RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   AT-ÇEK (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Kıyıdan Kalamar Avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=888)

turna 18-02-2007 12:28

Tebrikler.Allah analı,babalı büyütsün.

CaTSiLeNcE 18-02-2007 12:30

ismail abi tebrik ederim..

ismail çakır 18-02-2007 13:34

:D arkadaşlar biz artık torunlarla uğraşıyoruz. bebeği olan kemal kardeşim. tebrik onun içindi.:D :D :D

Cullinan 18-02-2007 14:01

Hepinize teşekkür ederim. İnşallah hayırlı evlat olur. ;)

Taygun KOCABIYIK 18-02-2007 16:55

Kemal abi allah analı babalı büyütsün vatana millete hayırlı bir evlat olsun.

ADNAN 18-02-2007 21:54

Alıntı:

Cullinan tafarından gönderildi
Emre, bende ilk olarak lehimlemeyi düşünmüştüm fakat sağlam olmayacağını ve Kalamarın asılınca lehimlenmiş iğneleri telden sıyıracağını düşündüğüm için vazgeçtim. Ama denemekte fayda var.

Not : Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın. Çünkü geçen hafta (10-Şubat-2007) yeni bir bebeğimiz dünyaya geldi. :D

kemal kardeşim allah analı babalı büyütmek nesip etsin, sağlıklı iyi bir ömür dilerim...

Emre 18-02-2007 22:14

abicim allah analı babalı büyütsün allah uzun ömürler nasib etsin...:)

Ve abi lehimlendiği zaman iğneler kolay kolay cıkmaz die düşünüyorum lehim yapılmadan önce telin lehimlenecek tarafının birazcık eğe weya bıcakla kazınması lazımki lehim iyi tutsun...

Cullinan 20-02-2007 01:11

Teşekkür ederim. Bu arada uykusuz gecelere başladık. ;)

aganta borina borinata 20-02-2007 06:55

tebrikler...birlikte ve sıhhatli geçen bi ömür dilerim...

rastgelsin...

igmsva 22-02-2007 19:32

kemal tebrikler kardeşim Allah mürvetlerinide göstersin......

ilhanmania 07-03-2007 18:01

Allah analı babalı buyutsun...

kordelya 14-08-2007 11:12

Kıyıdan Kalamar için alternatif takım

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle foruma yeni (bugün) katıldığım için forum yöneticilerine teşekkür etmek ve herkese merhabalar demek istiyorum.
Şu an İskenderun'da askerlik yaptığım için balık avlama özlemimi yazdıklarınızı okuyarak giderebiliyorum, sağolun, ama Ekim 1 itibarı ile de denizlere tekrar döneceğim umarım.

Uzatmadan konuya geleyim, eşimle bilrlikte kıyıdan at-çek olarak uyuguladığımız ve güneş battıktan sonra gece boyu çok verim aldığımız çok basit bir düzeneği sizinle paylaşmak istiyorum. 1m 0.25 misinanın ucuna 30gr armut kurşun bağlayıp bedenin çengelli fırdöndüsüne takıyoruz. Bir adet kalamar zokasını da (özellikle dışı kumaş kaplı içi fosforlu plastik ve kırmızı pembe tonları sırtı desenli olanları tavisye ederim) 50cm lik 0.25 misinaya bağlayıp yine bedenin ucundaki çengelli fırdöndüye takıyoruz. Mutlaka fenerimizle zokanın fosforunu uyarıp atıyoruz.
Bu takım dipten sürünerek geliyor bu yüzden oltanın takılma ihitmalinin olmadığı yerlerde kullanılmalıdır. Ben ve eşim Antalya'da sayısız kalamarı bu şekilde yakaladık.

Saygılarımla

Anıl ÜNALAN 14-08-2007 12:42

Alıntı:

kordelya tafarından gönderildi
Merhaba arkadaşlar,

öncelikle foruma yeni (bugün) katıldığım için forum yöneticilerine teşekkür etmek ve herkese merhabalar demek istiyorum.
Şu an İskenderun'da askerlik yaptığım için balık avlama özlemimi yazdıklarınızı okuyarak giderebiliyorum, sağolun, ama Ekim 1 itibarı ile de denizlere tekrar döneceğim umarım.

