RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Balık avında pratik bilgiler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=340)

levrek 26-12-2005 16:13

Selamlar,
Sevgili Dostum Selim in bu tekniğini, açık denizde canlı yembırakması ile avlanırken kullanırım,balonlu takımın tekneden hızla ayrılması,dip avın rahatlıkla yapılmasına olanak verir,faydası çok büyük,sevgilerimle

balıkcı 27-12-2005 03:06

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar sizlere basit hazırlanmış boile yada dip oltasını şemalı olarak gönderiyorum.

balıkcı 27-12-2005 03:23

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu boile yada dip oltası biraz daha değişik hazırlanmış bir sistem.

katiti 27-12-2005 04:28

pardon benim anlamadığım birşey var. birkaç yerde bir boile sözü geçiyor. nedir bu boile? sanırım bu konuda ben biraz cahilim :oha:

balıkcı 27-12-2005 04:35

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

katiti tafarından gönderildi
pardon benim anlamadığım birşey var. birkaç yerde bir boile sözü geçiyor. nedir bu boile? sanırım bu konuda ben biraz cahilim :oha:

Merhaba mert arkadaşım boile aslında sazan için hazır bir yem ama son zamanlarda çeşitlilik bakımından bir çok tatlı su balığı yakalanıyor bu hazır yemle boile çeşitlilik olarak büyüklük ve koku olarak bir çok çeşitte balıkcılara sunuluyor aynı zamanda kendimizinde yapma olanağımızda var.

katiti 27-12-2005 16:54

teşekkür ederim :teşekkkür :teşekkkür :teşekkkür :teşekkkür

aserkansatı 27-12-2005 20:44

Sevgili Mert,boili bizim geçen sezonda güzel sazanlar avlamamızı sağlayan bir yemdir.Ayrıntılı bilgiyi Bilgehan Beyin sitesinden bulabilirsin...[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

katiti 27-12-2005 23:08

ya aslında bu süper birşey, denizde uygulaması olabilir mi diye düşündüm ama aklıma uygun balık gelmedi:))

rüzgar2 27-12-2005 23:17

Ben bu yemle ilk kez bu sene avlandım.Ama elimiz boş döndük.Buna alışık olmadığımdan biraz bana birisi bizle kafa yapıyormuş hissi verdi..Ama Sekolar çok sazan aldı bu yemle.Alınanlarda kiloluktu hep..Ama düşünün yuvarlak sakızlar olurdu eskiden onu takıp atıyorsun göle ve bekliyorsun..Balığa sakız verir gibi... :oha: :oha: :oha: :dikkat:

balıkcı 28-12-2005 07:31

1 Eklenti(ler)
balıkcı dostlar bu şema hangi yemle daha iyi ve çok balık avlanırı sizlere gönderiyorum siz genede en çok hangi yemle verim alıyorsanız onu tercih edin derim ben.

aserkansatı 28-12-2005 07:48

Aslında böyle bir anket yapabiliriz Selim;Tatlı suda sizce en verimli yem hangisi gibi...Bence cevap belli de...

rüzgar2 28-12-2005 07:53

Selim haklısın benimde en canlı örneğim Seko ve Oğuzdur.Biliyorum kimse balık tutamazken onlar 3kiloluk 4 kiloluk balıklar tuttular.Burada benim söylediğin sadece amasyada böyle bir yem ilk kez kullanıldı ve bana ilginç geldi....Olay bu...Ayrıcada zahmetli ve masraflı..

balıkcı 28-12-2005 07:53

Serkan bence bu balığına bağlı mesela mısırla turna avlayabilirmiyiz? yada boile ile yılan balığı.
Ama böyle bir anket tabiki yapabiliriz hatta türkiye dahilinde yakalanmış rekor balıkların bir listesini yapıp sitede başka bir bölüme rekorlar başlığı altında konu açabiliriz.

aserkansatı 28-12-2005 07:56

Yok abi anlatamadım...Boili için konuşmuyorum ben,genel için konuşuyorum...Yayından turnaya,kefalden sazana hepsinin buluştuğu ortak yemden söz ediyorum...Onu buldurabiliriz bence,çünkü o sihirli yemin tek adı var...

