RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Baba Yalçın (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=124)
-   -   "Mavi Ormanın Son Kralı" 3. Bölüm (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10878)

Baba Yalçın 14-04-2012 22:49

Yalçın Abi
Mavi anayasayı üstelik doğaya saygılı bir şekilde yeldeğirmenleri yazar mı kimbilir?
Bunlar resif değil, ama denizde
Yel değirmenleri hem elektrik enerjisi üretir konum müsaitse belli bir alanı avcılığa kapar.

Bünyamin'cim aslında iyi fikir, yalnız belgeselin birinde seyrettiğim kadarıyla galiba kuzey denizindeydi. Önemli bir alanda yapılmış ama su sığlık bir alan yani derin değil. Bizimkiler nükleer peşinde japonya'yı göremeyenler. Saygılar.

Not:
Dalmışım Nuri'ciğime mesaj yazdım tam gönderdim. Karşıma rüzgar gülleri çıktı birden Allah Allah ne alaka yanlış bir yerede basmadım diyorum. Sonra baktım aynı anda göndermişiz.

kaptankarabulut 15-04-2012 08:49

Yalçın abi teşekkürler.Hem izledim hem okudum ve öööyle derinlere dalıp gittim.Yarın ömrümüz olurda torunlarımızı da balığa götürebilme şansımız olursa yaşlılık dönemlerimizde onlara masal anlatır gibi anlatacağız.(bak evladım buralarda şöyle uskumru istavrit denen balıkları tutardık) diye..

Her zaman söylerim zaman gelecek şimdilerin beğenmediği isparozu kupesi bile arar olacağız...

bnymnblr 15-04-2012 10:14

Alıntı:

Baba Yalçın tafarından gönderildi (Mesaj 121653)
Yalçın Abi
Mavi anayasayı üstelik doğaya saygılı bir şekilde yeldeğirmenleri yazar mı kimbilir?
Bunlar resif değil, ama denizde
Yel değirmenleri hem elektrik enerjisi üretir konum müsaitse belli bir alanı avcılığa kapar.
[b]
Bünyamin'cim aslında iyi fikir, yalnız belgeselin birinde seyrettiğim kadarıyla galiba kuzey denizindeydi. Önemli bir alanda yapılmış ama su sığlık bir alan yani derin değil. Bizimkiler nükleer peşinde japonya'yı göremeyenler. Saygılar.

Yalçın Abi,
Aşağıda görüldüğü gibi
Bu rüzgar türbinlerinin altına duba şeklinde gelen ve denizde askı halinde duran
ileri-geri hareketleri yerin dibine yerleştirilen zincirler tarafından kontrol altına alan sistemler de vardır. Bu sistem bize çok daha uygun gibi gözükmekte.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

MAVİ FENER 15-04-2012 13:50

Alıntı:

Baba Yalçın tafarından gönderildi (Mesaj 121652)
Evet Nuri'cim 1 seferde 300 tonluk Uskumru Soykırımı yapmakla meşgul. Uskumruların hepsi Lipari video üstünde 500gr. diyor zaten. Yani emisyonla,1 gemiciğe, 1 seferde 600.000 Uskumru Lipari kumbaraya. Yoo burdada yapıyor ama bırakırlarsa, bu videoların aynısı bizim denizlerde her an yaşandı bugünlere gelindi demekki hesapsız kitapsız avcılığı bu denizler kaldırmıyormuş. Nerden anladık Norveç'ten ithal Uskumru getirdikleri zaman. Burda da irileri kaşıkla çok aldık, gırgırların burda olmadıkları zamanlar. En iri Uskumru Lipari 2 defa 1.050 gr.'lık aldım en irisi onlardı. Bırakırlarsa gelecek ama 24 saat gece gündüz kafasındalar. Hayvan nasıl gelsin. Saygılar.

..

Yalçın Teşekkürler, Paylaşımın için, emeğine sağlık.....

Baba Yalçın 15-04-2012 13:58

Alıntı:

MAVİ FENER tafarından gönderildi (Mesaj 121669)
..

Yalçın Teşekkürler, Paylaşımın için, emeğine sağlık.....

Rica ederim Nuri'cim ne demek. Ben teşekkür ederim. Saygılar.

Baba Yalçın 22-04-2012 00:24

Alıntı:

bnymnblr tafarından gönderildi (Mesaj 121665)
Yalçın Abi,
Aşağıda görüldüğü gibi
Bu rüzgar türbinlerinin altına duba şeklinde gelen ve denizde askı halinde duran
ileri-geri hareketleri yerin dibine yerleştirilen zincirler tarafından kontrol altına alan sistemler de vardır. Bu sistem bize çok daha uygun gibi gözükmekte.

Evet Bünyamin'cim bu bizede uygun görünüyor. Bunu ne zaman koydun gözümden kaçmış. Teşekkür ettim. Saygılar.

bnymnblr 22-04-2012 08:16

Alıntı:

Baba Yalçın tafarından gönderildi (Mesaj 121908)
Evet Bünyamin'cim bu bizede uygun görünüyor. Bunu ne zaman koydun gözümden kaçmış. Teşekkür ettim. Saygılar.

Bu sistem denizden hem elektrik üretimi hem de rezerv alanlar kazanmada faydalı olacaktır. Tüm balık türleri için korunaklı alanlar oluşturur.

Saat 09:55.