Uzatmadan konuya geleyim, eşimle bilrlikte kıyıdan at-çek olarak uyuguladığımız ve güneş battıktan sonra gece boyu çok verim aldığımız çok basit bir düzeneği sizinle paylaşmak istiyorum. 1m 0.25 misinanın ucuna 30gr armut kurşun bağlayıp bedenin çengelli fırdöndüsüne takıyoruz. Bir adet kalamar zokasını da (özellikle dışı kumaş kaplı içi fosforlu plastik ve kırmızı pembe tonları sırtı desenli olanları tavisye ederim) 50cm lik 0.25 misinaya bağlayıp yine bedenin ucundaki çengelli fırdöndüye takıyoruz. Mutlaka fenerimizle zokanın fosforunu uyarıp atıyoruz.
Bu takım dipten sürünerek geliyor bu yüzden oltanın takılma ihitmalinin olmadığı yerlerde kullanılmalıdır. Ben ve eşim Antalya'da sayısız kalamarı bu şekilde yakaladık.

Saygılarımla

Öncelikle aramıza hoşgeldin..

Bizde bu dediğiniz takımı çok fazla kullandık kıyıdan İmBaT ile bu yöntemle sayısız kalamarın sayısız sübyenin belini kırdık :) Karataş , güzelyalı taraflarında çok iyi av veriyor bu yöntemle..

Bilgiyi paylaşmak istediğiniz için teşekkür ederiz..

Aramıza hoşgeldiniz..

Lethe 14-08-2007 12:58

Gültekin Abi aramıza hoşgeldin.
Öncelikler hayırlı teskereler dilerim.
Anıl'ın da dediği gibi,kalamar zamanında bu yöntemle baya kalamar ve sübye tutmak mümkün.baya bol oluyor oludumu da:)
normal sahte yemle at-çek yaparken biraz daha ağır çekerek kalamar&subye yapışmasını sağladığım oldu.tabi normal sahte ile kaçan çok oluyor ama yine de zevk veriyor..

kordelya 14-08-2007 13:55

Hoşbuldum

Hoşbuldum Anıl ve Ulaş, teşekkür ederim.

Burnumda tütüyor denizin kokusu....

Anıl ÜNALAN 14-08-2007 15:26

Alıntı:

Hoşbuldum Anıl ve Ulaş, teşekkür ederim.

Burnumda tütüyor denizin kokusu....

Abi izmir'desen eğer imzada yazdığı gibi arada yaptığımız organizasyonlara katılman ile deniz hasretini sonlandırabiliriz :)
Aramızda iyi bir yer ediceksin..

Saygılar.Hoşgeldin...

kordelya 14-08-2007 15:38

Alıntı:

DzzY tafarından gönderildi
Abi izmir'desen eğer imzada yazdığı gibi arada yaptığımız organizasyonlara katılman ile deniz hasretini sonlandırabiliriz :)
Aramızda iyi bir yer ediceksin..

Saygılar.Hoşgeldin...

Yaaa keşke...tanışma bölümüne yazdım detayları, İzmir'liyim ama Antalya'da yaşıyorum ama gelecek yaz geleceğim, ailemin yanına. Gelince görüşmek tanışmak isterim.

mufi 14-08-2007 17:42

Gültekin selam hoşgeldin. aramıza

turna 14-08-2007 19:35

Gültekin aramıza hoş geldin.kalıcı olman dileğiyle.

kordelya 15-08-2007 07:39

Alıntı:

turna tafarından gönderildi
Gültekin aramıza hoş geldin.kalıcı olman dileğiyle.

Hoşbuldum Muvaffak ve Mehmet abiler. Kalıcı olacağımdan şüpheniz olmasın. Şu an daha çok pasif durumda olsam da askerliğim sona erince nacizane bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım.

