Alıntı:
Aydın35 tafarından gönderildi
(Mesaj 119737)
maşallah tebrikler artık çeşmeye gitmenin bir anlamı kalmadı sanırım sonuç itibari ile kurutmuşunuz orayı :)benim sormak istediğim bir kaç konu var. sorularım şunlar:
1)avda kullandığınız hassas dediğiniz kamış nedir?(bunu sormamda ki amaç kullandığınız makinenin aynısı bende var okuma trio s55 ona bir kamış almayı planlıyorum elimde şu anda benimde 1,80' lik bir jig kamışı var yalnız büyük geliyor) veya bana derin su avında önerebileceğiniz bana en ufak bir vuruşu bile hissettirecek sağlam bir kamış tavsiyesi verebilir misiniz?limit olarak maksimum 125 tl verebilirim)
2)ava gittiğiniz kaptanın telefon numarasını verebilir misiniz ?
3)avda sadece yem olarak sülünesmi kullandınız?
4)avda kullandığınız bedenleri ufakta olsa biraz açıklar mısınız misina iğne boyları markaları köstek uzunlukları beden boyu vs gibi
5)birde somak istediğim ben şu tüp başlı denilen fırdöndülerden aldım T şeklinde olanlardan köstekler bedenden ayrı dursun ve balık gelirken bedeni mahvetmesin diye hiç bunlardan kullandınız mı tavsiye eder misiniz bu tip yemli dip avlarında yoksa balık ürker mi ?
|
Aydın teşekkürler,sorularına şöyle cevap vermeye çalışayım.Öncelikle yer ve kaptan bilgilerini prensip olarak vermiyorum bunu anlayışla karşılayacağını ümit ediyorum.Hassas dediğim kamış1.50 m Albastar Boat .Fiyatıda 15-20 TL civarı ama en önemlisi ip misina kullanıyorum kalınlık 0.20 olabilir.Yem sülünez.İğnem hiç değişmez VMC 9224 2,3,4,5 no balığın boyuna göre değiştiriyorum.Beden 0,35 misina, 4lü ,dipte hırsız olmazsa olmaz ve 50-60 cm civarı,köstekler en fazla 10-12 cm.tabi bunlar kesin değil sadece benim tercihlerimdir.Ben balığı ürkütecek şeylerden de kaçındığımı söylemek istiyorum.Bozulursa değiştirirsin olur biter.Umarım faydalı olabilmişimdir ,rastgelsin.
|