balıkcı 28-12-2005 08:02

Bu bahsetiğin balıkları göstermiş olduğum şema,da ancak solucan,la yakalayabilirsin derim ben ama turna her ne kadar solucana,da gelirse gelsin, (ki gelen turna,da ufak olacaktır) bence en iyi yemi canlı yemdir(beyşehirli arkadaş kızacaktır ama gerçek bu)

rüzgar2 28-12-2005 08:02

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Serkan bence bu balığına bağlı mesela mısırla turna avlayabilirmiyiz? yada boile ile yılan balığı.
Ama böyle bir anket tabiki yapabiliriz hatta türkiye dahilinde yakalanmış rekor balıkların bir listesini yapıp sitede başka bir bölüme rekorlar başlığı altında konu açabiliriz.

Selim abi ben sana şöyle açıklayım.Siz boiliyi tanımış balıkları avlıyorsunuz.Biz yani arkadaşlarım boiliyi tanıtıp avlıyorlar...Zorluk ve ilginçlik burada

aserkansatı 28-12-2005 08:05

Elbette haklısın Selim ama solucanın varsa aç kalmazsın abi...Her türlü balığın ufağı da olsa atlıyor ona ve boş çevirmiyor seni...İnan denizde bile isparoz tuttum solucanla...

balıkcı 28-12-2005 08:09

Serkan peki bulabiliyormusun solucanı her mevsimde yada kendin toplayıp bir yerde muhafazamı ediyorsun belkide yetiştiriyorsundur bunlardan hangisi?

aserkansatı 28-12-2005 08:11

Bahar ve yaz aylarında bulabiliyorum ama kışın maalesef...Eskiden annemin nane yetiştirdiği kasadan toplardım,sonra naneler kurudu,o iş de bitti... :(

balıkcı 28-12-2005 08:24

Serkan ben toplayıp muhafaza edebiliyorum zaten ileriki günlerde genel bir yazı yazmayı düşünüyordum bütün yemlerle ilgili.

rüzgar2 28-12-2005 08:28

Alıntı:

Serkan ben toplayıp muhafaza edebiliyorum zaten ileriki günlerde genel bir yazı yazmayı düşünüyordum bütün yemlerle ilgili.

Abi ne olur sinirlenme.Bilgilerini takip ediyor ve Sekoyla gıyabında konuşuyoruz..Çok bilgili diye...Azıcık su katayım ne olur kızma
Abi ne ile besliyorsun yemleri...

balıkcı 28-12-2005 08:42

1 Eklenti(ler)
Sami bana rahatlıkla sorabilirsin ben böyle şeylere kızmam daha çok memnun olurum sizlere yardım edebilirsem tabiki sizlerdende yardım alabileceğim çok konu var balık avında.
Aslında çok basit yemlemek tabiki bu solucana bağlı ama bizim yağmur yağınca meydana çıkan solucanlar varya onları gazete kağıtlarını ince ince kıyarak. İlk önce bir suda hafifce yıkayıp üstündeki mürekkepler zehirli maddeler gitsin diye sonra kurutup ufak kıymış olduğumuz gazeteleri hafif bir şekilde ıslatarak solucanlara veriyorum tabi başka yemleride var.

rüzgar2 28-12-2005 08:47

Alıntı:

Sami bana rahatlıkla sorabilirsin ben böyle şeylere kızmam daha çok memnun olurum sizlere yardım edebilirsem tabiki sizlerdende yardım alabileceğim çok konu var balık avında.
Aslında çok basit yemlemek tabiki bu solucana bağlı ama bizim yağmur yağınca meydana çıkan solucanlar varya onları gazete kağıtlarını ince ince kıyarak. İlk önce bir suda hafifce yıkayıp üstündeki mürekkepler zehirli maddeler gitsin diye sonra kurutup ufak kıymış olduğumuz gazeteleri hafif bir şekilde ıslatarak solucanlara veriyorum tabi başka yemleride var.

Abi gerçekten mükemmel bir insan ve sonrada balıkçısın...Benim bilgilerimin admini ol moderatörü ol....Süpersin.Takipteyim seni....Turna avlayabilirsek o fotoları sana ithaf edeceğim...İyi geceler...