ünalmusa 23-08-2007 18:22

garippp bişi miş bu takım

necobey 24-08-2007 21:16

benim oltama öğle bi yaratık takılsa ben oltadan çıkaramam tipsiz bi canlı o yaa

emre97 24-08-2007 21:34

teşekkür

ellerine sağlık taygun abi sağol:) :helal: :helal: :helal: bize verdiğin bilgiler için sağol:D :D :D :rolleyes:

oguzkurt 24-08-2007 22:04

kalamar pişirme

Kalamar demişken geçenlerde ilk kez kalamar pişireceğim internetten sitelere bakıyorum bir sürü tarif buldum aklım karıştı bende tarifleri birleştirdim
sonuç mükemmel sizinle paylaşmak isterim

Malzemeler
1kg kalamar
2 yemek kaşığı yemek sodası
1 adet limon
yeterli miktarda süt ve un

Hazırlanışı
Öncelikle kalamarları bir veya 2 parmak kalınlığında halka halka doğradım.
sonra bir derin bir tabakta uzerine 2 yemek kaşığı soda ekleyip limonu sıktım.
guzelce elimle karıştırdım. kalamar iyice köpurmeye başladı.
ve bu halde 1 saat dinlendirdim. sonra kalamarı süzdüm ve tamamen üzerini kaplayacak şekilde süt ilave ettim. bu şekilde gene 1 saat kadar beklettim ve sonra tekrar süzüp unladım kızgın yağda pişirmeye başladım.
Sonuç mükemmel ......................
Yanlız pişirirken kesinlikle kabın üstünü kapatın yoksa facia çıkıyor :D
tadına doyum olmuyor...

Taygun KOCABIYIK 24-08-2007 22:46

Oğuz abi patlama olayı kalamarın bünyesinde barındırdığı sudan dolayı kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Süt yerine sodayla birlikte şeker ilave edip derin dondurucuda biraz bekletirsen yani donup çözülmesi gerekli patlama olayı olmuyor. Birde tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki sos içinde 1 gün dolapta beklediğinde daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Bir keresinde yüklü miktarda yakalamıştım ilk gün 1-2 saat sosta bekletip kızarttım kalanları ertesi gün kızarttım arada çok fark vardı.
Ayrıca kalamara elleyemeyen sevgili Nejdet abicim senin yerine ben ellemeye razıyım yeter ki kalamarı bulalım :)

oguzkurt 24-08-2007 22:55

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Oğuz abi patlama olayı kalamarın bünyesinde barındırdığı sudan dolayı kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Süt yerine sodayla birlikte şeker ilave edip derin dondurucuda biraz bekletirsen yani donup çözülmesi gerekli patlama olayı olmuyor. Birde tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki sos içinde 1 gün dolapta beklediğinde daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Bir keresinde yüklü miktarda yakalamıştım ilk gün 1-2 saat sosta bekletip kızarttım kalanları ertesi gün kızarttım arada çok fark vardı.
Ayrıca kalamara elleyemeyen sevgili Nejdet abicim senin yerine ben ellemeye razıyım yeter ki kalamarı bulalım :)

Evet Taygun benimde aklıma su gelmişti kızgın yağdaki patlma olayı. ama kesinlikle bahsettiğim tarifi denemenizi öneririm çok lezzetli ve yumuşak oluyor.
Birde sır vereyim hani su kalamarın içinden cıkan kıkırdaksı nesne varya onu atmayın kuyumcular o nu bir tur kalıp niyetine kullanıyorlar . bunu yeni öğrendim.

kordelya 31-08-2007 16:19

Alıntı:

oguzkurt tafarından gönderildi
...Birde sır vereyim hani su kalamarın içinden cıkan kıkırdaksı nesne varya onu atmayın kuyumcular o nu bir tur kalıp niyetine kullanıyorlar . bunu yeni öğrendim.

