![]() |
Taygun bişi anladım bu balık senden farksızmış heheheheheh :D
|
yayın yemi
Arkadaşlar merhaba yaşlı iyi bir avcıdan duymuştum sığırcık kuşunu bilmeyeniniz yoktur herhalde yayının en çok sevdiği yemmiş. Rast gelsin.
star/ankara |
Tavuk kafası,bütün tavuk,canlı fare (deniz levreği avında da kullanıldığını Ali PASİNERin kitabında okudum),kurbağa,tütsülenmiş serçe ölüsü,solucan,kan sülüğü,karaciğer,et,kalamar,işkembe yayın avında kullanılan yemlerdir.
Ayrıca yayın sazan oltalarındaki hamura,boiliye,ekmeğe de atlar... AVGÜNÜ Dergisinin eki olan Balık Doğa'nın son sayısından derlenmiştir... |
bir kaç yayınla ilgili bildiğim yemleride ben söyleyeyim pembe sarı ve kırmızı ipek (hareket sağlamanız gerekecek) kokmuş tavuk çığeri (sucuk kekik ve kukmuş tavuk ciğeri karıştırılarak yapılmış hamur)sakaryada genelde kullanılanlar bunlar
|
Yani işin özüüüü, tiksindiğin ne varsa yayına tak , o oltaya geliyor...
|
Alıntı:
|
Yayın balığı avcılığında ilginç ama etkili bir yöntem daha;Göllerde avlanırken yemin iki karış üstüne takılan kibrit kutusu büyüklüğündeki sabun, balık nerede olursa olsun ona ulaşıyor.Sabunun kokusunu alan balık akıntı boyunca ilerleyerek onu buluyor,bulduktan sonra yemi görüyor ve saldırıyor ardından misinanız şiddetle gerilip zil mil bırakmıyor...Gerisi size kalmış...
|
Ciddi mi hocam bu? Hayret yaw, her türlü pisliği yiyen yayın temizliğin sembolü sabuna da mı geliyor? Kendi içinde çelişkiler yaşıyor bu yayınlar anladım ben. Bir psikoloğa falan mı gitseler? :deli:
|
Okadar pis şeyi yersen sabuna da ihtiyacın olur heralde... :D
|
Alıntı:
ne yiyor bu balık ayıptır sorması? |
Saat 19:27. |