RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deniz Balıkları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Trakonya (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6967)

adolomorola 07-02-2010 21:44

Alıntı:

yenal45 tafarından gönderildi (Mesaj 72180)
:helal:vallahi sağolasın öner abi benimde oltama böyle balık takılmıştı pense yardımyla çıkarmıştım yoksa vay halime bilgi için tşk öner abi sağolasın:helal:

Yenal ALLAH korumuş desene seni...:)

İrfanavcı 08-02-2010 00:33

Öner kardeşim çok güzel bir hatırlatma,
paylaşım için teşekkürler.

Necati ARAT 08-02-2010 08:35

Abim paylaşım için teşekkürler..
Yeni başlayanlar Bu balığın küçüklüğüne aldanıpta bir şey olmaz demesin..
Ve bir tavsiye Yanınızda mutlaka Amonyak ve Pamuk bulundurunuz..

Murat ADAK 08-02-2010 09:12

Öner abi bilgilendirme için teşekkürler.

Taygun KOCABIYIK 08-02-2010 10:18

Öner abicm eline olta alacak herkesin ama herkesin bilmesi gereken bir konu.
Çok teşekkürler bilgilendirme için.

xnode 19-04-2010 15:56

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

musty 29-04-2010 15:56

Alıntı:

adolomorola tafarından gönderildi (Mesaj 72100)
Arkadaşlar trakunya için önceden konu açılmış fakat balık avına yeni başlayan arkadaşlar için dikkat edilmesi gereken ve tehlikeli bir balık cinsi olması nedeniyle tekkar gündeme getiriyorum.

Önceki trakunya konusuna paylaşımda bulunan arkadaşların ve üstadların yazdı bazı cevaplarda şöyle...

Ülkemiz sularında Trachinidae familyasından olan trakonyanın üç türü yaşamaktadır. Hepsi zehirli ve tehlikeli olmasına karşın, aralarında en tehlikeli olanı varsam cinsidir. İlk üç sırt yüzgeci ve solungaç kapakları üzerindeki dikenler zehir taşır. Ölü balıkta dahi bu zehirler etkindir. Sığ kıyılardan derin sulara kadar geniş bir yelpazede bulunabilir.
Küçük balıklar, balık yavruları, karides, yumuşakçalar ve kabuklularla beslenir. Genelde kendisini kuma gömerek avını bekler. Mayıs ayından yaz sonuna kadar yumurta döker.
Tehlikeli olduğundan özel avcılığı yapılmaz, fakat eti beyaz ve lezzetlidir. Tavası, haşlaması, çorbası yapılır.

Trakonyayı görüp misinası kurşunu iğnesiyle geri yollayan arkadaşlar isabet ediyorlar. Çünkü ben bu balığın zehirinden felç olanı bile bizzat biliyorum. Aman Dikkat !!!

Trakonyanın iğnesi elinizle temas ettiği zaman (battığı zaman) zeytin yağı varsa batan yere sürün zeytinyağını ve bir kap içinde su ısıtın elinizin dayana bileceği kadar sıcaklıkta ısıtın ve elinizi sıcak suyun içinte tutun tutabildiğiniz kadar ve görcenizki ağrıların azıldığını hissetceniz

Geçen yıl oltama denk geldi bu balığı tanımıyor olsaydım :)
sonucunu düşünmek istemiyorum.;)
Ben tanıştım benimde fotamı çek benide mehşur et
sitede yayınla dedi bende gerekeni yapıyorum.:D:D:D

sunum için teşekkurler Öner abi banada sırtıda çok denk geliyor birde büyükleri ben kendimce eğer bilmediğim balıksa eğer vede çok renkli ise daha da çok dikkat ediyorum

Aydın35 29-04-2010 16:08

Balığın zehirli olduğunudu biliyordum fakat yendiğini bilmiyordum demek yeniyorda elinize dikeni battığı zaman sıcak suya sokmak çok faydalı oluyormuş çünkü yüksek sıcaklık proteinleri nyapısını bozduğu için zehrin vücuda yayılmasını önlüyormuş benimde sağdan soldan öğrendiklerim bunlar birde peynir mayası sürersek oda iyi geliyormuş gerçekten dikkat edilmesi gereken bir tür geçenlerde dikeni eline batan bir ağabeyimiz 1 hafta boyunca balyoz gibi bir elle dolaşmak zorunda kalmış ve inanılmaz ağrı yapıyormuş uzak durmak lazım şayet benim oltama yakalansa ben pense ilede uğraşmam keser atarım takımı :)

musty 29-04-2010 16:26

Alıntı:

Aydın35 tafarından gönderildi (Mesaj 82812)
Balığın zehirli olduğunudu biliyordum fakat yendiğini bilmiyordum demek yeniyorda elinize dikeni battığı zaman sıcak suya sokmak çok faydalı oluyormuş çünkü yüksek sıcaklık proteinleri nyapısını bozduğu için zehrin vücuda yayılmasını önlüyormuş benimde sağdan soldan öğrendiklerim bunlar birde peynir mayası sürersek oda iyi geliyormuş gerçekten dikkat edilmesi gereken bir tür geçenlerde dikeni eline batan bir ağabeyimiz 1 hafta boyunca balyoz gibi bir elle dolaşmak zorunda kalmış ve inanılmaz ağrı yapıyormuş uzak durmak lazım şayet benim oltama yakalansa ben pense ilede uğraşmam keser atarım takımı :)

eti çok lezzetli kardeşim fakat önemliside zehiri mesela balon balığıda yemniyor zehirli olduğu için fakat büyüklerin dediği içini çok güzel temizlemek gerekir hiç uğraşmadım şimdiye kadar hep attım kardeşim :)

Aydın35 29-04-2010 16:42

Alıntı:

musty tafarından gönderildi (Mesaj 82815)
eti çok lezzetli kardeşim fakat önemliside zehiri mesela balon balığıda yemniyor zehirli olduğu için fakat büyüklerin dediği içini çok güzel temizlemek gerekir hiç uğraşmadım şimdiye kadar hep attım kardeşim :)

aynen abi ya iyice bilmek gerekir bunu temizlemeyi şöle 2-3 kiloluk bişi olsa uğraşmaya değer belki ama bu ufaklıklara değmez abi

Saat 07:52.