RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Sırtı-Seğirtme (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Cikrik (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1742)

ADNAN 20-12-2006 23:02

Tebrİkler

Erol Usta Demekte Hakliymışım Sanirim, Teknİk Bİlgİ Budur Dİyorsun, Tebrİk Edİyorum Devamini Beklİyorum......

mercan 21-12-2006 16:43

arkadaşlar bu balıklar nasıl pişirilmeli
[IMG][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][/IMG]

Taygun KOCABIYIK 21-12-2006 17:21

Hüsnü abi bizi intahara teşebbüs ettireceksin :D harika balıklar lahoz sanırım bunlar maşşşallah diyorum başka bişey demiyorum daha doğrusu diyemiyorum :)

mercan 21-12-2006 17:36

bu balıklar patlakgöz dediklerimizden. gözleri ve hava keseleri denizden çekerken patlıyor. tanesi 20 kg civarında ve derinlik ısrarla 450 mt.çıkrık elektrikli dir.

katiti 21-12-2006 18:18

Harika balıklar gerçekten. 20 kg balığı hep beraber yiyebileceğiniz bir grup toplayın, gidin bir restorana onlar pişirip servis yapsınlar bence :)...

levrek 21-12-2006 21:18

Maşallah,valla bu derya kuzularını bir taş fırında pişirmek gerekir diye düşünüyorum, lezzetine doyum olmaz ...

balıkcı 21-12-2006 21:36

Hakikatten güzel olurmu bu balıklar taş fırında erol,çok güzel balıklar 450 metreden bu büyüklükteki balığı alanı tebrik etmeyelimde kimi edelim tebrikler,rastgelsin.

aganta borina borinata 22-12-2006 06:37

brawo...tebrikler...

bu balıkları bütün olarak pişirmek eğer uzman değilseniz oldukça riskli olabilir...ben dilimlenerek ızgara yapılmasını tavsiye ederim...ama iri bi ızgaraya ihtiyacınız olacak...zira her dilimi neredeyse evlerde bulunan ızgaraları kaplayacak kadar büyük olacaktır...

kıskandım şimdi ne diyeyim...bu balıkları 450 m. den... elle çekebilmek bana inanılmaz bi heyecan yaşatabilir...

rastgelsin...

mercan 22-12-2006 11:48

arkadaslar bu balıklar elektrıklı cıkrıkla cekılmıstır.[/u]

aganta borina borinata 22-12-2006 14:30

Alıntı:

mercan tafarından gönderildi
arkadaslar bu balıklar elektrıklı cıkrıkla cekılmıstır.[/u]

hüsnü bey siz bu cevabı benim için yazdınız muhtemelen...yukarıda gördüm onu... o derinlikte standart bi takımla avlanmanın akılkarı olmadığını da biliyorum... ben hep elimle avlandığım için bi an böyle bi balığı o kadar uzun bi süre dadına vara vara asıla asıla terleye terleye çekmek hayaline kendimi kaptırdım wallahi...:) ben hep bu ambarı görürüm düşümde:D ...

rastgelsin...

mercan 22-12-2006 15:57

Alıntı:

aganta borina borinata tafarından gönderildi
hüsnü bey siz bu cevabı benim için yazdınız muhtemelen...yukarıda gördüm onu... o derinlikte standart bi takımla avlanmanın akılkarı olmadığını da biliyorum... ben hep elimle avlandığım için bi an böyle bi balığı o kadar uzun bi süre dadına vara vara asıla asıla terleye terleye çekmek hayaline kendimi kaptırdım wallahi...:) ben hep bu ambarı görürüm düşümde:D ...

rastgelsin...

ben denedim hiç tavsiye etmem adamın elleri kesiliyor balık basınca.
balık patladımı kolay geliyor artık

katiti 22-12-2006 20:30

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Hakikatten güzel olurmu bu balıklar taş fırında erol,çok güzel balıklar 450 metreden bu büyüklükteki balığı alanı tebrik etmeyelimde kimi edelim tebrikler,rastgelsin.

Abi öyle bir olur ki bunlar taş fırında... Valla ağzım sulandı :D...

Rauf 22-12-2006 21:39

Hüsnü bey bunlar ne kardeşim öyle sadece resim bastırıp bırakmak yok şunun hikayesini isterim arkadaş bak belki o zaman vaktin yoktu belki şunları yakalama hikayeni yazıcan valla her yazında rahatsız ederim haberin olsun. Heh Heh bu arada senin tabanda yatan cıkrığıda gördüm senin delikanlının resimdeki tuttuğu cıkrığa hic benzemiyor.selamlar rastgele.

aganta borina borinata 23-12-2006 09:54

vallahi isterse benide çeksin aşağı...benim hevsim de bu vallahi...nerede büyük balık orada ben...sırf bu yüzden tatlı suda iri sazan yayın arayıp duruyorum... ama aynı şey değil tatlısu doyurmuyor adamı...neyse ben kancayı takayımda balıkta biraz canını kurtarmaya çalışsın bi şey olmaz bundan...

rastgelsin ...

mercan 23-12-2006 18:30

rauf abi öncelikle çıkrık benim oğlanın elindeki çıkrık resimdeki çıkrık aynı ama teknedeki demonte vaziyette. teknedeki çıkrık aynı zamanda akülü ve 2. versiyonu. bu çıkrıkları burada yapan arkadaş mobilet tamircisi. 3 versiyonu krom malzemeden yapıldı. 4. versiyon elektrikli ve krom, benim makaram ilk versiyonu idi.balıkların hikayesine gelince onuda yazarım.

