RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   01 Aralık Granyoz Avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=10189)

ustam18 02-12-2011 23:29

işte bu ekiple balığa çıkılır.her ikinize de tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için de teşekkürler.Daha irilerini yakalaman dileğimle Rastgele.

parlakay 03-12-2011 00:28

Anıl güzel bir paylaşımdı tebrik ve teşekkürlerimle nice güzel avlara.

TOHUM AT BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN
HEDEFİ BULMAYAN MIZRAK UTANSIN
USTADA KALIRSA BU ÖKSÜZ YAPI
ONU SÜRDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN......
ANLADIN SEN ONU...........

muratdogan 03-12-2011 00:57

Anılcım tebrikler kardeşim.
Bu paylaşım gözümüzü , gönlümüzü açtı.
...
Ergun abi seni balıkların diskosuna götürmüş.
İnşallah beraberce daha güzellerini yakalamanız nasip olur.
Selamlar...

Kaya ÖLMEZ 04-12-2011 11:04

Merhaba Arkadaşlar;
Dün bu rapordaki meraya gittim. Maltepe Askeri lisesinin Önünün 2/3 KM açığında bir batık. Üstünde 25/30 tekne avlanıyor. :))) gemi yolunda kaldığından gemiler bi sağdan bi soldan geçiyor ama kalabalık olduğu için güvenli bir yer. hava yatık olduğu için tekneler genelde birbirine bağlı veya akışta avlanıyorlardı. 15 civarında balıgın tutulduğuna tanık oldum.(bizim tekne de boş çekenlerdendi,:))) avlayabilenler genelde profesyonel balıkçılardı) büyük olan 2/3 parça 10/12 kg civarındaydı. Yem olarak kalamar, sübye ve karides kullanılıyordu. gezer kurşunlu tek iğneli takım kullanılıyordu, kurşunu yerden bir kulaç yukarda apikoda bekleyerek avlanılıyordu.(fırdöndü iğne arası 50 cm misina beden 0,70 ile 0,90 arasında kalınlıkta)Mera tahmin edileceği gibi bir batık o nedenle çapa takma sorumu var taılmış çapalara da olta takma :((( derinlik 44 metre ama batığın üstü 34 metre bu nedenle 50 metrelik 3/4 takım hazır bulunmalı, bol miktarda da iğne ve kurşun. yemi iğneyi saklayacak (ucu açık) biçimde takıyorduk. (Granyozun vuruşu yakalayanların anlattığına göre ısparoz vuruşuna benziyormuş vuruş sırasında tasmalamak gerkiyormuş.) ilk denememde balığa ve meraya ilişkin öğrendiklerim bu kadar. Herkese rastgelsin..

Anıl ÜNALAN 04-12-2011 21:37

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 117098)
OOO Anıl hadi hayırlısı.Sen Ergun abimizin elinden bir bardak su iç bir bardakda bana getir.Bu iş başka türlü olmaz.Umarım daha bereketli avlarınız olur.

Kaptanım teşekkür ediyorum. En yakın zamanda aynı merada seninle de olta atacağız ;)

Alıntı:

ergundürüsel tafarından gönderildi (Mesaj 117099)
anıl
resim ve video güzel çıkmış . inşallah yarın daha iyi bir av yaparız. kısmet....

Son duyumlara göre daha güzel avlar yapabileceğimiz sinyalleri geliyor Ergun abicim bilmem biz ne yapıcaz :)

Alıntı:

Bahadır Sarıca tafarından gönderildi (Mesaj 117100)
Tebrikler sevgili Anıl. Çok güzel granyozlar
Ne yem kullandınız acaba, sübye gibi gördüm?
Ayrıca kaç no iğne?
Afiyet olsun.

Mustadın 12 numara paragat iğnelerinden kullandım gayet büyük iğneler Ergun abi jig iğnesiyle en büyük balığı aldı markası Mustad ama modelini tam olarak bilmiyorum. Yem olarak sübye kullandık ama sübye pek revaşta değil karides biraz daha etkili oluyor.

Alıntı:

paşalı tafarından gönderildi (Mesaj 117102)
Tebrikler her ikinizide kutlarım granyozlar süper tebrikler.

Teşekkür ederim Turgay abi darısı başına :) daha beterleri seninle olsun :)

Alıntı:

Ege Demirağ tafarından gönderildi (Mesaj 117103)
Anıl abi her zaman ki gibi yapacağını yapıp almışsın güzelim balıkları :D tebrik ederim valla darısı başıma yarın için rastgelssin :D

Teşekkür ederim küçük kardeşim umarım daha iyileri seninle olur.

