![]() |
Alıntı:
Elbetteki iğneyi önce kendimize batırmalıyız..ve geleceğimizi de yok etmemeliyiz diyorum.... |
Alıntı:
Gerçi biz yok kota getirilsin yok damızlıklar salınsın diye ellerimizi, çenemizi yoruyoruz.. Hala biz yasadışı avı engelleyememiş bir ülkeyiz unutmayalım! |
haklısın ama ben yazdan beri başladım rapalayla bu balıktan hiç yakalayamadım
|
Alıntı:
|
Bir şey eklemek istedim.
Şayet biz , zaten insan olmanın gereklerini yerine getiren bir toplum olamıyorsak. Yasalar la engellenen bir toplum olup, birilerinin bize uymamız için verdiği bir listeyle yaşamayı tercih ediyorsak, bu da bizim eksikliğimizdir. Bu, toplumların paylaştığı bir hayatsa , av yaparken, yolculuk yaparken, piknikte, yolda yürürken,yemek yerken.........biz de ona göre yaşamayı öğreneceğiz yani. Atalarımızın yaptığını niye yapamıyoruz anlamıyorum. Onlar, onlardan sonraki nesiller için yani bizler için canlarını verecek, ama biz hem kendimiz hem de gelecek neslimiz için kendi hırslarımızdan vaz geçemeyeceğiz. Dedelerimizin kemikleri sızlar arkadaşlarrr. Gözünü hırs bürümüş insanları adalete teslim etmekte elimizde, allaha havale etmekte. |
Alıntı:
Tabi ki onlar yapıyor diye bizde yapmak zorunda değiliz fakat şöyle birşeyde söz konusu(küçük balıkların geri iade edilmesi fikrinde hem fikiriz) uğraş didin yıllarca eziyetini çek yeri gelsin dağ çayır bayır yürü yüzlerce lira masraf yap daha sonra tecrübe kazan 5-6 kilogramlık trofe bir levreğin(örnekliyorum) hayaliyle kendini geliştir ve o gün gelsin o balık senin oltana vursun o balığı salmak sizce kolay olacak mıdır? Benim anlatmak istediğimde buydu.. Saygı ve sevgilerimle.. |
Saat 01:00. |