RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Amatörlere Öneriler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=253)

levrek 15-11-2005 07:24

Selamlar,
vinç,asansör ve hatta arabalardaki hız göstergeleri bile hudut arkadaşımın dediği gibi gerçek değerleri yansıtmaz, mutlaka töleranslı rakamlar olarak verilmiştir , çünkü olay bir güvenlik sorunudur.Ancak birçok firma ürünlerini daha iyi pazarlayabilmek için müşterileri çeşitli aldatmaca yöntemleri ile yanıltırlar ve de zannetmiyorum ki bundan dolayı yarası olmayanımız vardır aramızda.
Misinalar için verilen değerler makaraya sarılı olan miktar için geçerlidir yani 100 açıldığında tartabileği ağırlığıdır.
10 cm. uzunluğunda çapı 0.15 lik olan bir misinayı koparmak imkansızdır,en azından ben kopartamadım,misinanın 0 ıncı metresinden itibaren 100 metreye doğru mesafe arttıkça kopma oranı da artmaya başlar.
Tabiki bunlar benim görüşlerimdir,hangi koşullarda ne şekilde bu tip malzemelerin firmalarca ( test ortamları,DIN Normu )testlerden geçtiği de görecelidir, saygılarımla

katiti 15-11-2005 17:50

valla ince misina her zaman iyidir. büyük balık yakaladıysanız da iş artık ustalığınıza kalır. ben kendi adıma 0.30 ortalama bir misina ile tam bir kilolouk çipura yakaldım (reklamlar :D . resmi de fotoğraflar kısmında mevcuttur). ama aşağı yukarı kıyıdan 30 metre mesafeden balığı çekmem yarım saat sürdü ve dolaştırıp kumsaldan sürüyerek çıkarttım sudan.

ayrıca büyük balık yakaladığınızda kepçe veya kakıç kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. yoksa misina kalın da olsa çok balık kaçırırsınız.

levrek 15-11-2005 19:10

Bencede ince misina,hem tüm zevk, balıkla olan mücadele değil midir ?

Bir Dost 16-11-2005 05:49

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
Bencede ince misina,hem tüm zevk, balıkla olan mücadele değil midir ?

abi buna katılıyorum önemli olan balıkla mücadele haklısın işin en zevkli yanıda bu amaaa mücadelenin galibi balık olacaksa o beni biraz kızdırır ;birde kopma durumundaki mesafelerde sana tamamen hak veriyorum kopma riski mesafeyle eş orantılıdır teşekkür ederim

nirvana 16-11-2005 16:52

arkadaşlar
misinaların dayanım gücü ve çekerleri su içerisinde gerçekten çok karmaşık bir hal alıyor.Fabrikasyon olarak verilen emniyet paylarına rağmen makara veya makinaya sararken gam yaptırılması,uygun yere fırdöndü takılmadığı için yakalanan balığı çekerken balığın dönerek gelmesi ve misinayı burması(gam) gibi faktörleri sayabiliriz.Birde attığımız düğümler misinanın en zayıf noktaları olmaktadır bu noktalarda misina üst üste binip güç karşısında sıkışıp biribirini kesmeye çalışmaktadır.Kıssadan hisse kötü sürpriz yaşamamak için yüksek düğüm mukavemetli (high knot strenght) ve yüksek çekerli misinaları elden geldiğince tercih etmekte fayda var.(Biraz pahalı olsalar bile :) )

levrek 16-11-2005 20:27

Doğru söze başka ne denilebilir ki ;)

Taygun KOCABIYIK 17-11-2005 02:03

süleyman abicim bilimsel açıklamalarına hayranım :D teşekkürler

Bir Dost 29-11-2005 10:07

sağol süleyman

aragami 07-12-2005 07:01

benim kişisel tercihim tekneden 0,25 olta ipi ve 0,20 beden karadan 0,30 olta ipi ve 0,25 bedendir. ayrıca bu başlıkda anlatılanlara ilave olarak misinalarınızı flora karbon olanlardan seçerseniz hazırladığınız takım denizde neredeyse görünmez olacağından avınız bir hayli bereketli geçecektir. ancak flora karbon misinalar oldukça pahalıdır. ama bana sorarsanız değer.

sevgi ve saygılarımla,

HALDUN YALIMLI 07-12-2005 16:50

Ince Misina

Alıntı:

aragami tafarından gönderildi
benim kişisel tercihim tekneden 0,25 olta ipi ve 0,20 beden karadan 0,30 olta ipi ve 0,25 bedendir. ayrıca bu başlıkda anlatılanlara ilave olarak misinalarınızı flora karbon olanlardan seçerseniz hazırladığınız takım denizde neredeyse görünmez olacağından avınız bir hayli bereketli geçecektir. ancak flora karbon misinalar oldukça pahalıdır. ama bana sorarsanız değer.

sevgi ve saygılarımla,

Ağzına sağlık Murat abi misina ne kadar ince o kadar heyecanlı bir o kadar bol balık

Saat 23:31.