Anıl ÜNALAN 04-12-2011 21:40

Alıntı:

MAVİ FENER tafarından gönderildi (Mesaj 117112)
Anıl; resimler ve video çok güzel...teşekkürler, paylaşımın için....
Bu balık Kofanaya benziyor...Nede ızgarası olur....İçelim, güzelleşelim

Teşekkürler Nuri abi, mangalda lezzetini çok beğendim ama balığı ağlatma gereği duydum bu aralar bünye dinlenmeli :)

Alıntı:

cngerol tafarından gönderildi (Mesaj 117129)
güzel balığa benziyor ne tutması nede yemesi nasip oldu şuana kadar.

elinize sağlık çok güzel balıklar

Teşekkürler Cengizhan abi darısı başına.

Alıntı:

ejder_balikci tafarından gönderildi (Mesaj 117130)
waaay anıl kardeşim en sonunda granyoz işinene el attın ya artık sana ne diyeyim. şaka bi yana güzel bi av çıkartmışsınız tebrikler. ama eti biraz yavan oluyo bu balığın. daha iyilerinin oltanıza gelmesi dileklerimle.

Mangalda gayette lezzetli bir balık oluyor Mustafa abi :)
Dur bakalım yeni başlıyoruz umarım devamı gelecektir ;)
Teşekkürler.

Alıntı:

Sargoz35 tafarından gönderildi (Mesaj 117132)
Sevgili Anıl ve Ergun abicim ellerinize sağlık,muhteşem bir av olmuş...İnşallah bir sonra ki avınız bu avdan daha güzel geçer...Avlarınızda şans yanınızda olsun...Selamlar...

Teşekkür ediyorum Mehmet abi umarım dediğin gibi olacak bundan sonra Ergun abiyle gerçekleştireceğimiz avlar daha verimli geçecektir ;)

Anıl ÜNALAN 04-12-2011 21:42

Alıntı:

CEMAKO tafarından gönderildi (Mesaj 117137)
Bu ava şapka çıkarılır
tebrik ederim çok mücadeleci bir hayvan
ellerinize sağlık

Teşekkürler Cem abi :)

Alıntı:

ishak BALLICA tafarından gönderildi (Mesaj 117156)
Vay..Vay...Vay....Hey maşallah...:helal:

Teşekkürler İshak abi gel bir günde beraber gidelim ;)

Alıntı:

dogukan1997 tafarından gönderildi (Mesaj 117159)
maşallh anıl abi çok iyi av olmuş 2'nizede rastgele çok iyi av daha kısmetlisi olması dileğimler rastgele .....
SAYGILAR

Teşekkürler küçük kardeşim umarım gelecekte seninde oltana nasip olur bu güzel balıklar ;)

Alıntı:

ferdi demir tafarından gönderildi (Mesaj 117162)
Anıl harika balıklar, resimler ve video çok güzel olmuş.Paylaşımın için teşekkürler.
ellerinize sağlık.:helal:

Teşekkür ederim Ferdi abi.
Alıntı:

TUĞYAN tafarından gönderildi (Mesaj 117171)
Bunlar harika vide ve görüntüler elinize sağlık işte bu dedirtecek bir av

Teşekkür ediyorum daha güzellerinin sizinle olması dileğiyle.

Anıl ÜNALAN 04-12-2011 21:45

Alıntı:

Raif Yelkenci tafarından gönderildi (Mesaj 117174)
Anıl kardeşim güzel av olmuş elinize sağlık ekibi tebrik ederim rastgele.

Teşekkür ediyorum Raif abi. Avı çok zevkli oluyor umarım bir gün sende bu balığı hedefleyip yakalamaya gidersin ;)

Alıntı:

Ahmet TARİH tafarından gönderildi (Mesaj 117180)
Anıl senide Ergun abiyide kutlarım. Ama siz kurbanlık kuzuları geç çıkardınız pazara. Bayram geçti. Neyse elinizde kalırsa seneye yatırım olsun diye birini alıp besleyeyim. Şaka bir yana
Ya bu ne yer ne içer Anıl. Nasıl bişey maşallah.
Afiyet olsun. Ama beklentilerimizi çok yükselttin. Artık granyözmü yakalarsın gergedanmı bilmiyorum ama, daha irisini bekliyoruz.

