RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tabiatı ve Canlıları Koruma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Ege Denizi'nde Avcılık Uzatıldı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=7450)

ahmetside 13-05-2010 17:14

herkez kendi balik ciftlini kurup orda balik tutacak bu gidisle zaten balon baligindan dolayi balik tutamiyoruz biktirdi yemli olta ile balik tutma zevki kalmadi

Taygun KOCABIYIK 13-05-2010 17:32

Alıntı:

ahmetside tafarından gönderildi (Mesaj 84321)
herkez kendi balik ciftlini kurup orda balik tutacak bu gidisle zaten balon baligindan dolayi balik tutamiyoruz biktirdi yemli olta ile balik tutma zevki kalmadi

Çok acıdır ama bu yıl tutacağı balığı düşünen gırgır ve trol kaptanları. Seneye balık olmadığında bu işten en karlı çıkacakların balık çiftliği sahipleri olduğunu hesap edemiyor mu acaba?

kaptankarabulut 13-05-2010 18:10

Taygun'cum sen bu konuyu açtığında, bende tepki göstermiştim.Fakat gel gör ki..İşin aslı aslında bizim düşündüğümüzden daha farklı.
Bizim tekne org. için sahil güvenliğe gittiğimde oradaki astsubay arkadaşımızla laf lafı açtı konu buraya geldi.SAğolsun kendisi çok centilmen ve bir o kadarda misafir perver karşıladı beni.Buradan kendisine site adına teşekkür ederim.
Konuya gelince,ben bu yassağın uzatılmasından üzüntü duyduğumu belirtince gülümsedi ve av yapılan bölgenin ULUSLAR ARASI sular olduğunu, biz avlanmazsak YUNAN balıkcılarının avlandığını dolaysıyla tutulan balıkların Yunanistana gittiğini,ve burada TÜRK balıkcılarının mağdur olduğunu belirtti.
Konuya bu çerçeveden bakıldığında yassağın kalkması ile ekenomiye katkı sağlanmış oluyor..

Taygun KOCABIYIK 13-05-2010 18:16

Alıntı:

kaptankarabulut tafarından gönderildi (Mesaj 84341)
Taygun'cum sen bu konuyu açtığında, bende tepki göstermiştim.Fakat gel gör ki..İşin aslı aslında bizim düşündüğümüzden daha farklı.
Bizim tekne org. için sahil güvenliğe gittiğimde oradaki astsubay arkadaşımızla laf lafı açtı konu buraya geldi.SAğolsun kendisi çok centilmen ve bir o kadarda misafir perver karşıladı beni.Buradan kendisine site adına teşekkür ederim.
Konuya gelince,ben bu yassağın uzatılmasından üzüntü duyduğumu belirtince gülümsedi ve av yapılan bölgenin ULUSLAR ARASI sular olduğunu, biz avlanmazsak YUNAN balıkcılarının avlandığını dolaysıyla tutulan balıkların Yunanistana gittiğini,ve burada TÜRK balıkcılarının mağdur olduğunu belirtti.
Konuya bu çerçeveden bakıldığında yassağın kalkması ile ekenomiye katkı sağlanmış oluyor..

Komutanla bir gün bende tanışmak isterim konuşacak çok şey var abi gerçekten.

kaptankarabulut 13-05-2010 18:44

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi (Mesaj 84342)
Komutanla bir gün bende tanışmak isterim konuşacak çok şey var abi gerçekten.

Yanıma geldiğinde birlikte gideriz ziyaretine hem bi çayını içiriz. Bu ziyaretkısa bir süre içinde olursa daha iyi olur..

alpargun35 13-05-2010 20:33

Bir çoğumuzun bildiği üzere, ''Uluslar arası sular Ege'de burnumuzun dibi .
Burada, (Ege'de) av yapan endürtriyel balıkçıların, nerede avlandıkları,nerede ne yaptıkları gemi takip sistemi sayesinde an va an izlenmekte, Hatta ''balıkçılar net sitesinde, bu takiple alakalı ''Şu an neredesin'' adı altında bir başlıkta, devamlı izlenmekteler.

Bir diğer konuda Yunan lı balıkçıların takımlarının, bizim takımlarımıza oranı %1 diye telaffuz ediliyor.

pendikli balıkçı 01-10-2011 18:52

Ne de nebilirki bu izne.Resmen birileri düşünülmüş.Yorum yok.:(

Saat 21:37.