RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   bogaz levrekleri 2 (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2313)

ismail çakır 03-02-2007 20:05

Alıntı:

ADNAN tafarından gönderildi
ismail usta arkadaşların dediği gibi gözümüz gönlümüz açıldı, tabii levrek yakalamak onu kıyıya çekmek, onu oltadan elini kestirmeden çıkarmak, ayrı ayrı zorluk birde şunu tarihini bilsek acaba hangi koydan hangi pazar geçer :D :D :D o kıyıda sabahlamak ne kadar güzel olur.:D :D

adnan arkadaşım,
bu balıkçığın en iyi taraflarından biride galiba denizin kenarında sabahlamak hele arkadaşlar ve dostların arasında olunca bambaşka oluyor. inşallah gönlündeki balığı yakalarsın.
selamlar...

ismail çakır 03-02-2007 20:08

Alıntı:

hasan64 tafarından gönderildi
tebrikler ismail abi;:) yine cok güzel levrekler,yine cok güzel bir insan.Nasip olurda gelirsem;sadece seni ve o güzel levreklerini seyretmeye geleceğim.saygılar ismail abi

hasan arkadaş,
inşallah seyretmeyip daha iyilerini yakalayacaksın. msn de görüşelim.
selamlar...

Rauf 03-02-2007 21:23

İsmail arkadaşım daha evvelki mesajda unuttum şu senin levrekte takılı olan rapala ne marka ondan başka resimi varsa bir eklermisin.teşekkürler.

ismail çakır 03-02-2007 21:31

Alıntı:

trakonya tafarından gönderildi
İsmail arkadaşım daha evvelki mesajda unuttum şu senin levrekte takılı olan rapala ne marka ondan başka resimi varsa bir eklermisin.teşekkürler.

rauf abı.
linki verıyorum.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
selamlar....

Rauf 03-02-2007 22:14

Alıntı:

ismail çakır tafarından gönderildi
rauf abı.
linki verıyorum.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
selamlar....

sağ ol arkadaşım cok dikkatsizmişim rastgele.

kturkol 03-02-2007 23:41

İsmail bey ellerinize sağlık.

ismail çakır 08-02-2007 14:16

1 Eklenti(ler)
akşam gittiğim soğandereden bu levreği yakaladım. sizlerle paylaşmak istedim.
selamlar.:D

aganta borina borinata 08-02-2007 14:19

hepsi bu mu ismail abi...:D :D

rastgelsin...

ismail çakır 08-02-2007 14:23

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
hepsi bu mu ismail abi...:D :D

rastgelsin...

çok şükür bunu alabildik. bunu da alamayanlar var. ama gönlüm bütün arkadaşlarımın gönüllerindeki balığı yakalamalarından yana.
selamlar.

aganta borina borinata 08-02-2007 14:40

Alıntı:

gönlüm bütün arkadaşlarımın gönüllerindeki balığı yakalamalarından yana.

:helal: :helal: :helal: :helal: :helal:

rastgelsin...

Güven ÖZYELDAN 08-02-2007 14:46

Alıntı:

sayın abicim bu levreklerin senden çektiği nedir yaw böyle giderse senin levrek avlaman yasaklanabilir dikkat et levrek neslinin tükenmesinden dolayı :D :D maşşallah abicim umarım her avın istediğin gibi olur oltanın ucundan balık eksilmesin abicim....(sende bir nazar boncuğu takıver bence)saygılar....

Uzm.Dr.Rastgele 08-02-2007 14:51

Maşallah....

İsmail hocam sıkılmaz isen sana bir kaç soru soracağım.Malum bu kış günlerinde soğuktan dolayı bir çoğumuz suyun kenarına bile varamıyor....Ama maşallah sen levreğin bu sene dibine vurdun...Ellerine ve emeğine sağlık...
İşte sorular :

1- Bu levrekleri anladığım kadarı ile sadece at-çek yaparak ve rapala ile alıyorsun değilmi...?

2- Resimlerden anladığım kadarı ile rüzgarın olduğu ve denizin çalkaladığı yerlerde ve vakitte avlanıyorsun... değilmi.... ?

3- Peki o esnada rapalayı yani yapma balığı at-çek yapmak için fırlatırken zorluk çekmiyormususn.yani uzağa atabilmek için ne yapıyorsun.Rüzgar tam alnına doğru esse zaten atmak zor olmaz mı .Yoksa bulunduğun mekan da rüzgar genelde yan tarafından mı esiyor... ?

