![]() |
Erol bey merhaba benim hummınbırd 997 cı var biliyorsunuz daha önceleri yardımcı olmuştunuz.sitesine girdim güncelleme yapılıyormuş pek anlamıyorum ama bu güncellemeler ne işe yarar.bende güncelleme yapayımmı .teşekkür ederim.
|
Güncellemeler, ya yazılım iyileştirmeleri ya da harita detay eklentileri ile ilgilidir.Son güncellemenin detay açıklamalarına bakıp sizdeki yazılımla karşılaştırmasını yapın.Şayet yazılımla ilgili ise güncellemesini yapın derim, ancak haritalar kısmında ve bizim suları ilgilendirmeyen bir güncelleme ise hiç dokunmayın derim,sevgilerimle
|
Teşekkür ederim Erol bey.
|
Alıntı:
|
Merhaba; Erol bey (60 ile 100 metrede) dibe yapışmış veya dipte duran balıkları gösteren sonar varmı? varsa marka ve model nedir? Garmin 400 bu işi görebilirmi?
Teşekkürler. |
Erol abi bu balık bulucuların hem kıyı avcılığı hem tekne için olanları var mı varsa nasıl bir çalışma prensibi var fiyat aralıkları nedir bilgilendirebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Erol bende bir karşıyakalı olarak yazdıklarını merakla okudum gerçekten doğru bilgiler aktarıyorsun.Bu konuda uzmanlaşmışsın. Balık bulucuları alan arkadaşlar bununla hemen balığın yerini bulup dipteki oluşumları bir bakışta anlayacaklarını zannettikleri için ilk deneyimlerinde hayal kırıklığına uğrarlar. Burada en önemli şey sembollerin,renklerin ve şekilleri neyi anlattığını çözebilmektir. Bilgilendirmelerin iin seni kutlarım:helal::helal::helal:
|
erol abi merhabalar,bende 5.75 kamaralı rota princess var.arka sol kıç kısmına garmin 90 balık bulucumun aynasını sabitlemiştim aynanın üzerinde midyelerin oluştuğunu gördüm bunlar zamanla görüntü almayı zorlaştırıcaktır herhalde.bunları nasıl temizleyebilirim elle denedim çıkmıyor sert bi cisimle vurmak istemiyorum aynaya zarar verebilir sıvı bişey sürüp veya başka bişeyle nasıl temizleyebilirim teşekkürler
|
Erol bey bilgilerini bizlerle paylaştıgın için teşekkür ederim. Benim teknem yok kiralık tekne ile çıkıyoruz. Normalde balık bulucuya gerek kalmadan kertirizle avlanıyoruz. Bu aralar jigginge merak sardıgımız için ebay den balık bulucu almayı düşünüyorum. Ebayden gelen garmin 400c de türkçe menü varmıdır? Esas önemlisi kiralık teknelerde seyyar olarak kullanabilirmiyim? Garmin 400c mi yoksa Eagle 540 cdf mi işimi daha çok görür. Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
ikisi de birbirine yakın cihazlar, ancak kullanım kolaylığı bakımından Garmin Türkçe menüsü ile ön plana çıkıyor.4-5 cm eninde 2-3 mm.et kalınlığında bir lamaya aynayı monte edip üst kısmını da tekne yüksekliğine ve küpeşte et kalınlığına göre U biçiminde bükebilirsiniz.Balkon saksılıkların da olduğu gibi lamayı üstten küpeşteye giydiriyorsunuz.Bu gayet stabil bir çözüm olur.Ancak seyir halinde değilde hafif akıntı halinde kullanacaksanız, o zaman ucuna monte edilmiş teleskopik bir boruya ( boya,kepçe vs saplar ) monte edebilirsiniz, böylece değişik yükseklikteki teknelere uyumu sağlayabilirsiniz, sevgilerimle |
4,5 mt 9,9hp tekne aldım. garmin 400c almayı düşünüyorum. Tabi teknede akü yok nasıl bir akü almalıyım teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Tekneniz hayırlı olsun, şayet aküyü başka amaçlarla kullanmayacaksanız, sadece sonar için bilgisayarlarda kullanılan güç kaynakların akülerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.12 volt 7-9 amper arasındadırlar ve taşınması ile ebat bakımından oldukça kullanışlıdır, sevgilerimle |
Erol abi carmin 400c sonarım var bunun ayarlarını nasıl yapmalıyım.
