PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kucuk balıklara dikkat


kadir 06
29-10-2011, 20:21
Selam dostlar; ve maalesefki bu yaz gozlemledigim kadari ile olta ignesini yutmus kucuk baliklarin ozellikle zargana baliginin alt gagasi hemen oracikta asagi bastirilarak kirilip,ignenin arandigina sahit oldum.Tum uyarilarim maalesefki tartismalarida beraberinde getirdi.Birakin denize saliverilmesini birde bu kucucuk baliklara eziyet cektiriliyor.Ben oltayi yutmus kucuk bir baligin denizde yasamini surdurebilecegini sanmiyorum,boyle durumlarda yapacak elbette bir sey olmuyor ama en azindan kostegi kesip oyle kovaya koyuyorum.Ayrica tavsiyem oltaniza kucuk bir balik yakalanmissa mutlaka yaninizda bir tutucu pens tasiyiniz,cunku onu azat etmek kadar igne yerininde desilmeden bir hamlede cikartilip denize salinmasi gerektigine inaniyorum.Burada butun incelik igne damaginin yara yerinden kolayca cikartilmasi yani sikica pensle tuttugunuz igneyi tam karsi istikamete hafif bastirarak yukari cekmeniz olacaktir.Duyarli olunacagina inancimla,kalin saglicakla...

muratdogan
29-10-2011, 21:42
Size teşekkür ederim.
Çok duyarlı ve hassas konuya değinmenizden dolayı.
Kesinlikle söyleminize katılıyorum ve arkadaşlarımızın duyarlı olacağını düşünüyorum.
Selamlar...

pendikli balıkçı
29-10-2011, 23:17
Öncelikle hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim.Denizde yaşayan balıklarda yutulan iğneler (küçük bir balığın çok büyük bir iğneyi yutması hariç) tuzlu sudan dolayı oksitlenmekte ve bu birkaç gün içinde erimektedir.Bu sebeple bir zargananın yuttuğu 8 numara gibi bir siyah iğne onu öldürmez.Rahatlıkla salabilirsiniz.Çünkü bazı av belgesellerinde izlerseniz iğneyi balığın ağzında bıraktıklarını görürsünüz.İlginiz için teşekkürler rastgele.

ustam18
30-10-2011, 08:30
Değerli kardeşim duyarlılığın için teşekkürler.Tüm avcı arkadaşların çantasında, cebinde uzun ağızlı bir kargaburnu bulundurmaları çok iyi olacaktır kanaatindeyim.sadece balık için değil kendimiz içinde lazım olabiliyor.kazara elimize,ayağımıza batan bir iğnenin el ile çıkarılması daha zordur.ama kargaburnu veya pense ile sağlamca tutulan iğne daha çabuk ve kolayca yerinden çıkarılırken verdiği acı daha azdır.
Hernekadar balıkta acı hissi yok denilmekte olsada onada saygı gerekir diye düşünmekteyim. Tüm dostlara rastgele.

KingStriker
31-10-2011, 12:52
Cok guzel bir konuya deginmissiniz tesekkurler. Yalniz sadece kiyi balikciligi yapanlarin degil trol ve benzeri sekilde kucuk baliklarin yasamlarini tehlikeye atacak sekilde avlanan balikcilara da devletin buyuk yaptirimlar uygulamasi gerekli diye dusunuyorum.

Tuncay GÜNAY
31-10-2011, 21:49
duyarlılığınısa sonsuz teşekkürler

muebbet
25-12-2011, 00:07
ufak balıkların iğneyi yutması olayı sıkça başıma gelen bir durumdur. tatlısuda şamandıralı takımla avlanan bütün arkadaşlarımızın başınada gelmiştir mutlaka. özellikle bu iş için üretilmiş plastik çubuklar mevcut misineyi çubukta buluna oluğa sürüp balığa hiç zarar vermeden iğneyi çıkarabiliyorsunuz. takım çantamda muhakkak bitane bulundururum. bu aparata illa para vermeyede gerek yok 15-20 cm buyunda ince iğde dalının ucuna minik bi oluk açarak aynı işi yapan bi aparatınız pekala olabilir

ishak BALLICA
25-12-2011, 11:25
Sevgili dostum, küçük balık hususundaki duyarlılığın ve verdiğin bilgiler için teşekkürler...