RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Bu zamanda levrek avı yapmak doğru mu (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10569)

MAVİ FENER 16-03-2012 16:46

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 120448)
Bi yandan doğru bi yandan yanlış düşünüyorsunuz. Oltacıların tuttuğu balıklar canlı olarak yakalandığından onların tekrar dönüşü olabileceğinden oltayla yakalanmayı azaltmak istiyorsunuz. Bir de ölü olarak yakalananlar var onların miktarını biliyor musunuz? Kaçak av ve aşırı avlanmanın ortaya çıkardığı oltacılara balık kalmaması durumu var. Eğer oltacıların yakaladığı damızlıklar engellenecekse ölü olarak yakalanan %80 hatta %90 lık kısım daha önce göz önüne gelmeli ;)
Bizde istiyoruz denizlerde balıkların çoğalmasını fakat durum bundan ibaret olunca elden hiç birşey gelmiyor..
Saygılarımla ;)

Keşke herşey Sirküler veya tüzüklerde yazıldığı gibi uygulanabilse....o zaman sorun olmaz avcılık..bu sadece balık avcılığı içinde geçerli değil... Domuz, Bıldırcın, Keklik vs avcılığı için de geçerlidir....İş sadece olta balıkçılığında olsa yine sorun olmayacak...Ya denizlerimizdeki Balık katliamlarına ne demeli...Yavru çinekop ve istavritleri Kör ağlarla avlıyorlar.. Nesil kökünden kazıtılıyor...Burada da 1380 sayılı yasa ve sirküler geçerli...Hamsi minimum 9cm ve İstavrit 13 ve çinekop:20cm olacak...kim uyuyor....Denetimler nerede....
Elbetteki iğneyi önce kendimize batırmalıyız..ve geleceğimizi de yok etmemeliyiz diyorum....

Anıl ÜNALAN 16-03-2012 17:53

Alıntı:

MAVİ FENER tafarından gönderildi (Mesaj 120492)
Keşke herşey Sirküler veya tüzüklerde yazıldığı gibi uygulanabilse....o zaman sorun olmaz avcılık..bu sadece balık avcılığı içinde geçerli değil... Domuz, Bıldırcın, Keklik vs avcılığı için de geçerlidir....İş sadece olta balıkçılığında olsa yine sorun olmayacak...Ya denizlerimizdeki Balık katliamlarına ne demeli...Yavru çinekop ve istavritleri Kör ağlarla avlıyorlar.. Nesil kökünden kazıtılıyor...Burada da 1380 sayılı yasa ve sirküler geçerli...Hamsi minimum 9cm ve İstavrit 13 ve çinekop:20cm olacak...kim uyuyor....Denetimler nerede....
Elbetteki iğneyi önce kendimize batırmalıyız..ve geleceğimizi de yok etmemeliyiz diyorum....

Bir düzen oluşturulacaksa eğer Profesyonel balıkçılığa kota gelmelidir diye düşünüyorum. Amatör balıkçılığın ise sık sık sirküler içi kontrollerinin yapılması gerekmektedir.
Gerçi biz yok kota getirilsin yok damızlıklar salınsın diye ellerimizi, çenemizi yoruyoruz.. Hala biz yasadışı avı engelleyememiş bir ülkeyiz unutmayalım!

MERCURY90 23-03-2012 20:01

haklısın ama ben yazdan beri başladım rapalayla bu balıktan hiç yakalayamadım

yuunis 21-04-2012 23:00

Alıntı:

Anıl ÜNALAN tafarından gönderildi (Mesaj 120448)
Bi yandan doğru bi yandan yanlış düşünüyorsunuz. Oltacıların tuttuğu balıklar canlı olarak yakalandığından onların tekrar dönüşü olabileceğinden oltayla yakalanmayı azaltmak istiyorsunuz. Bir de ölü olarak yakalananlar var onların miktarını biliyor musunuz? Kaçak av ve aşırı avlanmanın ortaya çıkardığı oltacılara balık kalmaması durumu var. Eğer oltacıların yakaladığı damızlıklar engellenecekse ölü olarak yakalanan %80 hatta %90 lık kısım daha önce göz önüne gelmeli ;)
Bizde istiyoruz denizlerde balıkların çoğalmasını fakat durum bundan ibaret olunca elden hiç birşey gelmiyor..
Saygılarımla ;)

