RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI KARADAN (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Karadan Balık Avcılığında Oltanı Dibe Takılması Sorunu (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=7403)

adolomorola 10-04-2010 23:06

Bende çok takılan yerlerde kurşunun üzerine bildiğimiz cam macunununla kapatıyorum.
Takılan yerden çekilirken macun sıyrılıyor böylece takılım topmalar yarı yarıya iniyor...;)

ayhanusta_45 12-04-2010 21:10

Belki denemek isteyen olbilir, kurşun yerine kullanacağımız somunu (neden somun derseniz maddi olrak fazla yük getirmemesi için )paket lastiği ile bağladığımız somun dibe takıldığında lastiğin kopup somunun düşmesi sonucu Takımı kurtarmış oluruz kayıp sadece bir adet hurda somun ve 2 adet paket lastiği Olacaktır... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

The Lunatic 12-04-2010 21:14

Hoşgeldin Ayhan Usta. Çok teşekkürler bilgi paylaşımın için.

mehmetulas 12-04-2010 22:54

ayhan usta çok güzel bir yöntem paylaşımınız
için teşekkürler

Mehmet BODUROĞLU 13-04-2010 19:32

Ugur
Seferihisara gidiyorsan Akarcayı da es geçme.
Hemde kumluk :)
Takılmıyor.
Fakat kıyıdan her gittiğimde 10-15 beden harcayan birisi olarak bende edindiğim tecrübeye göre mantıklı olan gezer kurşunlu tek igneli takım.
Birde geçenlerde gördüm ve Ferdi abinin dediği gibi hortumlu kurşunlar var.
Malzemecilerde bulunuyorlar.
Hiç denemedim ama aklımda benimde deneyeceğim.
Sen denersen yine bizimle paylaş bakalım nasıl birşeymiş :)
Rastgelsin ...

The Lunatic 13-04-2010 20:18

Mehmet Abi, Ferdi Abi'nin önerdiği tüplü kurşundan bugün iki adet edindim. Tanesi 3 TL. İlk denememden sonra neticeyi paylaşırım burada. Onun dışında burada yazılanları okuduktan sonra benim teknik olarak da bazı hatalarım varmış. Mesela boşluk alacam diye kumluk yerdeki gibi habire oltayı çekmek gibi :D

ADNAN 13-04-2010 22:25

Uğur kardeşim sana biraz şaka biraz makara birazda alıntı yaparsan sanırım sorundan kurtulursun. 1- süleyman abiye katılıyorum tekneden hiç takılmaz :) 2- karadan avlanacağın yerın kum luk gibi bır yer olmasına bakacaksın :) 3-mantar yani yüzer şamandıra yla takılabilirsin 4- çok avlanmak istiyorsan taşlık bölgede kaçınılmaz son, bol miktarda yedek takımlar yaparak önlemını alacaksın Uğur bunları sana saydım senın başına gelenler yüzünde kara avcılığı beni pek sarmıyor konuyla ilgilenen arkadaşlarda iyi fikirler üretmışler haif kurşunun takılmıyacağını düşünüyordum ama tam tersıymış ustaların tarifleri ne inanmak zorundayız, aslında en iyisi balık yemi kaldırıncaya kadar oltayı ellememek (dayanabilirsen kontrol etmeden :)) bol şanslar..

The Lunatic 13-04-2010 22:44

Adnan Abi benim Foça'da takıldı taşa tekneden :D Bence biraz şans da lazım :)

armagan91 02-07-2010 09:59

Alıntı:

mehmet boduroğlu tafarından gönderildi (Mesaj 81024)
ugur
seferihisara gidiyorsan akarcayı da es geçme.
Hemde kumluk :)
takılmıyor.
Fakat kıyıdan her gittiğimde 10-15 beden harcayan birisi olarak bende edindiğim tecrübeye göre mantıklı olan gezer kurşunlu tek igneli takım.
Birde geçenlerde gördüm ve ferdi abinin dediği gibi hortumlu kurşunlar var.
Malzemecilerde bulunuyorlar.
Hiç denemedim ama aklımda benimde deneyeceğim.
Sen denersen yine bizimle paylaş bakalım nasıl birşeymiş :)
rastgelsin ...

burdan bütün balık tutkunlarına selamlar.özellikle kayalık ve taşlık bölgelerde eşkina avcılığı yaptığım için olta koparmadan dönme ihtimaliniz pek yok arkadaşlar.tüpünden 50 gramlık çiviye kadar denemediğim kalmadı koparmadanda döndüğüm hiç olmadı.kurşun takılmasa illaki kancanın birisi takılıyor kayaya midyeye sülüğe :)) sonuçta bol bol yedek takım yapın karanlıkta pek uğraşmayın :)) deneyimlerin yola cıkacak olursak kayalık yerdeki atış mesafeniz 10m civarlarındaysa 5 gr. Veya 10 gr küçük gezer kurşunların takılma oranı yarı yarıya azalıyor..ayrıca eşkina avı konusunda isteyenlere yardımcı olabılırım.sevgiyle kalın...

Saat 15:29.