ADNAN 05-01-2007 18:57

muhteşem

hüsnü bu balıkların yakalanma tarihlerini merak ettim tebrikler...

mercan 06-01-2007 08:31

Alıntı:

ADNAN tafarından gönderildi
hüsnü bu balıkların yakalanma tarihlerini merak ettim tebrikler...

BALIKLAR YAKLAŞIK 1.5 YIL ÖNCE TUTULDU

ramazanuçar 06-01-2007 08:36

üzerinden geçmiş biraz ama o balıkları en güzel tuzda yaparsın abi.sonrada parmaklarını bile yiyebilirsin.benden söylemesi...:)

Aziz Gerzeli 07-07-2007 21:24

Alıntı:

mercan tafarından gönderildi
sn rauf bey sizdeki çıkrığın biraz daha küçüğü ve çift devirlisi var bende. resmini çekip gönderebilirim. hem pratik hemde çok seri.

Ben azizgerzeli çıkrığının resmini gönderirmisin?

BLACK SHARK 08-07-2007 07:06

Alıntı:

trakonya tafarından gönderildi
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]derin suda avlnmak icin yaptığım bu cıkrıkla koca göz mercan veya başka bir adıyla manda göz mercan balığını yakalamada kullanıyorum tek bvir kötü tarafı bire bir sardığı icin biraz zahmetli oluyor ama eğer balık varsa buna değiyor doğrusu.her keze selam eder sanssınız bol olsun.[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Selam Rauf abi ..
Teknik süper abicigim ... buna benzer Anlantik de , Fransaya yakin kisimlarda balikcilar sahte yemle ... Püsküllü capariye benziyor , ben adini tam getiremedim ..Patanoster sistem diyelim ... ayni Barakadi gibi ..Sirayla kalmar - Sübye yakaliyorlar , makara assaga iniyor , cekerken in cik yapiyorlar ve 5 li 7 li kalmarlar ( sübye - Kalamar ) tutuyorlar . Senin icin de cok sahane bulus , hemen Patentini yap ve seri Üretime gec abi belki bakarsin Akdeniz Kisminda diger balikcilara lagzim olabilir :D :D

selamlar - rastgelsin

mufi 08-07-2007 07:53

Balıkçı dedinmi boş durmaz arkadaşlar daima kafafı çalıştırır aynen böyle..
tipik balıkçı örneğidir bu tip işleri yapan k arkadaşlarımız..
ellerine saglık.
bence bu tip şeylere kafayı yormak tutulan balıktan daha önemli.

günay07 06-08-2007 11:22

ya bunlar çok güzel çok öğreticişeyler çok saolun arkdaşlar abilerim

avcı 22-01-2008 00:14

hüsnü bey,eğer çıkrığınızın bir resmini koyarsanız ve malzeme ile yapılışını hakkında bilgi verirseniz sevinirim.hoşçakalın.saygılar.

mercan 22-01-2008 18:55

Alıntı:

avcı tafarından gönderildi (Mesaj 46869)
hüsnü bey,eğer çıkrığınızın bir resmini koyarsanız ve malzeme ile yapılışını hakkında bilgi verirseniz sevinirim.hoşçakalın.saygılar.

daha önce verdim ben resmini ama. bulamazsanız sitede tekrer göndereyim

avcı 22-01-2008 19:05

çıkrık

hüsnü beyciğim,bende sadece rauf beyin verdiği çıkrığın resmi var.sizinki anladığım kadarıyla daha seri ve daha küçükmüş.onun için ben resim ve yapılan malzeme listesi dedim.saygılar görüşmek üzere.

