RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deniz Balıkları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Ahtapot Türleri (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=764)

mufi 02-04-2006 19:27

ehm..ehm..Arkadaşlar parantez içi söyliyeyim.. bildiğim kadarı ile ahtapot / ve kalamar türlerinde yüksek kolestrol vardır....sorunlu olanların dikkatine..

aserkansatı 03-04-2006 01:08

Bayılırım bol kolesterollü ahtapot salatasına...Zaten senede 1-2 kez yiyebiliyorum o da yazın...Rakı alır onun kolesterolünü be abi... :D

turna 03-04-2006 03:42

İmBat ve katiti her ikinizede çok teşekkürler,

Serkan abi sende yemesini iyi biliyorsun.

gökhan güzgün 01-04-2007 11:15

merhaba arkadaşlar bunları nasıl yiyorsunuz anlamadım

igmsva 01-04-2007 15:23

sevgili gökhan imza haneni doldurursan nereden olduğunu ve yaşını öğrenebiliriz. ondan sonra bunların ne kadar lezzetli olduğu hakkında tartışabiliriz. zira karasal bölgede yaşıyor ve hiç tatmadıysan seni iknada biraz zorlanırız sanırım..

aliefe 15-04-2007 22:38

teşekkürler mert abi ağzımızı sulandırdığın için:D

aliefe 15-04-2007 23:01

mert abi bide böyle yakalayan var:D

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

giritli 16-04-2007 07:54

Mertikom bilgiler için çok tşk.hocam...bişey sorucam bu mahlukatın vantuzları çok fazla zarar verir mi acaba...Benim dayımda Tao-gonun dayısı gibi alnının çatısına 2 bıçak darbesi ile işi hallediyor...

kutluhan 16-04-2007 09:40

Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
Daha sonra da sirke ile düdüklü tencerede yaklaşık 30-45 dakika kadar haşlıyorum ben. Derisi kendiliğinden atıyor. Salata için doğrayıp bol zeytinyağı-sirke ile.... neyse bu kısımlara girmeyeyim şimdi :D :D :D .

haşlamadan derisi ile birlikte ızgara üzerinde yapıldığını da duydum ama ben hiç denemedim. haşlayıp derisini attıktan sonra yahnisi, kızartması vs. de yapılabilir...

abicim olmadı şimdi ama, en önemli yeri atlamışsın. nasıl yapıldığı anlatılmaz mı ama.:'( tarifin tamamını anlatabilirsen tam süper olacak. :dans: :dans:

katiti 16-04-2007 10:16

Alıntı:

aliefe tafarından gönderildi
mert abi bide böyle yakalayan var:D

Abicim eskiden kıyılarda bolken biz de taşa alüminyum folyo sarıp yakalardık ama şimdi nerdeee :(...

Alıntı:

giritli tafarından gönderildi
Mertikom bilgiler için çok tşk.hocam...bişey sorucam bu mahlukatın vantuzları çok fazla zarar verir mi acaba...Benim dayımda Tao-gonun dayısı gibi alnının çatısına 2 bıçak darbesi ile işi hallediyor...

Onurum vantuzları en fazla biraz iz yapar yapıştığı yerde, pek bir zararı olmaz. Esas gagası çok keskindir, gagadan sakınmak gerek...

Alıntı:

kutluhan tafarından gönderildi
abicim olmadı şimdi ama, en önemli yeri atlamışsın. nasıl yapıldığı anlatılmaz mı ama.:'( tarifin tamamını anlatabilirsen tam süper olacak. :dans: :dans:

Kutluhan salatanın tarifi tamam, istersen zevkine göre yeşillik eki yapabilirsin. Bundan sonrası yeniş şekliyle ilgili, ondan ayrıntı vermedim millete yazık olmasın ;) :D. Izgarasını denersem birgün onun da tarifini veririm. Bir de yahnisi yapılıyor ama onu da bilmiyorum açıkçası...

Saat 18:52.