RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Balık avında pratik bilgiler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=340)

eozsoyeri 23-05-2006 07:10

Selim abi en sonunda buldumbu ipi arıyordum ne zamandır(ilk resimdeki sazan boilie için olanı)..resimi sen çektiysen nereden aldın yazabilirmisin?ya da nereden alabilirim?Çok önemli benim için..

balıkcı 23-05-2006 07:12

Erdem almanyada bulunuyorum burada balıkavı satan her dükkanda bulunur bu malzemeler senin sormuş olduğun 20 metresi 15 euro civarında.

eozsoyeri 23-05-2006 07:18

Bende bundan korkuyordum:(neyapalım artık burada örme misina ile denemeye çalışıcam..pahalı birşeyde değilmiş aslında..birgün gelicek bizim ülkemizde de her ürün bulunucak:)teşekkürler Selim abi..

Taygun KOCABIYIK 23-05-2006 15:19

Erdemcim bu malzemelerin satıldığı mağzalar mutlaka vardır paranı biriktirdiğinde iyi bir arama yaparsan bulabilirsin bence :)
Ben senin için izmirde bir araştırma yaparım cumartesi günü.

eozsoyeri 23-05-2006 21:49

Süper olur Taygun ben baktığım kadarıyla bulamadım bir de sen bak eğer satılıyorsa bulunduğu bayiiyi bile söylesen burdan alabilirim..para yemek yemem yine biriktiririm:) sağolasın rastgele..

balıkcı 08-06-2006 12:18

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bildiğiniz gibi yem kabları ile balık avında avlandığımız bölgeyi yemlemek için çeşitli büyüklükte olan kablar var bunların altarnatifini sizlere resimli ve açıklamalı olarak gönderiyorum.

balıkcı 10-06-2006 22:38

1 Eklenti(ler)
Doğrusu yukarıda belirtmiş olduğum şekilde balıkları yemlemek biraz zor,ilk önce buzluktan çıkartığımız buzlu yemleri suya kadar erimeden muhafaza etmek gerek(İmkansız değil,ama biraz masraflı)

Bu yeni göndermiş olduğum resimlerdeki malzemeler(malzemenin adı PVA) suda 20-30 saniyede eriyor,mesela ipe boilie takıp avlandığımız yere birden fazla yem atabiliriz,aynı şekilde fileye boilie doldurup atabiliriz yada mısır ve benzeri yemlerde plastik torbaya doldurup yemleme yapabiliriz.

Taygun KOCABIYIK 11-06-2006 08:37

Almanya bu konuda çok ilerlemiş bunları Türkiyede bulmak imkansız gibi. Selim abi sayende böyle malzemelerin varlığını öğreniyoruz buda bizim için bir gelişme sayılır teşekkürler :)

Anıl ÜNALAN 11-06-2006 09:10

Bizimkilerde daha sapanla yemliyolar av bölgesini :D ee iste gelişmiş ülke olmanın faydaları.

balıkcı 11-06-2006 15:04

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
Almanya bu konuda çok ilerlemiş bunları Türkiyede bulmak imkansız gibi. Selim abi sayende böyle malzemelerin varlığını öğreniyoruz buda bizim için bir gelişme sayılır teşekkürler :)

Taygun ilk önce alıcı olması lazım bu gibi malzemelerin ülkemizde satılması için alıcı gidip satıcıdan bu gibi malzemeleri istemeliki satıcıda getirtsin dışarıdan malzemeyi,tabiki satıcılarda bu gibi ürünlerin tanıtımını yapıp satışa geçmeli reklam,tanıtım şart,bedavadan para kazanmak kolayımıza geliyor herhalde halbuki tanıtım yapıp satışa geçseler daha çok kazançlı çıkacaklardır.

Saat 02:24.