çok karışık gliyor bana.yardımlarınız için teşekkürler Tabi ki yardımcı olurum, lakin böyle uzaktan kumanda işi çok zor.Her kullanıcı avlak bölgelerine göre kendi ayarlarını yapar genelde. Bence, bir gün buluşup bu olayı birebir halletmek en iyi çözüm yolu gibi geliyor bana, sevgilerimle |
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....][/IMG]
erol bey bu resimi yorumlarmısınız, bu arada dipte hiç balık göremedik, tesekkürler. |
Alıntı:
|
tekrar yüklüyorum.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
200 hz lik bir taramada 61 metre derinlikte dip görüntünüz yaklaşık 17 metrelik bir çapı içeriyor, yani ekranda zemine inen konide 17 metrelik bir çapın görüntüsü var. Cihaza da ayarlamış olduğunuz Fish ID sine uyan bir balık var ise bunu cihaz ekrana yansıtacaktır, netekim orta suda bir tanesini yakalamış ( 34. metrede ).Şayet Fish ID si ölçülerine uygun ebatlarda balık yok ise bu ekrana yansımayacaktır.Bu durumda zeminde balık vardır ancak ekrana yansıyacak büyüklükte değildir demektir. Zemin tümüyle kayalık, güzel bir mera. |
merhaba arkadaslar
karadenızde avlanmak ıcın Humminbird 120 marka balık bulucu almak ıstıyorum. yada 6 m tekneden avlanmak ıcın hangı balık bulucuyu onerırsınız. tsk |
Zemin tümüyle kayalık, güzel bir mera.
Nasıl anladınız?? |
garmin 400C
merhaba ben yeni uyeyim
garmin 400C almayi dusunuyorum..bu cihaz ile amacim en fazla 90-100 metrede cinekopu veya istavriti gorebilmek..daha fazla derinlikte isimiz yok zaten.. yoksa baska bi tavsiyeniz var mi ? kullanan arkadaslar yorumlariniz bekliyorum.. ayarlari hassas anladigim kadariyla (gain ayarlari) saygilar simdiden.. |
Ben fcv 620 kullanıyorum.Dip yapısında hangi renk neyi ifade ediyor bilgilendirirseniz sevinirim.Ayna olarak kıç aynası kullanıyorum yolculuk esnasında 50 hz aynada görüntü kesik kesik geliyor 200 hz bozulma olmuyor bunun nedeni nedir bilginiz varmı.Gain ayarları hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.Aşağıdaki resimleride yorumlarsak sevinirim
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Alıntı:
Öncelikle en basit anlatımla taşlık gibi sert zemin yapısı ( kırmızı renk ), koyu renklerden açık renklere karışık yosun-bitki vs. zeminler ( sarı renk ) ve renksiz alanlar yumuşak zeminleri ifade eder. ( kum,çamur vs.mavi renk ).Ekrandaki renk kalınlıkları size dip yoğunluğunu ifade edecektir, yani kırmızı renkteki bar ne kadar kalın ise zeminde o kadar sert,kayalık-taşlık demektir. Görüntü bozulmaları ya aynanın iyi montaj edilememesi ( açısının çeşitli nedenlerden dolayı bozulması ki bunlardan bazıları kıç tarafa gelen yük artışı,montaj açısının bozulması, kıçtan takma motorların yarattığı turbülans gibi), ya da tekne hızına frekansın yetişememesi gibi. 200 hz de taranan alanın dar olması sinyalleri size daha kısa sürede iletilebilmesi gibi düşünün, oysa 50 hz de ise daha geniş bir alan söz konusu olduğundan sinyallerin dönüşleri yeterli sayıda olmadığından kesilmeler olacaktır. Cihazınızda iki tane otomatik Gain ayarı vardır, bunlardan birisi Fishing ( balıkları algılamak ) içindir, birisi de Cruising ( seyir halinde dibi algılamak ) içindir.Şayet seyir halinde ayarlarınızı manuel konuma almış ve ofset değeri maksimuma getirmiş iseniz, bu değeri biraz ortalara çekin, görüntü kesilmesi düzelebilir.Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
Selamlar Erol bey.Öncelikle sizi tebrik etmek isterim,bu kadar soruyu bir baba bile evladına cevaplamaz.Benim de bu aralar merak konum JIGGING . Antalya ADRASAN veya Alanya tarafarında sinavrit ve akya için 100-150 m arası jigging yapmak için Garmin 160 kafi gelir mi?