Üzgünüm ama ben buna katılamıyacağım. Oltayla yakalanan balığı azaltmak değil sadece küçüklerin ve damızlıkların salınması gerektiğini söylüyorum. Birilerinin yaptığı katliam, bizim yapacağımızı haklı çıkarmaz diye düşünüyorum.Ayrıca miktarda önemli değil, tek bir damızlığı alıkoymakta bence katliamdır. (Kırmızı ışıkta geçen birileri var, emniyet şeridini zaten işgal ediyorlar ben neden yapamıyorum demek doğru olamaz, olmamalı da.)Biz üzerimize düşeni yapacağız.Yapmak zorundayız...Yoksa zaten hep birlikte geleceğe bir şey bırakmayacağız....

yuunis 21-04-2012 23:25

Bir şey eklemek istedim.
Şayet biz , zaten insan olmanın gereklerini yerine getiren bir toplum olamıyorsak. Yasalar la engellenen bir toplum olup, birilerinin bize uymamız için verdiği bir listeyle yaşamayı tercih ediyorsak, bu da bizim eksikliğimizdir. Bu, toplumların paylaştığı bir hayatsa , av yaparken, yolculuk yaparken, piknikte, yolda yürürken,yemek yerken.........biz de ona göre yaşamayı öğreneceğiz yani. Atalarımızın yaptığını niye yapamıyoruz anlamıyorum. Onlar, onlardan sonraki nesiller için yani bizler için canlarını verecek, ama biz hem kendimiz hem de gelecek neslimiz için kendi hırslarımızdan vaz geçemeyeceğiz. Dedelerimizin kemikleri sızlar arkadaşlarrr. Gözünü hırs bürümüş insanları adalete teslim etmekte elimizde, allaha havale etmekte.

Anıl ÜNALAN 30-04-2012 19:07

Alıntı:

yuunis tafarından gönderildi (Mesaj 121904)
Üzgünüm ama ben buna katılamıyacağım. Oltayla yakalanan balığı azaltmak değil sadece küçüklerin ve damızlıkların salınması gerektiğini söylüyorum. Birilerinin yaptığı katliam, bizim yapacağımızı haklı çıkarmaz diye düşünüyorum.Ayrıca miktarda önemli değil, tek bir damızlığı alıkoymakta bence katliamdır. (Kırmızı ışıkta geçen birileri var, emniyet şeridini zaten işgal ediyorlar ben neden yapamıyorum demek doğru olamaz, olmamalı da.)Biz üzerimize düşeni yapacağız.Yapmak zorundayız...Yoksa zaten hep birlikte geleceğe bir şey bırakmayacağız....

Doğru söylüyorsunuz fakat ben balıkçılığın çok içinde bir insanım beni çoğu dostumuz tanır. Bizim 1 sezonda tutabileceğimi damızlıkları 1 günde kıyanları çok yakından görüyorum bunlarla gireceğimiz mücadelelerde de bireysel zarar görmemiz söz konusuna bile gelebilecek düzeyde..
Tabi ki onlar yapıyor diye bizde yapmak zorunda değiliz fakat şöyle birşeyde söz konusu(küçük balıkların geri iade edilmesi fikrinde hem fikiriz) uğraş didin yıllarca eziyetini çek yeri gelsin dağ çayır bayır yürü yüzlerce lira masraf yap daha sonra tecrübe kazan 5-6 kilogramlık trofe bir levreğin(örnekliyorum) hayaliyle kendini geliştir ve o gün gelsin o balık senin oltana vursun o balığı salmak sizce kolay olacak mıdır? Benim anlatmak istediğimde buydu..
Saygı ve sevgilerimle..

Saat 01:00.