![]() |
Alıntı:
ilk önce senin haberin olacak fatihim.sen merak etme |
Alıntı:
|
Gani bey sizin yazdığınız makina ortada kalmış bir makina. size önerim ya 4000 FA alıp her durumda yararlanabilmeniz, yada yeni başladığınız için SHIMANO marka makinelerden 200-250 tl lik 0,35-200-300 misina kapasiteli ve ort. 500-600 (60 lık)gr lik bir makina size yetecektir. zaten aralarında kalite olarak fazla bir fark yok !
|
eğer iyi bir takım istiyorsanız size shimano catana 270 parçalı kamışı ve awa-shima astro finesse 2000 öneririm.2.40 kamışla fazla uzağa atamassınız vede kullandığınız misina hem ince hemde çekeri yüksek olmalı mesela lineaffe 0.20 13.5 kg çekerli misina size uygundur...şimdiden rastgele...
|
abim cormoron 2.70lik kamış(30-40ytl) cormoron makina(40ytl)pelikan sahte(5 ytl)ile bir tanesi 3.5kg gelen 5-6 tane levrek tuttu aynı gün.2.gidişiydi foruma fotolarını koydum.şimdi ihtiyacı olanı biliyor ve daha pahalı takım yapıyor.örneğin shimano catana sert kamıştır ben pek hazzetmem ama at çek yapan diğer arkadaşlar tapar. shimano force masterın ucu çok esnektir hafif yemleri kastırmadan iyi atar bende bunu sevdim.ilk aşamada bence orta direkt takım yap ama misinanı mutlaka kaliteli tut.misinan berkley cyristal olsun.avcı balıkların misinanın kalınlığına rengine felan baktığı yok benden söylemesi.(kalın misinayla uzağa atışlar güçleşiyor tabi başta dediğim gibi orta yolu sen kendin bulacaksın.)
|
bu arada Gani Bey doğum tarihinizi sonradan gördüm hitapta hatamız olduysa affola..
|
ben catanayı büyük memnuniyetle kullanıyorum.bazı yorumlarda da yazdığı gibi sihirli bir kamış sanki... at-çek yapmayı bilen arkadaşlar adeta taparlar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yalnız catana bx serisinden bahsediyorum.cx serisinin halkaları çok küçük fly olta gibi...kamışın catana yazan yeri bx'e göre daha kalın.böylece atarken fazla geri tepme yapmıyor ama çok sertleşiyor ...bx öyle değil....
|
Saat 15:27. |