Taygun KOCABIYIK 29-12-2005 02:16

Şu solucan kutusu bizim yengeç kutularına benziyor.
Yengeçleri 1 hafta kadar o kutularda yaşatabiliyoruz hele hele deniz suyu varsa yakınlarda ölmez o yengeçler pavurya olur :D

balıkcı 29-12-2005 17:36

1 Eklenti(ler)
Balıcı arkadaşlar şamandıra avından değişik bir sistemi şemalı olarak sizlere gönderiyorum.
Aslında resimdede görüldüğü gibi bu sistemle Gölge balığı avlıyorlar.

rüzgar2 29-12-2005 18:03

Ben bu sistemi gölde denemiştim.Yalnız her iki tarafındada büyük şamandıra vardı ve bu şamandıraları gezmesin,gergin dursun diye ağırlıkla sabitliyordum....Misina yerine çamaşır ipi kulanıp köstekleri ona sabitleyip kıstırma kurşunla saldım.Buna denizde pareketa(Doğrumu yazdım) diyorlarmış..Bu sistemi botla gölün ortasına kurdum.....Köstekler 1 metre 1,5 metre uzunlukta farklı farklıydı ve balığın zor olduğu mevsimde 1.5-2 kiloluk sazanlar almıştım...Belki anlatamamışımdır ama şeklini çizip buraya koyarım sizde yorum yaparsınız....

balıkcı 29-12-2005 18:11

Sami kardeşim senin sistemi,de bekliyorum bize çizip anlatabilirsen arkadaşların daha iyi anlamasını sağlarsın.
benim sisteme gelince bu sistemle mesela akarsuda oltayı akıntıya bırakarak bedeni gergin tutarak ve yavaş,yavaş salarak büyük mesafeleri tarama olanağı doğar,yada akıntıya bırakıp oltayı sabitleriz şamandıra batmayacak şekilde köstekteki yemler akıntıda oynayarak daha cazip hale gelir balıklara.

rüzgar2 29-12-2005 18:19

Alıntı:

Sami kardeşim senin sistemi,de bekliyorum bize çizip anlatabilirsen arkadaşların daha iyi anlamasını sağlarsın.
benim sisteme gelince bu sistemle mesela akarsuda oltayı akıntıya bırakarak bedeni gergin tutarak ve yavaş,yavaş salarak büyük mesafeleri tarama olanağı doğar,yada akıntıya bırakıp oltayı sabitleriz şamandıra batmayacak şekilde köstekteki yemler akıntıda oynayarak daha cazip hale gelir balıklara.

Her iki taraftada aynı şamandıra olursa misinayı gergin tutmamıza gerek kalmayabilir düşüncesindeyim...Güzel bir sisteme benziyor denemek lazım....Mucitlik yapıp bu biraz daha sistemi geliştirebilirim diye düşündüm.Çünkü misina gergin olmazsa(ki olamayacağı yerler vardır) baş taraftaki iğneler batar gibi....Bunu denemedim sadece şu andaki düşüncem...Siz bunu akarsuda kullandınızmı Selim abi....

balıkcı 29-12-2005 18:31

Evet kulandım ama tek iğne ile şunu eklemeyi belkide önemsemediğim için yazmamıştım burada kontrol altında tutulması gereken beden ,yani balığın ısrıp ısırmadığını bu şekilde bedeni kontrol altında tutup anlayabiliriz.
bu sistemin başka şekilde hazırlanmış olanları,da siteye göndereceğim senin sistemide merak ettim doğrusu bekliyoruz.

levrek 29-12-2005 18:49

Selam Selim dostum,
dediğin gibi suların ısındığı dönemlerde,daha önce resimlerini yolladığın balonlu takım gibi,rüzgarların kıyıdan denize doğru estiği zamanlarda ,üç kere bu takımı levrek avında kullandım,seyyar paragati takımı olarak.Senin yollamış olduğun resimdeki düzenekten tek farkı ,şamandıra yerine balon kullanmıştım,av saati olarakta sabah şafak sökümüne yakın bir zamandı,takımdan iki kere verim aldım,onarlı iğne kullandım ve iğneleri farklı yemlerle donatmıştım,sevgilerimle

Taygun KOCABIYIK 30-12-2005 02:40

denizde bu taktikle birçok balık yakalanabilir gibi geliyor bana bilhassa kefal.

