten biri /mazmuz karışımı 2, paket ise malzemeyi yapışık tutmak amaçlı bir şey olabilir yada her ikisininde içinde yapışkan özelliği olan maddeler var ama ayrı balıklar için hazırlanmış formüller de olabilir..kannatim topların suyun için de çok yavaş dagılması şeklinde(muhtemelen sazanda kullanıyorlarsa)dir...
selamlar

aserkansatı
28-02-2006, 14:52
Zahirecilerde bulabilirsiniz.Ben ana maddenin o olduğunu düşünüyorum...

mozdil
28-02-2006, 15:31
Akvaryum balıkları için evde hazırladığım yemlerde, yemin suya birden dağılmasını engelemek ve yemin birarada kalması için kullandığım çeşitli malzemeler var. Bunlar; Jelatin (gıda), agar agar veya bebek mamasıdır. Bu uygulama için agar agar biraz pahallı olabilir ancak jelatin ve bebek maması kullanılabilir.

balıkcı
28-02-2006, 18:05
Bu ve buna benzer yemler hazır olarak satılıyor bunlar çeşitli malzemelerden hazırlanmış yemler bu yemleri bir kaba koyduktan sonra içine biraz su ilave edip karıştırıyorsunuz su fazla olmadan top şekline getirip belli bir bölgeyi yemleyerek balıkların o bölgede kalmasını sağlıyorsunuz.

mufi
28-02-2006, 19:00
murat kerdeş yaşa emi.. bende bunu arıyordum.. evet jelatin.. bence de olur.. ama
inşallah suya zararı olmaz...

mufi
28-02-2006, 19:03
selim kardeş.. hazır yemler malum başta emekliye ve ögrencilere pahalı gelebilir aslında bizim bildik malzemenin dışında bir şeyler bulmalı... her türlü malzemei sonuçta un ile hamur yaparsak bir müddet su içinde top halinde kalıyor.. ama yabancıların kullandıgı malzeme hamur dan daha dayanıklı ve daha uzun süre kalıyormu?? bilemiyorum... merak ettiğim o..

balıkcı
28-02-2006, 19:13
Bunlar suyun durumuna göre değişiyor ama sonuçta dağılıyor biri yavaş diğeri hızlı bazılarıda dipte dağıldıktan sonra yavaş yavaş suyun üstüne çıkıyor,sazan avında daha çok almanların partikel futter dedikleri küçük boilie,mısır,nohut,buğday,arpa,kenevir tohumu gibi malzemeleri biraz haşladıktan sonra avlanmak istediğiniz yeri yemleyerek avlanıyorlar bu hazır yemler daha çok çapak,kızılgöz,kırmızıkanat vs gibi balıklarda kulanılıyor tabiki bu balıklar o yere gelince sazanında dikkatini çekiyor ve o bölgeye gelmesini sağlıyor ama sazan için en güzel yem dediğim gibi partikel yemler buna hazır yemleride ilave ile de avlanma olanağı var tabiki bu hazır yemleride kendimiz çok rahatlıkla yapabiliriz bunların top haline gelmesi için her hangi bir yapıştırıcıyada ihtiyaç yoktur yapmış olduğumuz yem ıslandıktan sonra kendiliğinden yapışkan olur zaten.

mozdil
28-02-2006, 19:16
murat kerdeş yaşa emi.. bende bunu arıyordum.. evet jelatin.. bence de olur.. ama
inşallah suya zararı olmaz...

Jelatin doğal bir maddedir. Suya bir zararı olmaz. Yukarıda da dediğim gibi ben akvaryumda kullanıyorum. Bilmeyen arkadaşlar için aktarlarda bulunur. Tabaka veya plaka halindedir. Suda erir.

Bu arada daha önceki mesajımda belirtmeyi unuttum. Nişastada yapışmayı sağlar. Kokusunun bazı balık cinslerini cezbettiğini duymuştum.

balıkcı
06-03-2006, 20:03
Suya atınca hemen dağılan ve suya atınca dibe gittikten sonra yavaş dağılan yemleri gösteren iki resim.
suya dalınca yemin hemen dağılmasını istemiyorsanız avlandığınız suyun biraz kumunu yeme karıştırın bu yemin hemen çözülmesini önler genelde akarsularda bu yöntem kullanılır.

turna
09-03-2006, 03:57
kuş kenevirini hafifce kovurun, soğuduktan sonra sıvı yağa bulayın, avlanacağınız yere serpin, sonrada keyfini çıkarın. Bu formül göller içindir. Mehmet Koray 1948 Ankara

spinoza
09-03-2006, 04:12
sevgili mufi, balık çiftliklerinde kullanılan yemleri hiç denedin mi?

star
03-04-2006, 23:46
Arkadaşlar okadar çok şey yazdınızki vallahi kafam karıştı.Birsürü çeşit yemden bahsediyorsunuz bunları bir toparlayıp örneğin sazan için bunların hangisini kullanalım.
Fıransızların kullandıkları sanki mısır unu civciv yemi gibi birşey.Hoşca kalın.
star/ankara

aserkansatı
04-04-2006, 00:25
Arkadaşlar okadar çok şey yazdınızki vallahi kafam karıştı.Birsürü çeşit yemden bahsediyorsunuz bunları bir toparlayıp örneğin sazan için bunların hangisini kullanalım.
Fıransızların kullandıkları sanki mısır unu civciv yemi gibi birşey.Hoşca kalın.
star/ankara
Sevgili star,zahirecinin birine git buğday kepeği al bir kaç kilo.Git balık tutacağın yere,kepeği suyla ıslat avuç avuç at,ve oltanı da hamurla yemle at o bölgeye...Ufak sazan da gelir ama büyük de alırsın...Garantilidir... ;) ;) ;)

star
04-04-2006, 15:56
Seko sağol çok iyisin herkesede yetişiyorsun .Eskiden hatırlıyorum bizim köyde bir değirmen vardı buğday öğüttükten sonra çıkan kepeklerire büyükbaş hayvanlara samanla karıştırıp yem olarak verirlerdi. Şimdi ise balıklara yem olarak verilebiliyor. Çok mantıklı denemek lazım.
star/ankara

aserkansatı
04-04-2006, 16:41
Ne demek dostum...Rastgele... ;)