4- En önemlisi at-çek yaptığın yer sığ değildir herhalde.Çünkü sığ olsa bir kaç defadan sonra 10-20 milyon liralık rapalanın takılıp gitmesi söz konusu olur..değilmi ?Yani azıcık derin su mu ? Tahminen derinliği.... ?

5-Birde av aldığın saatler nelerdir.....?Balık hangi saatler arası netice veriyor....?

Sayın hocam boş kaldığında dilinin döndüğünce madde madde bizleri de yönlendirirsen memnun olurum...Yani azıcık tam olayı bize de tarif etki, feyz alalım....Bunun üstadı sensin.......

katiti 08-02-2007 15:05

İsmail Abi boşun yok maşallah, tebrikler...

Taygun KOCABIYIK 08-02-2007 15:14

İsmail abi akşam onu fırına attın mı mis gibi gider :) afiyet olsun şimdiden tebrikler

urfettin 08-02-2007 16:47

Alıntı:

Kıymetli Amca
Tek de olsa nasibini almışsın.Eee ne de olsa Soğanderenin pirisin.Biz gelsek onu da göremezdik
Sende tekse bizde sıfır olurdu mutlaka

Havalar poyrazlasın bol fotoğtaflarını görür görmez hemen gelcem.

Rastgele reis

ADNAN 08-02-2007 22:46

ismail abi günlerimiz seni tebrikler geçiyor ...:helal:

ismail çakır 09-02-2007 06:52

Alıntı:

Uzm.Dr.Rastgele tafarından gönderildi
İsmail hocam sıkılmaz isen sana bir kaç soru soracağım.Malum bu kış günlerinde soğuktan dolayı bir çoğumuz suyun kenarına bile varamıyor....Ama maşallah sen levreğin bu sene dibine vurdun...Ellerine ve emeğine sağlık...
İşte sorular :

1- Bu levrekleri anladığım kadarı ile sadece at-çek yaparak ve rapala ile alıyorsun değilmi...?

2- Resimlerden anladığım kadarı ile rüzgarın olduğu ve denizin çalkaladığı yerlerde ve vakitte avlanıyorsun... değilmi.... ?

3- Peki o esnada rapalayı yani yapma balığı at-çek yapmak için fırlatırken zorluk çekmiyormususn.yani uzağa atabilmek için ne yapıyorsun.Rüzgar tam alnına doğru esse zaten atmak zor olmaz mı .Yoksa bulunduğun mekan da rüzgar genelde yan tarafından mı esiyor... ?

4- En önemlisi at-çek yaptığın yer sığ değildir herhalde.Çünkü sığ olsa bir kaç defadan sonra 10-20 milyon liralık rapalanın takılıp gitmesi söz konusu olur..değilmi ?Yani azıcık derin su mu ? Tahminen derinliği.... ?

5-Birde av aldığın saatler nelerdir.....?Balık hangi saatler arası netice veriyor....?

Sayın hocam boş kaldığında dilinin döndüğünce madde madde bizleri de yönlendirirsen memnun olurum...Yani azıcık tam olayı bize de tarif etki, feyz alalım....Bunun üstadı sensin.......

ishak hocam,
iltifatlarına teşekkür ederim. malumun balıkçılıkta herşey nasip. nasibin varsa yakalarsın yoksa hava alıp gelirsin.tecrübe tabiki çok önemli ve paylaşıldıkça çoğalıyor.sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım.
1-yazın canlı bırakma ile kışın atçek ile avlanıyorum. son ıkı gidişimde akşam sularında tirsi yaprak atıp bekledim. son balığı ve ondan önce 750 gr.lık balığı yemli aldım. diğerlerini at-çek ile aldım.
2-avlandığım yerde rüzgar poyraz ve lodos olur. oda duruşumuza göre sagdan veya soldan eser.poyraz havada daha güzel av oluyor.çünkü sular akıyor. lodas havada sular akmıyor.gece yapılan avda çok çalkantı gerekmiyor.arkadaşlarım sabaha kadar avlanıyor.ben rahatsızlığım dolayasıyla akşam.11 e kadar bakıp yatıyorum. sabah 05 de kalkıp sabah suyuna bakıyorum.
3- rüzgar olsada dırek suratımıza gelmediğinden atabiliyoruz. havaını durumuna göre daha ağır olan sahte balıkları atıyoruz. malum. demokrasilerde çareler tükenmz.
4-ayağımızda kasık çizme veya tulum çizme bulunuyor.denizin içinde üzerinde durabileceğimiz kayaların üstüne çıkıp at-çek yapıyoruz.at-çek yaptığımız yer pek sığ degil ama akıntı ile sahte balık kenara düşünce takılıyor.kurtarabilirsek iyi kurtaramazsak gitti 20 ytl.
5-benim avlandığım saatleri yukarıda yazdım.bazen arkadaşlar 02-04 arası iyi balık aldıkları oluyor. bazen de hiç balık alamıyorlar. levrekçilik çok sabır işi ve bu anlattıklarım buranın tecrübeleri.inşallah işininize yarayacak bir paylaşım olmuştur.
bütün arkadaşlarıma gönüllerindeki balıkların rastgelmesi dileklerimle..
selamlar..