Arkadaş denizde hareketli gördüğü bir çok değerli mahsülü tüketiyor Ahmet abicim meziyet yerini ve zamanını bilmekte. Canlı yemi çok ama çok seviyor ;)
Teşekkür ediyorum..
Alıntı:

kloyoz tafarından gönderildi (Mesaj 117183)
Anıl çok güzel av olmuş tebrikler...tabi ki ustamızada..daha nice ve güzel avlara..

Teşekkür ediyorum abi daha güzellerinin senin oltana denk gelmesi dileğiyle.

kadir 06 04-12-2011 21:46

Anil kardesim seni kutluyorum,cok guzel ava imza atmissin...

Anıl ÜNALAN 04-12-2011 21:51

Alıntı:

ustam18 tafarından gönderildi (Mesaj 117191)
işte bu ekiple balığa çıkılır.her ikinize de tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için de teşekkürler.Daha irilerini yakalaman dileğimle Rastgele.

O zaman niye gelmiyorsun hala orada bekliyorsun Hayrettin abicim gelde bu ekiple bir balığa çık :)
Teşekkür ediyorum bir gün beraber olta atabilmek ümidiyle ;)

Alıntı:

parlakay tafarından gönderildi (Mesaj 117196)
Anıl güzel bir paylaşımdı tebrik ve teşekkürlerimle nice güzel avlara.

TOHUM AT BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN
HEDEFİ BULMAYAN MIZRAK UTANSIN
USTADA KALIRSA BU ÖKSÜZ YAPI
ONU SÜRDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN......
ANLADIN SEN ONU...........

Teşekkür ediyorum abi verdiğin mesajı anlıyorum ama bu balığın asıl olayı meradır ;) her yerde olmaz şu iğne bu olta diye sabaha kadar anlatsam kimse gidip yakalayamacaktır buna inanıyorum.
Güzel bir merada Ergun abinin bana verdiği taktiklerle yakaladık bu balıkları biliyorsun site kurucusu olarak her türlü paylaşımın başlatıcısıyım ;) yani 12 numara mustad paragat iğnesiyle sübye kullanılarak avlandı desem herkes aynı takımları denize sallayıp bu balığı yakalayamayacaktır ;)
Alıntı:

muratdogan tafarından gönderildi (Mesaj 117198)
Anılcım tebrikler kardeşim.
Bu paylaşım gözümüzü , gönlümüzü açtı.
...
Ergun abi seni balıkların diskosuna götürmüş.
İnşallah beraberce daha güzellerini yakalamanız nasip olur.
Selamlar...

Mera benden eğitim Ergun abiden oldu ;) Teşekkür ediyorum darısı başına murat abi.

Alıntı:

Kaya ÖLMEZ tafarından gönderildi (Mesaj 117259)
Merhaba Arkadaşlar;
Dün bu rapordaki meraya gittim. Maltepe Askeri lisesinin Önünün 2/3 KM açığında bir batık. Üstünde 25/30 tekne avlanıyor. :))) gemi yolunda kaldığından gemiler bi sağdan bi soldan geçiyor ama kalabalık olduğu için güvenli bir yer. hava yatık olduğu için tekneler genelde birbirine bağlı veya akışta avlanıyorlardı. 15 civarında balıgın tutulduğuna tanık oldum.(bizim tekne de boş çekenlerdendi,:))) avlayabilenler genelde profesyonel balıkçılardı) büyük olan 2/3 parça 10/12 kg civarındaydı. Yem olarak kalamar, sübye ve karides kullanılıyordu. gezer kurşunlu tek iğneli takım kullanılıyordu, kurşunu yerden bir kulaç yukarda apikoda bekleyerek avlanılıyordu.(fırdöndü iğne arası 50 cm misina beden 0,70 ile 0,90 arasında kalınlıkta)Mera tahmin edileceği gibi bir batık o nedenle çapa takma sorumu var taılmış çapalara da olta takma :((( derinlik 44 metre ama batığın üstü 34 metre bu nedenle 50 metrelik 3/4 takım hazır bulunmalı, bol miktarda da iğne ve kurşun. yemi iğneyi saklayacak (ucu açık) biçimde takıyorduk. (Granyozun vuruşu yakalayanların anlattığına göre ısparoz vuruşuna benziyormuş vuruş sırasında tasmalamak gerkiyormuş.) ilk denememde balığa ve meraya ilişkin öğrendiklerim bu kadar. Herkese rastgelsin..

Kaya abicim anlattıkların için teşekkür ederim. Anlattıklarının hemen hemen hepsi doğru ama önemli olan hissedebilmek ;) ilk denemesinde yakalayabilenlerde var bu balığı ;)
Yanına bi usta alıp gitmeni tavsiye ederim ;)

Saat 23:26.