![]() |
Alıntı:
Ayrıca kurşunun dibe vurmasıyla balığın kaçacağı görüşüne katılmıyorum. Sebebi de şu: zıpkınla balık avlarken bazı durumlarda ses çıkararak balığı çağırır/cezbederiz. bu nedenle bir kurşunun dibe vurmasından çıkacak sesten balık dağılmaz, özellikle de o derinliklerde. Ama mercanda kurşunun hafif havada kalması iyidir, o av stiliyle ilgili ayrı bir olay. Bunun dışında müsait olduğumda kıyıdan ya da tekneden her türlü av organizasyonuna katılmaya gönüllü olduğum zaten malumunuzdur ;) :D... |
işin doğrusu ben de kalabalık bi gruplar iyi bi av yapılabileceğini pek düşünmüyorum...organizasyonunda tam olarak av maksatlı olduğunu da sanmıyorum...bu birlikteliğin izmirli balıkçılar adına iyi bi kaynaşma olacağı kanaatindeyim...
muvaffak abi...kıyıdan olta atınca da balıkların kaçma olasılığı vardır bence...ama ben daha kurşun atınca kaçan balıklara bek rastlamadım...tabi kurşun balığın tepesine düşerse o başka tabi...ben kurşunun havada bırakılması konusunda merte katılıyorum...bu balığı kaçırmaktan çok balığın beslenme alışkanlığına yönelik bi avlanma yöntemidir bence...hele ki 100-1540 gr. kurşunun dibe inmesinden hiç bi şey olmaz...ki 300 - 400 gr. kurşunlarla avlandığımda oluyor... bunlar suyun derinliğine ve akıntıya göre değişiyor... eğer izmirde olsaydım bu organizasyona kesinlikle katılırdım...oldukça eğlenceli geçebileceği kanaatindeyim... rastgelsin... |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
bendeki orjinal parlak mavruka 100 gr. yukarıda bahsettigim sistemde tekneden dibe deydirmeden askıda balık tutmak için.. ayrıca da temsili resim..[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
soru
ilk önce hepnize merhaba sormak istedigim su sadece fener adası önundemi avlanacak bu tekne yoksa başka kerterizleri gezecek mi?
|
omur istenen heryere gidebilecek kapasitede bir tekne. bu nedenle hiçbir kısıtımız yok.
arkadaşlar tekne 15 kişinin birbirine deydirmeden olta atabileceği büyüklüktedir. hiç kimsenin endişesi olmasın. tuvaleti, 2 kamarası, mutfağı ve banyosu var. istediğimiz kadar çay yapıp istediğimiz zaman uyuyabiliriz. |
muvaffak bey merhaba,
tecrübeleriniz bize ışık tutuyor çok teşekkür ederim. ayarladığımtekne 17 mt uzunluğunda bir yat. kaptanımız gayet sağlam ve 25 yıldır olta avcılığı yapıyor. şimdiye kadar ben boş döneni duymadım. ayrıca teknede balık bulucu da mecut ama şimdiye kadar ihtiyaç duymadık, kullanılmasını istemedik. eğer istenirse kullanılabilir. göksel iki tekne ile çıkılmasına gerek yok. bir tekne bize yeter. |
muvaffak bey merhaba,:)
tecrübeleriniz bize ışık tutuyor çok teşekkür ederim. ayarladığımtekne 17 mt uzunluğunda bir yat. kaptanımız gayet sağlam ve 25 yıldır olta avcılığı yapıyor. şimdiye kadar ben boş döneni duymadım. ayrıca teknede balık bulucu da mecut ama şimdiye kadar ihtiyaç duymadık, kullanılmasını istemedik. eğer istenirse kullanılabilir. göksel iki tekne ile çıkılmasına gerek yok. bir tekne bize yeter. :) :) :) |
arkadaşlar bu hafta sonu tekneye kesin teyidimizi bildirmem gerekiyor. bu nedenle cumartesi günü saat 21:00 a kadar katılımcılar bilgi verirse sevinirim.
:):):) |
tamamdir abicim c.tesi ye kadar haber veririm ben
|
hepinize şimdiden bol avlar güneşli birgün sakin bir deniz olması dileklerimle çorludan selamlar.
|
Alıntı:
benim buradan İzmir içindeki bir arkadaşımıza dahi gitmem iki vasıta...oradan tekrar foça ya gitmek ..zaten gidinceye kadar yolda yorulur insan. sabah çok erken motorsıklet ile bir arkadaşa gitsem.. artı izmir foça yol masrafına da katılsam. olur ama sabahın köründe motorun üzerinde izmire gelmem eziyet... ben bu mevsimde zaten sabahın 07 sinde filan yola çıkamıyorum. ellerde eldiven oldugu halde buz kesiyor.... |
muvaffak bey yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. zaten bu akşam yeterli katılım sağlayamazsak hafta başında organizasyonu iptal etmek zorunda kalacağım.
|
Kıvanç, biz gelemiyoruz abicim, geç oldu kusura bakma. Abimin ne zaman gelecegi hala belli degil, bu arada Gelecek Cuma abim bizim apartmana taşınacak , bayram vs vs malesef
|
arkadaşlar yeterli katılım olmadığı için organizasyonu iptal ediyorum.
açıkçası bu isteksizliğe çok üzüldüm. bu kadar avcının olduğu bir sitede bu organizasyonu iptal etmek zorunda kalmak banim için büyük bir başarısızlık oldu. neyse sağlık olsun. ha bu arada, diğer sitelere bir göz attım, adamlar 40 kişilik organizasyonlara imza atıyorlar. hayırlısı olsun. bayramda herkese rast gelsin. herkesin yeni yılı mutlu ve bol çipuralı olsun. |
sevgili arkadaşlar şimdiden hepinize rastgele.yalnız tutulan avların fotoraflarını isterim:)
|
organizasyon olamadığına üzüldüm ama bu son anlamına gelmez başka zaman inşallah.hepinize iyi bayramlar.:'(
|
Saat 17:25. |