RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   DENİZ AVI (TEKNEDEN) (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=25)
-   -   25.05 Çeşmealtı Raporu (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4861)

ADNAN 28-05-2008 23:07

Alıntı:

Salih Reis tafarından gönderildi (Mesaj 52312)
Aydın kardeş maalesef bitme zamanı :(

eylülü beklemek gerekecek :)

salih kardeş çeşmealtında 12 ay 4 mevsim gece gündüz is....(isparoz ve cinsleri) hiç bitmez bitmezzzzz :)

aybasan 29-05-2008 01:27

Salih abi balığın mevsimi bitti eylülü beklemek lazım diyor bende eyvah diyorum havalar güzelleşti artık rahatça balığa gideriz derken kötü bir haber oldu bu.:(
Anıl kardeşte balık hiç bitmez diyor biraz ümütleniyoruz :) ama benim tutkum Mercan ve Çipura avı.açıkcası diğer avlar beni çok cezbetmiyor.Yinede uskumru avıylada lezzetiylede iyi bir seçenek gibi duruyor.
Çeşmealtınada bu uskumru avı hangi yöntemle ne tür oltayla ve hangi saatlerde yapılıyor genel olarak?ve ençok nerede çıkıyor hemen hemen heryerdemi yoksa yoğun olduğu yerler varmı?

Anıl ÜNALAN 29-05-2008 12:44

Alıntı:

aybasan tafarından gönderildi (Mesaj 52379)
Salih abi balığın mevsimi bitti eylülü beklemek lazım diyor bende eyvah diyorum havalar güzelleşti artık rahatça balığa gideriz derken kötü bir haber oldu bu.:(
Anıl kardeşte balık hiç bitmez diyor biraz ümütleniyoruz :) ama benim tutkum Mercan ve Çipura avı.açıkcası diğer avlar beni çok cezbetmiyor.Yinede uskumru avıylada lezzetiylede iyi bir seçenek gibi duruyor.
Çeşmealtınada bu uskumru avı hangi yöntemle ne tür oltayla ve hangi saatlerde yapılıyor genel olarak?ve ençok nerede çıkıyor hemen hemen heryerdemi yoksa yoğun olduğu yerler varmı?

Aydın abi uskumru çeşmeaLtında kanaL adı veriLen adaLardan uzak güzeLbahçeyi cepheden gören bi böLgede yapıLıyor.Av yöntemi tek zokaLı iğne ve yem oLarak hamsi. Av saati sabah şafağında başLayıp 8-9 a kadar sürmekte ondan sonra anca saatte bi kaç adet aLabiLirsiniz yani 9 dan sonra bekLemeye gerek yok .ZokayLa 6-7-8 metreLerde bazen daha derinde (max 12-13) bazen daha yukarıda (2 metrede tuttum) av vermektedir yeterki yeme saLdırmaya bi başLasın arkası her zaman geLiyor ;)

SaygıLarımLa.

Teaser 29-05-2008 13:24

Anıl'cım

Kıyıdan bahsetmiyorsun anladığım kadarıyla.O zaman çapari niye kullanılmıyor ki? Çok merak ettim.Sevgiler...

Anıl ÜNALAN 29-05-2008 17:50

Alıntı:

Teaser tafarından gönderildi (Mesaj 52387)
Kıyıdan bahsetmiyorsun anladığım kadarıyla.O zaman çapari niye kullanılmıyor ki? Çok merak ettim.Sevgiler...

Nedim abi çapari kuLLananLarda var hatta bende kuLLanıyorum ve çapariyi yemLi yapıyorum tüyLerin üzerine yemde takıyorum zokayLa aLınan verim kadar verim vermiyor. O yüzden zoka forever :D Hatta çıpLak diye tabir ettiğimiz sadece iğne üzerine yem ve çok ufak sıkma kurşundan oLuştan takım kuLLanıyoruz bu şekiLde daha iyi av veriyor gibi geLmekte bize :)

Hasan BALIKÇI 29-05-2008 19:45

Alıntı:

ibrahimz35 tafarından gönderildi (Mesaj 52368)
Sağolasın Hasan abi senin rekorlarını kırmaya çalışıyoruz.

zaten kırıyorsunuz kardeşim merak etmeyin hemde her şeyinizle :helal::helal::helal:

sevgiler saygılar

Saat 14:20.