RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Balık bulucular- Sonar (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Balık Bulucularla ilgili sorularınız için buraya yazın lütfen (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=237)

levrek 10-08-2010 13:10

Alıntı:

genzul tafarından gönderildi (Mesaj 91304)
Erol bey bilgilerini bizlerle paylaştıgın için teşekkür ederim. Benim teknem yok kiralık tekne ile çıkıyoruz. Normalde balık bulucuya gerek kalmadan kertirizle avlanıyoruz. Bu aralar jigginge merak sardıgımız için ebay den balık bulucu almayı düşünüyorum. Ebayden gelen garmin 400c de türkçe menü varmıdır? Esas önemlisi kiralık teknelerde seyyar olarak kullanabilirmiyim? Garmin 400c mi yoksa Eagle 540 cdf mi işimi daha çok görür. Teşekkür ederim.

Merhaba Genco Bey,
ikisi de birbirine yakın cihazlar, ancak kullanım kolaylığı bakımından Garmin Türkçe menüsü ile ön plana çıkıyor.4-5 cm eninde 2-3 mm.et kalınlığında bir lamaya aynayı monte edip üst kısmını da tekne yüksekliğine ve küpeşte et kalınlığına göre U biçiminde bükebilirsiniz.Balkon saksılıkların da olduğu gibi lamayı üstten küpeşteye giydiriyorsunuz.Bu gayet stabil bir çözüm olur.Ancak seyir halinde değilde hafif akıntı halinde kullanacaksanız, o zaman ucuna monte edilmiş teleskopik bir boruya ( boya,kepçe vs saplar ) monte edebilirsiniz, böylece değişik yükseklikteki teknelere uyumu sağlayabilirsiniz, sevgilerimle

genzul 25-08-2010 06:43

4,5 mt 9,9hp tekne aldım. garmin 400c almayı düşünüyorum. Tabi teknede akü yok nasıl bir akü almalıyım teşekkür ederim.

levrek 25-08-2010 08:46

Alıntı:

genzul tafarından gönderildi (Mesaj 91957)
4,5 mt 9,9hp tekne aldım. garmin 400c almayı düşünüyorum. Tabi teknede akü yok nasıl bir akü almalıyım teşekkür ederim.

Merhaba Genco Bey,
Tekneniz hayırlı olsun, şayet aküyü başka amaçlarla kullanmayacaksanız, sadece sonar için bilgisayarlarda kullanılan güç kaynakların akülerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.12 volt 7-9 amper arasındadırlar ve taşınması ile ebat bakımından oldukça kullanışlıdır, sevgilerimle

fisherman 27-08-2010 22:31

Erol abi carmin 400c sonarım var bunun ayarlarını nasıl yapmalıyım.
çok karışık gliyor bana.yardımlarınız için teşekkürler

Tabi ki yardımcı olurum, lakin böyle uzaktan kumanda işi çok zor.Her kullanıcı avlak bölgelerine göre kendi ayarlarını yapar genelde. Bence, bir gün buluşup bu olayı birebir halletmek en iyi çözüm yolu gibi geliyor bana, sevgilerimle

genzul 03-09-2010 13:30

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][/IMG]
erol bey bu resimi yorumlarmısınız, bu arada dipte hiç balık göremedik, tesekkürler.

levrek 05-09-2010 21:09

Alıntı:

genzul tafarından gönderildi (Mesaj 92258)
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][/IMG]
erol bey bu resimi yorumlarmısınız, bu arada dipte hiç balık göremedik, tesekkürler.

Genco Bey resmi ekranda göremedim, zannedersem yüklemede bir sorun oldu, sevgilerimle

genzul 07-09-2010 13:39

tekrar yüklüyorum.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

levrek 07-09-2010 14:40

Alıntı:

genzul tafarından gönderildi (Mesaj 92374)
tekrar yüklüyorum.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Genco Bey,
200 hz lik bir taramada 61 metre derinlikte dip görüntünüz yaklaşık 17 metrelik bir çapı içeriyor, yani ekranda zemine inen konide 17 metrelik bir çapın görüntüsü var. Cihaza da ayarlamış olduğunuz Fish ID sine uyan bir balık var ise bunu cihaz ekrana yansıtacaktır, netekim orta suda bir tanesini yakalamış ( 34. metrede ).Şayet Fish ID si ölçülerine uygun ebatlarda balık yok ise bu ekrana yansımayacaktır.Bu durumda zeminde balık vardır ancak ekrana yansıyacak büyüklükte değildir demektir.
Zemin tümüyle kayalık, güzel bir mera.

utaci 01-10-2010 07:57

merhaba arkadaslar
karadenızde avlanmak ıcın Humminbird 120 marka balık bulucu almak ıstıyorum.
yada 6 m tekneden avlanmak ıcın hangı balık bulucuyu onerırsınız.
tsk

mersincorp 15-10-2010 12:30

Zemin tümüyle kayalık, güzel bir mera.

Nasıl anladınız??

Saat 21:22.