Peki o kıkırdaksı maddeyi kuyumcuya götürüp satacak mıyız? Değerli birşey miymiş yani? Attıklarımı düşünüyorum da kaç çeyrek altınım olurdu acaba? :)

Anıl ÜNALAN 31-08-2007 16:49

Alıntı:

Peki o kıkırdaksı maddeyi kuyumcuya götürüp satacak mıyız? Değerli birşey miymiş yani? Attıklarımı düşünüyorum da kaç çeyrek altınım olurdu acaba? :)

Eheuheuhe :) Güzeldi.Abi onları biz kuşlara veriyoz genelde mineral eksikliğini karşılıyor muhabbet kuşları vs. onlardan.Hemen hemen heryerde 1 liradan tanesinin satışı var (her yer derken kuş malzemeleri satan yerlerde).Onlarda sanırım kilosunu 8 ytlden limanlardan alıyorlarmış öle duymuştum..

Saygılarımla..

Kuyumcu olayıda gerçek olabilir ama maddi değer o şekilde yüksek olamaz :D

mufi 31-08-2007 18:37

Alıntı:

DzzY tafarından gönderildi
Eheuheuhe :) Güzeldi.Abi onları biz kuşlara veriyoz genelde mineral eksikliğini karşılıyor muhabbet kuşları vs. onlardan.Hemen hemen heryerde 1 liradan tanesinin satışı var (her yer derken kuş malzemeleri satan yerlerde).Onlarda sanırım kilosunu 8 ytlden limanlardan alıyorlarmış öle duymuştum..

Saygılarımla..

Kuyumcu olayıda gerçek olabilir ama maddi değer o şekilde yüksek olamaz :D

Orta kemik safi kalsiyum/kireç...kuşların gaga temizliginde ve özellikle yavrulama öncesinde (muhabbette) bayagı faydası var. ben muhabbet kuşu çok ürettim her gün onlarca defa bu kireci kemiriyordu dişi kuş..kafesten eksik etmiyordum..

kordelya 01-09-2007 06:27

Bir konuya açıklık getirelim, kuşların gagaladığı söz konusu kireç/kalsiyum kıkırdak Kalamar'dan değil Sübye'den çıkıyor, Kalamar'ın iskelet maddesi şeffaf, daha dar ve uzun, plastiğe benzer bir madde.

(Anıl, zengin olma hayallerim de bir kez daha suya düştü kilosu 8 YTL diyorsun :hıııı: )

ege 31-10-2007 06:21

kemal kardeşim bir şey sorucam bu kalamar oltasının en sonunu anlıyamadım balığın arkasından teli geçirip balığı iğnelerin dibine kadarmı indireceksin yada ortada bir yerde mi kalacak balık aydınlatırsan sevinirim yada diğer arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim

ender 31-10-2007 08:29

Sevgili arkadaşlar.
biz 2004 ten beri kalamarda avlıyoruz ama bize gösterilen takım biraz farklı
en altta 100 125 gr kurşun 30 cm üstünde bir sahte balık bedene 10 cm uzunlukta misinayla bağlı bunun 1,5 kulaç üstünde bi tane daha yine 1,5 kulaç üstünde bi tane daha toplam 3 maymunlu bi takımdı ve geçen sene gecede adam başı 80-90 kalamar alıyoduk.zargana topu yanıltmazmı acaba....
Hazırlanışınıda eğer teknede yapacaksak hiç bir ek malzemeye ihtiyaç yok direk temizle tavaya.evede yada daha sonra yapılacaksa tüm canlılarda ölümden sonra ölüm sertliği denilen(Rigor mortis ) lactik acide bağlı sertleşme olur 1-6 saatte şekillenir 6-8 saat kadar sürer kırmızı etteki terbiyedede ya çeşitli baharat yada doğal bazı yapraklarla ( defne vs) 6-8 saat olan süre kısaltılmaya çalışılır.sertlik çözülür. kalamarda temizleyip istediğiniz boyutta doğradıktan sonra 1 kğ kalamara 2 çay kaşığı bakkallarda satılan içme sodası (sodium bi carbonat.alkali bir birleşim acidi nötralize eder)yarım limon ,1 adat kesme şeker iyice köpürene kadar karıştırın en az bir saat bekletin yıkayıp pişirin afiyet olsun yağ mutlaka kızgın olmalı ben parça kalamarları bez yada gazete ile iyice kurutuyorum ve kalın mısır unu ile yapıyorum

selamlar saygılar.

