RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   1.Kasım Didim (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=9960)

ferdi demir 03-11-2011 19:32

Çok güzel bir av olmuş tebrikler..

Turgay Yüksel 03-11-2011 22:21

Herkese çok teşekkürler....

Turgay Yüksel 03-11-2011 22:23

Alıntı:

Taygun KOCABIYIK tafarından gönderildi (Mesaj 115644)
Turgay abi meran harikaymış melanur sargos mırmır mercan çupra karagöz yok yok. Yem olarak ne kullanıyorsun?

Canlı mamun kullanıyorum....

Üstad yalnız gece 23.00 den sabah 04.00 kadar tık yok oltaya ....04.00 09.00 kadar yapıyor balık....Sonra harami balıklar çıkınca tadı kalmıyor....Çipura resmen plajdan sığ sudan alınmışdır....

Ege Demirağ 03-11-2011 22:30

Paylaşım için tesekkürler tamer abiye katılıyorum :)

Taygun KOCABIYIK 04-11-2011 10:03

Alıntı:

Turgay Yüksel tafarından gönderildi (Mesaj 115654)
Canlı mamun kullanıyorum....

Üstad yalnız gece 23.00 den sabah 04.00 kadar tık yok oltaya ....04.00 09.00 kadar yapıyor balık....Sonra harami balıklar çıkınca tadı kalmıyor....Çipura resmen plajdan sığ sudan alınmışdır....

Abi didimde bulabilirsen madya kullan bu çipuranın arkadaşları muhakkak oralarda geziniyordur ufak balıklar hemen tırtıklayıp bitiremez madyayı daha iri balıklar alma şansın olur. Çupranın en sevdiği yemlerden biridir madya özellikle havaların soğumaya başladığı şu dönemde tercih edilen bir yem.

Turgay Yüksel 04-11-2011 12:18

Alıntı:

Taygun KOCABIYIK tafarından gönderildi (Mesaj 115661)
Abi didimde bulabilirsen madya kullan bu çipuranın arkadaşları muhakkak oralarda geziniyordur ufak balıklar hemen tırtıklayıp bitiremez madyayı daha iri balıklar alma şansın olur. Çupranın en sevdiği yemlerden biridir madya özellikle havaların soğumaya başladığı şu dönemde tercih edilen bir yem.

madya'yı deneyeceğim Taygun zaten Didim mamunları azaldı İzmirden getiriyorlar onlarda Büyük ve gevşek .....Sardalyayı iğneye bağlamayı becerebilsem ;) Sardalyaya da çok geliyor.....Birde Çipuranın sevdiği yengeç var ama onuda takamıyorum....Hayvana iğneyi saplayıp denize atmak irite ediyor beni :)

Taygun KOCABIYIK 04-11-2011 12:54

Alıntı:

Turgay Yüksel tafarından gönderildi (Mesaj 115664)
madya'yı deneyeceğim Taygun zaten Didim mamunları azaldı İzmirden getiriyorlar onlarda Büyük ve gevşek .....Sardalyayı iğneye bağlamayı becerebilsem ;) Sardalyaya da çok geliyor.....Birde Çipuranın sevdiği yengeç var ama onuda takamıyorum....Hayvana iğneyi saplayıp denize atmak irite ediyor beni :)

Yengeçte denenebilir, sardalyada denenebilir. Ama illaki madya denenmelidir bence :) sardalya için dip kıbrısı kullanın sitede yapılışı balığın iğneye takılışı ile ilgili bilgi mevcut. Sardalya yağlı ve kokulu yapısından dolayı bir çok balığın hayır demediği yemlerden.

nirvana35 04-11-2011 21:27

emeğine sağlık güzel bir av olmuş daha iyilerine inşallah

Turgay Yüksel 13-11-2011 23:08

Alıntı:

Taygun KOCABIYIK tafarından gönderildi (Mesaj 115669)
Yengeçte denenebilir, sardalyada denenebilir. Ama illaki madya denenmelidir bence :) sardalya için dip kıbrısı kullanın sitede yapılışı balığın iğneye takılışı ile ilgili bilgi mevcut. Sardalya yağlı ve kokulu yapısından dolayı bir çok balığın hayır demediği yemlerden.

Usta burada çok kişi sardalya ile avlanıyor....Ama ben sardalyayı atıp beklemekden değil mamun gibi her balığı cezbeden yem ile avlanıp balığın hemen vuruşunu almak hoşuma gidiyor ...Ama madyayı kesin denicem ...

haritaci76 14-11-2011 07:30

Alıntı:

Turgay Yüksel tafarından gönderildi (Mesaj 116173)
Usta burada çok kişi sardalya ile avlanıyor....Ama ben sardalyayı atıp beklemekden değil mamun gibi her balığı cezbeden yem ile avlanıp balığın hemen vuruşunu almak hoşuma gidiyor ...Ama madyayı kesin denicem ...

merhaba,
didimde sardalya ıle av cok guzel sonuclar verır. alacagınız cok ırı olmayan taze sardalyeleri kafa kısmından baslayarak 7 veya 10 ıgnelı kıbrıs oltasına ekmek sarar gıbı sarıyorsunuz. tabıı bıraz daha nazık ve sıkmadan. son ıgneyı de sardıktan sonra kuyruk kısmına sahte bır dugum yapıyorsnuz kı atarken sardalye ıgenlerden kurtulmasın dıye. sonra baslıyorunuz beklemeye. sıze tavsıyem oldukca yedeklı takımla gıdın. balıgı yakalarsanız yem takamakla vakıt kaybetmeden fırdonduden yenı takımı hazır yemlenmıs olarak atarsınız. eger kumsaldan atıyorsanız ve havada durgunsa 40-50 gr gezer kursun ıle bu sıstem cok guzel av verır. altınkum plajı ve tuntaş otel onu guzel avlaklardır ve oltanız kolay kolay takılmaz. bu sıstemde dolunay oldugu geceler yılan balıkları cok gelır ve takımı bır daha kullanamz< hale getırır .
rastgelsın

Saat 19:41.