Almışken 400C al mı dersiniz.Hedefimiz büyük balık bulmak. |
Alıntı:
genelde bu tarz cihazlar bir defa alınıp başına bir şeyler gelmedikçe yıllarca kullanılmaktadır.Bu durumda da şayet bütçeyi zorlamayacak ise her koşulda kullanabileceğiniz ileriye dönük 420S- 520S gibi ya da buna muadil bir cihaz alabilirseniz hem teknik hemde navigasyon bakımından karlı çıkarsınız,sevgilerimle |
Selamlar. Ben garmin 300c sipariş etdim. Sabırsızlanıyorum. Sizce nasıl bir cihaz yorum yapabilecek bi agabey varmı
|
Alıntı:
See-thru ile gizlenmiş balık hedeflerini bulma, özellikleri ile gayet güzel bir cihaz, hayırlısı olsun |
Tesekkurederim hocam
|
erol abi (abi diye hitap ettim ama umarim sorun olmaz ustadim) soruma gelince epey arastirdim furuno ls 4100 iyi bide garmin 400c de iyi bi cihaz ama kararsizim amacim 4.20 teknemden denizin yuzey yapisini iyi gosterebilecek ve balik bulma konusunda %100 olmasada ona yakin bi oranlarda olmasini istiyorum (gps olmasina gerek yok ayri bir gps im var) butceye gelince 700 tl kadar ayirdim ve yurt disindan alma olasiligim yuksek (e-bay,amazonda gibi) bana yardimci olabilirseniz sevinirim saygilar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
erol abi iyice arastirdim yurtdisindan getirmede biraz sikinti soz konusu bu yuzden garmin 400c butcemi asiyor.en mantikli humminbird 570 modeli sanirim istanbulda dagitici firmayi aradim bu cihazlarda %10 indirm soz konusuymus ve en guzel yani turkce kullanma kilavuzuda icinde bitmedi tahmini 6-7 ay gibi turkce yazilim surumu gelicekmis isterseniz cihazi bize yollarsiniz biz yazilimi yukleyip geri gondeririz dediler.bide bi sikinti olusursa cihazda servis icinde ayni yere (aldigim yere gondericegim) sizce humminbird 570 benim isimi gorurmu???cevap icin simdiden tesekkurler...
|
Alıntı:
Her ikisinde de Dual Beam özelliği var, lakin Koni açıları farklı Garmin:45° ve 15° Humminbird : 60° ve 20° Maksimum derinlik okumaları da öyle, Garmin: 1500 ft (dual beam), 900 ft Humminbird : 800 ft. (dual beam) Sonuçta herşey bütçe meselesi, buna göre kendine göre olan en iyi cihazı alacaksın.Avlanma şekline göre, daha doğrusu cihazdan beklentilerine göre zannedersem Humminbird 570 işini görecektir, sevgilerimle |
mrb erol abi ben murat evka 2 den cihazı aldım hummnbird 325 bilgilendirdiğin için teşekkürler.dilediğin zaman balığa gidebiliriz. menü ingilizce ama kullanım kolay 15 dkk her şeyi çözdük. üstelik hummnbird almak isteyenler türkçe kullanım klavuzunu aldıkları yerden isteyince veriyorlar tavsiye ederim çok memnun kaldım..
|
Bilgilendirme için teşekkürler Murat, Türkçe kullanım kılavuzunu çıkarmış oldukları iyi olmuş, cihazın hayırlı olsun.
|
Alıntı:
|
Erol Abi
Humminbird 718 Balikbulucum var yalniz Türkce menüsü yok. Nasil yükleyebilirim? Bir de Cesme Dalyanköy deniz haritasi nerden bulabilirim? Yardimci olursan cok sevinirim. Saygilar Volkan |
Alıntı:
|
Bende Garmin 400c var fakat ben de verimli kullanamıyorum. Sıkıntım şu: Urla iskelede avlanırken derinlik azami 40 mt civarı avlak yerlerimiz ise daha sığ idi. Buralarda çok sıkıntı çekmedim. Balık gösterme konusunda doğru bilgi verdiğini söyleyebilirim. Sığacık'a geçtikten sonra derin suda balığı göstermiyor. Son iki avda özellikle dikkat ettim. 80 - 85 metreden avlanıyoruz ve her atışımızda vuruşda alıyoruz. Demek ki aşağıda balık var fakat balık bulucu da balık gözükmüyor. Ama işin garip tarafı örneğin çapayı çekerken çapayı algılayıp balık olarak gösteriyor. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.
yardımınız için şimdiden teşekkürler. |
slm . buraya yeni uye oldum tüm arkadaşlara selam olsun 4,90 fiber teknemiz var buna uygun balık bulucu ne önerirsiniz kullanabileceğimiz iyi bişey ... ilginize teşekkür ederim şimdiden gittiğimiz derinlikler maksimum 100 m sakızağacı-ürkmez-doğanbey seferihisar civarı
|
Saat 23:05. |