RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   ANILAR (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Palamut Avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1099)

uzman 30-03-2006 05:35

Alıntı:

panderma tafarından gönderildi
Bencede çok güzel bir söz.

Nejat abi,
İmzanıza yazdığınız sözü çok sevdim. Bunu söyleyen balıkçı abimize Allah rahmet eylesin. Bugün balık tutabiliyorsak bu sözü söyleyen ve sizin gibi duyarlı abilerimiz sayesindedir...
Saygılarımla...

panderma 30-03-2006 05:40

Mezgit avı

2 Eklenti(ler)
Merhaba Mert .

7,8,9 numara olta ile 3,5,8,10 iğneli 40 gr. Kurşunlu yem olarak midye,Sünnez, kaya balığı filetosundan
oltaya takılabilecek büyüklükteki parçaları kullanarak işe başlayabilirsin.

Tabii bu düzeni kamışla atıp boşunu alıp bekliyorsunuz. Eğer şansın varsa biraz sonra Mezgit yemi yoklamaya
Başlar.Bir.iki.üç ve kamışın ucunu tatlı bir sertlikle havaya doğru kaldır mezgit oltada. Biraz daha bekle ikincisi,
üçüncüsü de oltada. Genellikle üçlü beşli gelir.

Fakat yanında Kargaburun gibi bir alet bulundur, genelde oltalar mideye kadar gider. Oltayı çekip çıkartmaya
kalkarsan, Mezgit gevşek etli bir balık olduğundan parçalanma ihtimali artar.

Oltanın ve takımın şeklini ekte görebilirsin. Rastgele

katiti 30-03-2006 19:09

Nejat Abi teşekkür ederim, benim genelde avlandığım taraflarda pek mezgit çıkmıyor ama mezgit yapan yerler için bunlar kenara not edildi, elbet bir gün kullanırız :) .

Taygun KOCABIYIK 31-03-2006 04:41

Nejat abi teşekkürler. Mert abinin dediği gibi benimde avlandığım yerlerde yok ama aklımızın kenarında bulunsun.

uzman 31-03-2006 06:20

Alıntı:

Merhaba Mert .

7,8,9 numara olta ile 3,5,8,10 iğneli 40 gr. Kurşunlu yem olarak midye,Sünnez, kaya balığı filetosundan
oltaya takılabilecek büyüklükteki parçaları kullanarak işe başlayabilirsin.

Tabii bu düzeni kamışla atıp boşunu alıp bekliyorsunuz. Eğer şansın varsa biraz sonra Mezgit yemi yoklamaya
Başlar.Bir.iki.üç ve kamışın ucunu tatlı bir sertlikle havaya doğru kaldır mezgit oltada. Biraz daha bekle ikincisi,
üçüncüsü de oltada. Genellikle üçlü beşli gelir.

Fakat yanında Kargaburun gibi bir alet bulundur, genelde oltalar mideye kadar gider. Oltayı çekip çıkartmaya
kalkarsan, Mezgit gevşek etli bir balık olduğundan parçalanma ihtimali artar.

Oltanın ve takımın şeklini ekte görebilirsin. Rastgele

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Nejat abi...
Gerçi mezgit balığını hiç tutmak nasip olmadı ama, belli mi olur? belki bir gün deneriz...
Saygılarımla....

panderma 31-03-2006 06:22

Alıntı:

uzman tafarından gönderildi
Nejat abi,
İmzanıza yazdığınız sözü çok sevdim. Bunu söyleyen balıkçı abimize Allah rahmet eylesin. Bugün balık tutabiliyorsak bu sözü söyleyen ve sizin gibi duyarlı abilerimiz sayesindedir...
Saygılarımla...

Sizdeki balık ile ilgili temennide de çok güzel. Düşününce çok şanlı olduğumuzu anlıyorum.

uzman 31-03-2006 06:33

Alıntı:

Sizdeki balık ile ilgili temennide de çok güzel. Düşününce çok şanlı olduğumuzu anlıyorum.

Sağol abi...
Sizin gibi değerli abimizden böyle bir övgü duymak (görmek) beni çok sevindirdi...
Saygılarımla...

panderma 31-03-2006 07:05

Mezgit avı

Arkadaşlar Merhaba.

Bandırmada bazı kişiler bu aylardan başlayarak Haziranın sonuna kadar Rus Kefali adı verilen balıkları tutarlar. Bu balıklar Karadeniz de Rusya nın güney sahillerinde çiftliklerde yetiştirilen kültür ırkı balıklar olup, bizim kefallere göre daha kızılımsı sarımsı renkte balıklardır ve devamlı olmazlar. Sadece sert geçen kışlarda duvarları patlayan çiftliklerden kaçan balıklardır. Bunlar iki üç ayda Karadenizi Kuzeyden,güneye katederek Marmarayı geçip bizim körfeze gelirler.

Belki mezgitlerde İzmir tarafını ziyaret ederler. ;)

katiti 31-03-2006 16:18

Abi buna tek birşey söylenir:

Gelecekleri varsa görecekleri de var :D :D :D .

mufi 31-03-2006 18:06

nejat kardeş bir zamanlar o kefalleri istanbul sarayburnu taraflarında da tutarlardı...
hatta baıkçılar acıktan tutup balık halinde getirirler ve'' millet bu ne biçim kefal''' derdi..
kolay gelsin

Saat 23:17.