RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Levrek için misina kalınlığı önemli midir? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=6039)

delvel 14-01-2010 21:53

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69262)
Selamlar;

Kullanılan misina ince olduğu için atış sırasında misinası kopan birkaç kişinin mesajını okudum. O yüzden emin olmak istedim. Bir de çizim olursa çok mutlu olurum. Kendi takımlarımı kontrol etme şansım olur böylelikle. Şimdiden çok teşekkürler

uğur abi nisina var birde misina var:) asso ultra diye 0.18lik misina almıştım (birde kıymetini bilebilsem:D) inan dişimle koparamıyorum;)

walras 14-01-2010 22:21

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

The Lunatic 15-01-2010 01:09

Alıntı:

delvel tafarından gönderildi (Mesaj 69266)
uğur abi nisina var birde misina var:) asso ultra diye 0.18lik misina almıştım (birde kıymetini bilebilsem:D) inan dişimle koparamıyorum;)

Haklısın Veli. Misinayı iyi seçmek lazım. Yoksa gül gibi rapalalar uçuyor gidiyor denize

The Lunatic 15-01-2010 01:18

Alper Bey çok teşekkür ederim. Bu çizim benim ve benim gibi konuyu araştıran birçok kişi için çok çok yararlı oldu. Emeğinize sağlık. Bendeki düzen böyle değildi. Rapala + bir kulaç boyu misina (40) + zargana topu (bullrag)

ahmet1833 16-01-2010 08:21

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 69374)
Alper Bey çok teşekkür ederim. Bu çizim benim ve benim gibi konuyu araştıran birçok kişi için çok çok yararlı oldu. Emeğinize sağlık. Bendeki düzen böyle değildi. Rapala + bir kulaç boyu misina (40) + zargana topu (bullrag)

Uğur bey,sizin bu sistemde dogru,eğer rapala kullanacaksanız,zargana topu ve sonrası 1 kulaç mesafe sonrada rapalayı bağlıyoruz yada rapalayı direk bağlıyoruz,burada en önemli nokta rapalanın ağırlığı,eğer rapalanızı direk bağlayıp atmakta zorluk çekiyorsanız zargana topu kullanıyoruz ama rapalanızın ağırlığı yeterliyse araya bişey koymaya gerek yok,
Slikon avcılığında mecburen konuluyor çünkü bu takımı ileriye atmak zargana topsuz imkansızdır,bizim buralarda bu slikon çapariyi 5li yapıyorlar,burada en önemli nokta,zargana topundan sonraki ilk slikonun mesafesi 60-70cm olması gerekiyor,çünkü slikonların yüzüşünü zargana topunun etkisinden kurtarmak için...
Eğer balık biraz derindeyse,zargana topunun yerine 30grlık bir kurşunda bağlayabilirsiniz...

Saygılar

The Lunatic 16-01-2010 17:39

Alıntı:

ahmet1833 tafarından gönderildi (Mesaj 69430)
Uğur bey,sizin bu sistemde dogru,eğer rapala kullanacaksanız,zargana topu ve sonrası 1 kulaç mesafe sonrada rapalayı bağlıyoruz yada rapalayı direk bağlıyoruz,burada en önemli nokta rapalanın ağırlığı,eğer rapalanızı direk bağlayıp atmakta zorluk çekiyorsanız zargana topu kullanıyoruz ama rapalanızın ağırlığı yeterliyse araya bişey koymaya gerek yok,
Slikon avcılığında mecburen konuluyor çünkü bu takımı ileriye atmak zargana topsuz imkansızdır,bizim buralarda bu slikon çapariyi 5li yapıyorlar,burada en önemli nokta,zargana topundan sonraki ilk slikonun mesafesi 60-70cm olması gerekiyor,çünkü slikonların yüzüşünü zargana topunun etkisinden kurtarmak için...
Eğer balık biraz derindeyse,zargana topunun yerine 30grlık bir kurşunda bağlayabilirsiniz...

Saygılar

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Saygılar benden

ahmetto 20-03-2010 15:11

Paylaşım için teşekkürler.

Halil İplikçi 27-02-2011 14:57

bu linkteki bilgiler çok değerli..katılımcılara teşekkürler

akinyildiz81 01-03-2011 09:59

ben nasıl bu konuyua mesaj göndermedim hayret ediyorum.oratalığı kızıştırayım levrek misina felan takmaz kalın ve sağlam misina takın ama 0.30 üstü at çek yaparken sahteniz hafifse sorun olur.yeşil renkli kalın örgü misina kullandık dünyanın levreğini yakaladık.0.25mm misinayı 1m ötemden yemi kapan koca levrek iki kafa darbesiyle kopardı forumdan yasin şahidimdir.3kg üstü levreklerde koptu kopacak çekermi düşünmek yerine kalın ve sağlam misina taksanızda başınız rahat olsa :) sonuçta levrek için 0.50normal misina 0.10luk örgüden daha az görünür.kalın misina takın trofenin arkasından bakmayın :)hepsinden önemlisi kalamanız açık olsun ;)

akinyildiz81 01-03-2011 10:02

birde misinanız esnek olsun ama yaralanıp yaralanmadığına sık sık bakın

Saat 02:01.