Taygun KOCABIYIK 31-10-2007 15:42

Ender abi teknede dediğin sistem kullanılıyor genel olarak bu anlatılan karadan av şekli.

oltacı piyanist 08-11-2008 15:03

aranıza yeni katıldım. bodrum yarımadasında kalamar, mercan, levrek, çipura avlarıyla ilgileniyorum.. kalamar sezonumuz başladı. ilk yarım kiloluğu eveli akşam atçek ile kıyıdan aldım.. zamanla fotolarla teknikleri paylaşmak isterim.. şimdi hava kararıyor. malum deniz çağırıyor.. :D

inşallah güzel dostluklar olacağını hissediyorum.. hepinize rastgelsin.. görüşmek üzere.. şu kişi bilgilerimi de yarın hallederim artık...

mueve 20-11-2008 03:48

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi (Mesaj 6962)
Yeni öğrendiğim ve geceleri daha iyi sonuç veren bir sistemin resmini çizdim ekte resim mevcut. merak ettiğiniz ayrıntıları sorabilirsiniz.

Herkese Merhaba.
Bodrum'da yaşamaktayım. Geçenlerde arkadaşlarımla deniz kıyısına gittik. Bir arkadaşım at çek yapmaya başladı. Sonradan kalamar avladığını söyleyince hemen yanına gittim. Kalamar, ahtapot, sübye, karides, kerevit dendi mi bende akan sular durur. Ardından 1-2 deneme de ben yaptım ve 1 kiloya yakın bir kalamar çektim. O saniyeden itibaren karşı konulmaz bir heves içindeyim. Bu kış zamanım da olduğundan kalamar avlamaya karar verdim. Amacım ticari değil, arkadaşlarımla oturup ziyafet çekelim yeter.

Anlattıklarım neticesinde bu forumu ve yukarıdaki çizimi buldum. Öğrenmek istediğim;

Çizimini yaptığınız sistemde "sunlight" olarak adlandırdığınız malzeme sanırım "glow stick" denen malzemeyle aynı. Tüp şeklinde ve ortadan büktüğümüzde "kıt" sesi çıkması akabinde fosforlu ışık veriyor. Bu ışığın hangi rengini tercih ediyorsunuz? Bu ışığın bir çok ebadı var. Kullandığınız hangi ebatlarda? Kalamar önce bu ışığa mı yapışıyor? Yoksa ışık sayesinde zokalara mı? Eğer direk ışığa yapışıyorsa, bu ışığın arkasına kalamar zokasının arkasındaki iğneleri adapte etsek daha iyi sonuç alabilir miyiz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Herkese rastgele.

seyirsubayi 10-01-2009 09:57

tago paylaşım ıcın tskler

YAKALARIM 06-03-2009 16:10

kancaları aynı şekilde beyaz televizyon kablosuna içi dolu şekilde 2 metre uzunlukta baglayıp yapıyorum varise sarı şamielle sırım şeklinde keserek yok ise siyah şamieli aynı şekilde baglayıp üzerine damlalar halinde kırmızı yağlı boya yapabilirsiniz oldukça verimli

ibrahimsepetçi 07-03-2009 08:12

Alıntı:

rüzgar2 tafarından gönderildi (Mesaj 6964)
Ellerine sağlık Taygun...Bu sene hiç planımda İzmir yoktu ama oraya gelmek farz oldu..Öğrendiklerimi uygulamalıyım :) ...İzmirli bir arkadaşım davet ederse tabi...(Yatılı tabiki) :deli: :deli:..

her zaman bekleriz başımızın üstünde yeriniz var selamlar saygılar.

kuşadalı 08-01-2010 19:25

abi bu sistemi görebilmek için üye oldum siteye harika valla bizim adada kalamar tek tük çıkmaya başladı biraz önce babamı aradım enişte yakalamış bitane bende izin günümü iple çekiyorum saygılar

bulentemre 09-11-2010 11:57

Tel ve çarpmalar takmışsın tele ne takacaz tefarruatlı bilği verirsen sevinirim

Saat 12:11.