RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Karadan Balık Avcılığında Oltanı Dibe Takılması Sorunu (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=7403)

Denizkızı35 09-04-2010 18:12

Ugur bey ahtapot olatsında ince uzun kursun kullanılıyor birde resimdeki gibi plastik akvaryum hava hortumları kullanılırsa takılma aza indirilebilir ahtapotta biz bu şekilde kullanıyoruz (ki kurşun 500gr)hasan abinin dedigide cekme sırasında uygulanırsa hiç takılmaz

kaptankarabulut 09-04-2010 18:35

Arkadaşlar benim nacizane fikrimi sorarsanız en iyisi teknedeeeeen. :D :D :D :D :D :D
Valla hiç mi hiç takılmıyo..:helal: :helal: :helal: :helal:

Denizkızı35 09-04-2010 18:51

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 80594)
Arkadaşlar benim nacizane fikrimi sorarsanız en iyisi teknedeeeeen. :D :D :D :D :D :D

Evet suleyman amca bende sana katılıyorum ne takılma sorunu var nede olta fırlatma :helal:

The Lunatic 09-04-2010 19:14

Alıntı:

Süleyman Abi karadan avlanmanın da apayrı bir tadı var. Hele o oltanın tepedeki zilin çaldığı an ve heyecanla oltaya doğru yapılan koşuş. Tadından yinmezzzz :D

Hasan BALIKÇI 09-04-2010 19:17

Alıntı:

Alıntı:

denizkızı35 tafarından gönderildi (Mesaj 80600)
Evet suleyman amca bende sana katılıyorum ne takılma sorunu var nede olta fırlatma :helal:

her ikinizide aynı cevabı vereyim :D:Dgelinde ikinize olta çekmeyi öğreteyim :D:D:D:Dne dersiniz karadan :D

Doğan ÖZCAN 09-04-2010 19:29

Hasan abiye katlıyorum kıyıdan avlananlar için kullanılan makinenin kafa kısmı en az 60 lık olması lazım.... yoksa çekerken üzerinde balık olduğunda zaten bir ağırlık oluyor kurşunda sürüklenerek gelince balıkda takımda orada kalıyor.... Kıyı avcılığının bu zorluklarını yaşaya yaşaya deneyimle öğreniyoruz.... Ama şunu söylemeliyim ki kıyıdan çupra almak hakikaten beceri isteyen bir iş... hani diyorlar ya çupra çekmek bir sanattır diye işte bizde o sanatı icra etmeye çalışıyoruz....sağlıkla kalın

Denizkızı35 09-04-2010 19:53

Alıntı:

Hasan BALIKÇI tafarından gönderildi (Mesaj 80615)
her ikinizide aynı cevabı vereyim :D:Dgelinde ikinize olta çekmeyi öğreteyim :D:D:D:Dne dersiniz karadan :D

seninle olursa olur hasan abi

Hasan BALIKÇI 09-04-2010 20:03

Alıntı:

denizkızı35 tafarından gönderildi (Mesaj 80629)
seninle olursa olur hasan abi

sağol kardeşim :)ama bendende iyileri mutlaka var ;)

The Lunatic 09-04-2010 20:53

Alıntı:

faruk35 tafarından gönderildi (Mesaj 80574)
uğur aynı sorunu bende sık sık yaşıyorum ve gelicek cevapları merakla bekliyorum.inşallah çözüme kavuşuruz hep beraber.

Çok güzel öneriler geldi, değil mi? Teoride işlem tamamdır. Şimdi sıra ilk fırsatta bu bilgileri uygulamaya koymakta ;)

aykons 10-04-2010 17:13

Ben kayalık yelerde Hasan Abi taktiğini uyguluyorum çok nadir takılıyor, yada yarın yapacağım gibi kumluk yere gidiyorum istediğin gibi istediğin hızda çek takılmıyor :) Hava müsait oluncada Süleyman abinin yanına takılmıyor ama arada bir karışıyor birbirine :)

Saat 23:30.