RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Tekne İçin GPS Cihazı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4939)

vilmus 01-07-2008 19:14

Hayırlısı olsun. Ben önceki mesajımdada belirttiğim gibi magellan mapsend bluenav europe 1.0'ı kullanmaktayım. Bu programın yaklaşık 480 MB harita dosyası var ve harita tüm avrupa ve akdeniz kıyılarını kapsamakta. Eğer işinizi görecek ise link veya cd'de verebilirim.

Haftasonunda Çeşmealtında bir tanıdığımın teknesndeki chart plotterda aynı haritayı daha az kapsamlı olarak kullandığını gördüm.

Harita klasörü birçok dosyadan oluşmakta. Ben bu haritayı cep bilgisayarımda kullanmak için çok uğraştım ama bir türlü beceremedim. En sonunda ozi explorer denen ve resim doyalarını kalibre ederek navigasyon yapan bir program kullanmak zorunda kaldım. Bunu yapmak içinde belirli bir bölgenin haritalarını "print screen" ile taradım ve birleştirdim. Oldukça zahmetli oldu.

Eğer taramış olduğum haritaları isteyenler olursa verebilirim. 500 mt yakınlaştırmalı Çeşme ve Çeşmeaştı haritaları şu anda mevcut.

hasanova 02-07-2008 07:11

Alıntı:

vilmus tafarından gönderildi (Mesaj 53578)
Hayırlısı olsun. Ben önceki mesajımdada belirttiğim gibi magellan mapsend bluenav europe 1.0'ı kullanmaktayım. Bu programın yaklaşık 480 MB harita dosyası var ve harita tüm avrupa ve akdeniz kıyılarını kapsamakta. Eğer işinizi görecek ise link veya cd'de verebilirim.

Haftasonunda Çeşmealtında bir tanıdığımın teknesndeki chart plotterda aynı haritayı daha az kapsamlı olarak kullandığını gördüm.

Harita klasörü birçok dosyadan oluşmakta. Ben bu haritayı cep bilgisayarımda kullanmak için çok uğraştım ama bir türlü beceremedim. En sonunda ozi explorer denen ve resim doyalarını kalibre ederek navigasyon yapan bir program kullanmak zorunda kaldım. Bunu yapmak içinde belirli bir bölgenin haritalarını "print screen" ile taradım ve birleştirdim. Oldukça zahmetli oldu.

Eğer taramış olduğum haritaları isteyenler olursa verebilirim. 500 mt yakınlaştırmalı Çeşme ve Çeşmeaştı haritaları şu anda mevcut.

Link olarak bana msj atarsanız programı sevinirim. Bazı problemler yaşadım elimdeki programla birde sizinkiyle deniyim.

vilmus 03-07-2008 13:59

Hasan bey programı indirdiğim link'e ulaşılamıyor ama sizin içinde uygun olursa cd olarak verebilirim.

Umit_45 13-03-2010 22:44

Alıntı:

aybasan tafarından gönderildi (Mesaj 53417)
Bence bu tip bir amaç için en uygun çözüm ucuzundan basit bir laptop ve bu laptopa GPS özelliğini kazandıracak olan bir GPS alıcısı..
Bu GPS alıcısı ortalama kibrit kutusu boyutlarında ve bluetooth ile laptopla haberleşiyor ve ona GPS özelliği kazandırıyor.Fiyatı yaklaşık100 ytl bu civarlara çeşitli sitelerden bulunabilir..
..Bu sistemin avantajı laptopa çok rahat bulabileceğiniz (ilegal yada legal tercih sizin) haritaları yükleyerek istediğiniz hertürlü haritaya yer bilgisine sahip olabilmeniz..Şahsen nette bütün haritaların kullanıma açılmış bir şekilde yani kırılmış olarak bulunduğunu biliyorum..Normalde harita kartuşları ile çeşitli haritalar yüklenebilen GPS cihazları hem baya pahalı hemde asıl olarak harita kartuşları orantısız bir şekilde pahalı..
Bence eniyi ve pratik ayrıca geliştirmeye açık çözüm laptop+GPS alıcısı kombinasyonu..

Merhabalar.
Bu öneri en güzeli diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Daha geniş ve net bilgilerinizi bekleriz.
Saglık ve esenlik dileklerimle.

Umit_45 13-03-2010 22:50

Sevgili Mustafa,
Laptop GPS kombinasyonu hakkında daha geniş bir bilgilendirme temin edebilirmiyiz.
şimdiden teşekkürler.

Saat 17:36.