RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   El Yapımı (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Zargana topu yapımı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1937)

balıkcı 20-11-2006 20:14

Alıntı:

alperenucar tafarından gönderildi
bu zargana topu şamandıra gibi suyun üstündemi kalıyor acaba ? öyle değilse bakkallarda satılan çocukların oynadığı lastik toplar var aynı deodorant topu büyüklüğünde onlarda gayet kullanışlı olur.üstelik onlar rengarenk...

Ramazan benim burada göstermiş olduğum zargana topu yapımı şu yönden daha iyi,boşalmış ve atılmak üzere olan bir malzemeyi değerlendirmek yoksa bu zargana topunu daha değişik malzemelerden yapma olanağımız var tabiki.

memrahinan 03-12-2006 11:28

merhaba aranıza yeni katıldım

ben adana ceyhandan katılıyorum birkaç sene öncesinde zargana avlardık karadan olta atarak şamandıra (herhangibir şamandıra )arkasına 1mt kadar 25lik ip kulanırdık 10 12 numara sinek iğne (çapraz olanlardan) yem olarakta canlı karides bizim buralarda papaz die geçiyor yavru olanlardan(kıyılardan havuz gibi olan yerlerden elimizle yakalardık) kuyruk kısmından canlı kalacak şekilde takıyorduk. çok zevkli bir avı var yakalandıktan sonra havada uçuşları görülmeye deger istanbulda oturan bir arkadaşım ipek iple avlandıklarını söylemişti bende kullandım ama pek verimli olmadı(kanaatimce tabii) bizim buralarda boyları 50 ile 90cm arasında 4kiloya kadar yakaladıgımızı söyleyince inanamadı kafasını vernikleyip yollayınca inanmıştı neyse aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum

igmsva 03-12-2006 13:30

memrahinan kardeş hoş geldin. aramızda olmaktan mutluluk duymussun buna sevindim. bizim de senin aramızda olmandan mutluluk duymamızı istiyorsan imza haneni doldur ki seni tanıyalım. tekrar hoş geldin

memrahinan 04-12-2006 10:58

umarım olmuştur imza ekledim

aganta borina borinata 04-12-2006 11:09

memrahinan...imza kısmından kasıt şuydu...senin adın soyadın yaşadığın memleket doğumtarihin gibi bilgiler...bunlar birbirimiza hitap şeklimiz açısından önemlidir...ve forum kurallarındandır...şiir hoş fakat hala kendini tanıtan öğeler içermemektedir...

rastgelsin...

igmsva 04-12-2006 13:00

memrahinan doğanında dediği gibi imza hanesini yanlış anlamışsın her halde. bizler kime hitap ettiğimizi, kiminle birliktelik paylaştığımızı bilmeliyiz. seni aramıza kabul edebilmemiz için bu önemli yokasaaaaaaaaaaa......

mufi 04-12-2006 16:30

Emrah inan kardeşim (ben böyle anladım) hemen yukarıdaki arkadaşlar gibi
adını/soyadını/dogum tarihini/yaşadıgın yeri..yazdınmı oldu bitti..
kolay gelsin

mufi 04-12-2006 16:37

Arkadaşlar sert atarlı150/300 gibi 360/400 m. kamışlarda zargana topu tarifi..(İstanbul tahtakale/İzmir kemeraltı gibi) oyuncakçılarda satılan ki çok eskilerden beri vardır yüzeyi tırtıklı sünger toplar vardır bunların çapı yaklaşık 4,cm kadardır hem agırdır hemde yüzer...bunun tam ortasından 1,5 luk bakır kablo geçirip her iki ucunu halka yaparsanız size uzaga atılan mükemmel uzun ömürlü bir zargana topu olur...sarı ve kırmızı/lacivert olanları tercih ederdim suyun ,gün içinde atmosferik degişimden aldıgı renge göre kontras oluşturması açısından ..mesela bulutlu bir havada koyu rengi kullanırım ki uzaktan görünür.
parlak güneşte heleki yandan ve arkadan ise.. sarı renk uzaktan iyi görünür..
selamlar

YAKALARIM 16-03-2009 17:03

çok güzel olmuş ellerine saglik. Bende eski betonda sektirme yaptiğimiz sünger ziplayan toplardan zargana topu gibi yaparak dibe battiği için ydoğal yatirmali takim tek iğneli yapiyorum genelde yilan baliği avinda ve mirmir avinda kullaniyorum verim aliyorum.fotoğraf var ama şu çagin aletini tam nasil kullanacağimi bilemiyom yegenim bi daha geldiğinde ondan yardim alacagim...selamlar teşekkürler....

remzihope 17-10-2010 12:56

abi harika bir fikir
emeğine sağlık

Saat 15:32.