![]() |
1 Eklenti(ler)
Kamış alımlarında bizlere yardımcı olabilecek ek bir bilgi.
|
1 Eklenti(ler)
Böyle bir sistem hazırlamak çoktandır aklımda idi işleyip işlemeyeceğini bilmiyordum bu gün denedim daha üçüncü atışta bir sis balığı atladı wobblere ve suda wobblerin yüzüşü hiç değişmedi,bende takılı olan bu sbirolino isimli alet yüzen çeşidi türkiyede zargana ve çinekop avı için kulanacağım bakalım denizdede iş görecekmi.
|
Selim Abi benzer bir sistem zaten burada kullanılıyor. Zargana topu kullanılıyor o sistemde. Wobbler yerine de silikon balık kullanılıyor. İyi levrekler alındığı oluyor. Bence bu da aynı şekilde işe yarar.
|
Mert o bahsetmiş olduğun zargana toplarından burdada var ama bu benim göstermiş olduğum aletten üç çeşit var yüzen,ortayüzen ve dalan,zargana topları sadece yüzey için.
|
Zaten o alet ayrıca dikkatimi çekti abi ;) :) . Ben sadece benzer bir sistemin denizde iş yaptığını söyleyip, senin de tatilde güzel balık yakalayacağının müjdesini erkenden vereyim dedim :D .
|
Tabi ağustosta istanbulda boğazda balık olursa,balık işi kısmet işi bakalım Mert kardeşim kısmetimiz olucakmı.
|
Selim abi hatırladığım kadarıyla o mevsimde istanbulda istavrit oluyor. Çinekop lüferde olur heralde.Olmasada taa almanyadan Selim abileri gelmiş bi boğaz turuna çıkıp senin oltana selam verirler herhalde :)
Ayrıca ağustosta Lidaki ve çupra iyi av veriyor izmirede bekleriz :) |
1 Eklenti(ler)
Çok enteresan bir şamandıra sistemi,gerek sazan gerekse kurnaz ve misinayı hiseden başka balıklar için hazırlanmış bir sistem,bu şamandırayı herkes yapabilir,bir plastik tüp top biçiminde köpük ve sistemin alt kısmına kurşun tel,kurşun tel şamandıranın üst kısmını havaya kaldırması için,stopperlerden uç kısmını yani kösteği ayarlıyabiliriz,yemin suyun üstünde kalabilecek şekilde stopperleri ayarlamalıyız.
|
1 Eklenti(ler)
Suyun yüzeyinde ekmekle balıkavı yapmak için ikinci şamandıralı sistem.
|
Alıntı:
|
Saat 03:20. |