Taygun KOCABIYIK 22-01-2008 19:31

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Avcı Bey (isminizi bilmediğimden böyle hitap ettim kusura bakmayın) konunun resimleri burada yalnız 2 adet resim mefta olmuş. Hüsnü ustamız herhalde müsait olunca ekler tekrardan.

avcı 23-01-2008 07:36

çıkrık

erol beyciğim,ben oğuzhan.yaptığınız çıkrığı gördüm,bayıldım.hocamvalla ellerinize sağlık.şahane olmuş.benim sizden ricam nekadara malettiysenizbana bldirin ve birtanede zahmet olmazsa bana yaparak yurt içi kargoya ödemeli verin ben alınca ödeyeyim.sizin masrafınızıda banka nosu verirseniz hesabınıza yatırırım.zahmet olmazsa.saygılar,hoşçakalın.:helal:

avcı 23-01-2008 07:40

çıkrık

taygun beyciğim.estafurullah.benim adımoğuzhan.resimleri şimdi gördüm,bayıldım.valla şahane.eee canım akıllı adamın hali başka tabi.bizde yıllardır balıkçıyız diye geçiniriz,saksıyı çalıştırıpta şöyle bir şey yapamadık.neyse allahtan böyle güzel kardeşlerimizle tanışma fırsatı oluyorda bir şeylerden haberimiz oluyor.sağlıcakla kalın.:D

levrek 23-01-2008 07:55

Merhaba Oğuzhan Bey,ilginize teşekkür ederim,inanın üzülerek yazıyorum olay tamamıyla vakit meselesi.İşlerin yoğunluğundan dolayı av raporu dahi yazamıyorum,ancak günlük mesajları takip etmeye gayret ediyorum.Şayet sanayi de bir tanıdığınız var ise bunu yaptırtmak oldukça kolay olacaktır.Her türlü yardım için her zaman hazırım,sevgilerimle

avcı 23-01-2008 08:22

çıkrık

erolbeyciğim,valla size tuhaf bir şey söyleyeyimde gülün:20 senedir antalyada oturuyorum. daha sanayiye yolum düşmedi inanın.haliyle tanıdığımda yok.ama bu sene emekli olaya çalışacağım allah kısmet ederse.zaten gemici cüzdanım var.seneye bir tekne almayı düşünüyorum allah kısmet ederse.valla bir sene zamanım var.sizde bu zamaniçinde herhalde yavaş yavaş yapabilirsiniz.tabi beceriksizliğimde cabası.bir çivi dahi çakamam.bazı insnların tabiatı.şair oldüğümüz .için kalemimiz kuvvetli.saygılar sunarım.hoşçakalın.:P

avcı 23-01-2008 22:10

çıkrık

erolkardeşim yazdığım emaili aldınmı?almadıysan yeniden yazayımmı?;)

Taygun KOCABIYIK 23-01-2008 22:16

Oğuzhan abi oldu mu şimdi? Maille bilgi paylaşımı mı olur? Sen burdan soracaksın burdan yanıt alacaksın ki diğer insanlarda faydalansın. Amaç bu değil mi zaten. :)

levrek 24-01-2008 08:03

Alıntı:

avcı tafarından gönderildi (Mesaj 46978)
erolkardeşim yazdığım emaili aldınmı?almadıysan yeniden yazayımmı?;)

Mail elime geçmedi,erol@fersanfiltre.com adresine de yollayabilirsiniz,sevgilerimle

sezik 28-01-2008 12:09

Hüsnü bey sizi rahatsız ediyorum ,
forumda rauf beye hitaben bir yazınızı okudum çift devirli çıkrıkla ilgili,
sizden ricam eğer mimkünse tabii,bu çıkrığı nerede bulabileceğim hususunda veya resmi
var ise gönderebilirsniz çok memnun olurum.
Saygılarımla
Nuh TOSUNBAYRAKTAR
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

avcı 07-02-2009 20:02

çikrik

sevgili erol bey,hala bana bir çıkrık yapmaya vakit bulamadınız mı canım? hala beklemekten ağaç oldum.yapta canım kadeşim seninle şöyle güzel bir av yapalım.sevgiler.:'(

levrek 07-02-2009 20:43

Alıntı:

avcı tafarından gönderildi (Mesaj 59774)
sevgili erol bey,hala bana bir çıkrık yapmaya vakit bulamadınız mı canım? hala beklemekten ağaç oldum.yapta canım kadeşim seninle şöyle güzel bir av yapalım.sevgiler.:'(

Oğuzhan Bey,valla ne deseniz haklısınız,beni işlerin arasından çıkartacak bir çıkrıkta bana lazım:)İzmir deki arkadaşlarda görüyor halimi,ha bu arada bunlar yetmiyormuş gibi birde girişimiz oldu buradaki dostlarla,şimdi süreç takibinde olduğu için erkenden konuşmak istemiyorum,süpriz olsun,zaten usta gazetecimiz Yusuf abi, o güzel kalemi ile açıklamasını yapacaktır zamanı gelince...

avcı 07-02-2009 20:46

çikrik

hadi bakalım kardeşim işllah iyi haberlerini bekliyorum.ama antalyaya gelirkende,(bi zahmet kendine yaparken bemimkinide aradan çıkarıp) getiriverde,burdan şöyle güzel bir av yapalım.kendinize iyi bakın.sevgiler
:helal:

seyirsubayi 08-02-2009 10:10

eskı bır paylaşımı ben sımdı gördum ama sunu söylemek ısterım gercekten muhtesem faydalı bılgıler bu yuzden emegı gecen paylaşım acan tum dostlarımza tesekkur etmek ıstedım...

Saat 19:52.