Uzm.Dr.Rastgele 09-02-2007 07:59

Ellerine sağlık..

Sevgili İsmail hocam dün msn'den site üyeleri ile yazışırken sizin kulaklarınızı çınlatmıştık.Ve bende senin avlanma taktik ve tekniklerin hakkında fikir yürütmüşdüm.En iyisi emin olmak için de,ben bunu madde madde İsmail abiye sorayım dedim.Sende allah razı olsun üşenmeden tek tek anlatmışsın.Şimdi aklıma takılan soru kalmadı.Eline emeğine sağlık hocam ben gerekli bilgi ve feyzleri sayende aldım...

canakkale 10-02-2007 06:19

canli levrek birakmasi????

ismail abicim su yazin yaptigin canli levrek birakmasini buraya detaylariyla yazarsan sevirim yani kendi usulün ve tarzinla!!!

Egeli 10-02-2007 21:02

ismail bey helal olsun diyorum..
başka da birşey demiyorum....:)

ismail çakır 03-03-2007 15:17

1 Eklenti(ler)
hava lodos diye gidip gitmeme hususunda uzun tereddütten sonra sogandereye gitmeye karar verdık.akşam sahte balık attık. tık yok.oltaya küçük bir kupez takıp attım. saat 10.00 da uykuya çekildik.sabah 06.00 da kalkıp akşamdan attığım oltaya çektım. bir tane levrek geldi. saat 08.00 den sora mıdye açıp yemli baktık. iki tanede çıpra geldi. dönüşümüze yakında (K.D.V.) gibi ( rauf abimin kulakları çınlasın) 1 adet siznarit :D geldi. bugünlük kısmetimde bunlar varmış deyip döndük.
her isteğinizin gönlünüzce olmasını dilerim.

Taygun KOCABIYIK 03-03-2007 16:08

İsmail usta yine yapmışsın yapacağını harika 3 balıkla geri döndün

ismail çakır 03-03-2007 16:17

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
İsmail usta yine yapmışsın yapacağını harika 3 balıkla geri döndün

taygun kardeşim 4 balık siznariti unutmayalım.:D

igmsva 03-03-2007 19:12

ismail abi allah nazardan saklasın. ustalığını göstermişsin yine.........

atilla_28 03-03-2007 19:20

selamın aleyküm

abicim boğazın neresinde tuttun buları inşallah bizde tutarız böyle güzellerini rastgele :D

atilla_28 03-03-2007 19:23

çok güzeller nerede tuttun bunları abicim

igmsva 03-03-2007 19:26

Alıntı:

atilla_28 tafarından gönderildi
çok güzeller nerede tuttun bunları abicim

sevgili "atilla 28" forum kurallarımız gereği imza hanenizi dolurmanızı rica edeceğim. bu bizlerin size hem hitapta hem tanımada faydalı olacaktır. bu arada aramıza hoş geldiniz. umarız aramızda mutlu olursunuz.

ATLANTİS 04-03-2007 01:31

abi ne diyelim afiyet olsun bize levreklere bakakalmak düşüyo esaslı balıklar doğrusu yakaşır abi:D

giritli 05-03-2007 07:52

İsmail abicim.....tebrikler helal olsun abi....her şartta nafakanı çıkarmayı biliyorsun....ustalıkta bu olsa gerek...

aganta borina borinata 05-03-2007 09:52

ismail abi...ellerine sağlık...güzel balıklar almışsın yine...valla poyraz - lodos farketmiyor senin için...

rastgelsin...

katiti 05-03-2007 09:59

İsmail Abi hepsini geçtim de "siznarit" tam trofeymiş :P :D. Tebrik ederim...

urfettin 05-03-2007 15:02

Reis rastgele
bereketli olsun.davetini bekliyoruz

Rauf 08-03-2007 09:56

Hemşo tebrikler bu gün döndüm iletilere anca cevap verebildim kıyıdan balıkcılık oldukca zor bravo.

Saat 13:32.