balıkcı 30-12-2005 18:57

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu şemada sizlere sudak,la ilgili biraz bilgi vermek istedim ama en iyi av şekli sizin avlanıp verim aldığınız şekildir unutmayın bunlar sadece ek bilgilerdir böyle yapmazsanız sudak avlayamazsınız diyemem çünki ben arkadaşlarla balığa gittiğimde arkadaş 15 cm lik bir çapak balığı ile 80cm lik sudak almıştı çapak balığının gövde yapısı yassı ve geniş,dir benim size şemada tavsiye ettiğim balık ise ince yapılı olması, yani en iyi av şekli balığın yakalanan şeklidir.

aserkansatı 30-12-2005 19:37

Sağol Selim çok güzel bilgiler...Benim nacizane tavsiyem herhangi bir balık hakkındaki bilgilerin,o balığın başlığı altına yazılmasıdır.O başlıkların altına yazarsak ulaşmamız daha kolay olur kanaatindeyim.Çünkü pratik bilgiler bölümü 114 cevap almış.Orada aramamız bulmamız zor olabilir ilerde...Sevgilerimle sadece bir öneri...

rüzgar2 30-12-2005 20:17

Evet gerçekten güzel bilgiler....Balığın nasıl takılması gerektiğinide öğrendik.(Adamlar bunu bile bilimsel yapmışlar)...Yalnız balıkla fazla değilde genelde solucanla avlanıyoruz....Tabiki balıkla avlananların boyları biraz daha büyük oluyor....Silikon yem hiç denemedim ama bir gün deneyeceğim at çeki seviyorum(Seko sevmez.O şamndıracıdır gölde..).Evet Selim abi bu bilgilere ulaşmak açısından Sekoya katılıyorum....Bunu başlık altında toplamak bizim için verimli olur.Yoksa bu değerli bilgilerin kaybolur....Saygılarımla...

balıkcı 31-12-2005 02:49

Anlıyorum arkadaşlar haklısınız ben zaten bir gün tek tek balıkların cinsine göre yaşam şekilleri nerelerde bulundukları av şekilleri vs hazırlayıp siteye sunacağım ama bunları hazırlamak çok zaman alıcağı için kısa kısa bu pratik bilgiler köşesinden sizlere yolluyorum.

rüzgar2 31-12-2005 03:05

Alıntı:

Anlıyorum arkadaşlar haklısınız ben zaten bir gün tek tek balıkların cinsine göre yaşam şekilleri nerelerde bulundukları av şekilleri vs hazırlayıp siteye sunacağım ama bunları hazırlamak çok zaman alıcağı için kısa kısa bu pratik bilgiler köşesinden sizlere yolluyorum.

SELİM ABİ MERAKLA VE SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ...BİZİM KIŞIN AVLANMA KONUSUNDA DA BİRAZ BİLGİYE İHTİYACIMIZ VAR..ONU DA BİR BAŞLIK ALTINDA VERİRSEN SEVİNİRİZ...

aserkansatı 31-12-2005 06:58

Alıntı:

Teşekkür ederiz Selim...Tecrübe ve bilgilerini ilgiyle okuyoruz zaten.Yeni gelecekleri de bekliyoruz,sağol dostum...

Bir Dost 31-12-2005 08:09

Selim merhaba mesajlarını resimlerle süslüyor ve iyi bilgiler veriyorsun oldukça etkileyici bulduğumu dile getirmek isterim paylaşımlar için teşekkür ederim

balıkcı 31-12-2005 08:16

Sevgili Can balıkcı dostlara yardımım dokunuyorsa bundan mutluluk duyarım herkesi,de bu yardımlar,da bana yardım etmesini isterim eminim seninde güzel yazılarını daha çok okuyacağız bu forumdan.

balıkcı 09-01-2006 08:01

1 Eklenti(ler)
Sevgili taygun bu alet hem suyun derinliğini hemde suyun sıcaklığını ölçüyor bu aleti misinaya bağlayıp suya atıyorsun alet derine indikce aynı anda sıcaklığı ile derinliği ölçüyor vede hangi metrelerde suyun kaç derece olduğunu kaydediyor sonra sen bu aleti çıkartıp suyun kaç metresinde kaç derece sıcaklık var biliyor ve ona göre avlanıyorsun.
Bu alet 50 euro tabiki bu herkese gelmez ama şamandıra ile,de suyun derinliğini ölçmek mümkün,bunu hazırlayıp sizlere anlatacağım.

Saat 03:38.