RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Balık avında pratik bilgiler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=340)

rüzgar2 09-01-2006 08:04

Abi şamandıra ile olanı dört gözle bekliyoruz...Ne aletler var da bizim haberimiz yok... :(

balıkcı 09-01-2006 08:35

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu sistemde anlamadığınız olursa bana sorarak öğrenebilirsiniz benim için basit olabilir çünki nasıl çalıştığını biliyorum bu yazıda atlamış olabileceğim yerlerde vardır onun için şemalı anlatımda her zaman soru cevap şekli iyidir.

Taygun KOCABIYIK 09-01-2006 16:44

yukardaki alet biraz pahallı ama istatistiklere göre hareket edersek eminimki çok güzel avlar yaparız çünki denizdeki 1 santigrat oynama bence balıkları etkiliyor. Şamandıralı yöntem güzel iş yapar şöyle 5 metrelik bir kamış ile ucunda şamandıra olursa güzel ısparoz alınır.

balıkcı 09-01-2006 21:24

Taygun o şamandıra ile derinliği ölçmek sistemi şemanın altındaki yazıda anlatım var.

balıkcı 15-01-2006 02:11

1 Eklenti(ler)
Turnanın göllerde mevsime göre yer değiştirmesi suların soğuması ile küçük balıkları takiben derine çekilen turna suların ısınması ile gene sığ sularda av verir bu şemada bu yer değiştirmeyi gösteriyor.

Taygun KOCABIYIK 15-01-2006 02:50

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Turnanın göllerde mevsime göre yer değiştirmesi suların soğuması ile küçük balıkları takiben derine çekilen turna suların ısınması ile gene sığ sularda av verir bu şemada bu yer değiştirmeyi gösteriyor.

selim abi anlaşıldı amasyalı bazı şahıslara illaki turna avlatıcaksın kış aylarında :D

rüzgar2 15-01-2006 03:19

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
selim abi anlaşıldı amasyalı bazı şahıslara illaki turna avlatıcaksın kış aylarında :D

Evet Taygun ben yazacaktım ama sen benden önce davrandın...Birde ayıp olur diye yazmak istemedim...Nede olsa Seko kardeşim benim....Ama balık kardeş,abi,arkadaş dinlemez öğrenmesi lazım bunları.... :deli:

Selim abi yarın Samsuna gidiyorum...Tatil dönüşü her fırsatta balığa gidecem ve koyacam resimlerimize turnayı....

Taygun KOCABIYIK 15-01-2006 04:05

Alıntı:

rüzgar2 tafarından gönderildi
Evet Taygun ben yazacaktım ama sen benden önce davrandın...Birde ayıp olur diye yazmak istemedim...Nede olsa Seko kardeşim benim....Ama balık kardeş,abi,arkadaş dinlemez öğrenmesi lazım bunları.... :deli:

Selim abi yarın Samsuna gidiyorum...Tatil dönüşü her fırsatta balığa gidecem ve koyacam resimlerimize turnayı....

e hadi artık abi hedef koydunuz bir kere başarın şunu.

balıkcı 23-01-2006 01:29

1 Eklenti(ler)
Balık avında kolaylık

Anıl ÜNALAN 23-01-2006 01:39

Abi vallaha ben alete güvenmem onun yüzünden bir balık kaçarsa onu yapanı bulmam gerekir oda zor ben kendime güveniyorum ondan iyi bağlayabilirim.Ayrıca o kadar küçük iğne ben hayatta kullanmam..

Saat 15:59.