![]() |
Abi şamandıra ile olanı dört gözle bekliyoruz...Ne aletler var da bizim haberimiz yok... :(
|
1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu sistemde anlamadığınız olursa bana sorarak öğrenebilirsiniz benim için basit olabilir çünki nasıl çalıştığını biliyorum bu yazıda atlamış olabileceğim yerlerde vardır onun için şemalı anlatımda her zaman soru cevap şekli iyidir.
|
yukardaki alet biraz pahallı ama istatistiklere göre hareket edersek eminimki çok güzel avlar yaparız çünki denizdeki 1 santigrat oynama bence balıkları etkiliyor. Şamandıralı yöntem güzel iş yapar şöyle 5 metrelik bir kamış ile ucunda şamandıra olursa güzel ısparoz alınır.
|
Taygun o şamandıra ile derinliği ölçmek sistemi şemanın altındaki yazıda anlatım var.
|
1 Eklenti(ler)
Turnanın göllerde mevsime göre yer değiştirmesi suların soğuması ile küçük balıkları takiben derine çekilen turna suların ısınması ile gene sığ sularda av verir bu şemada bu yer değiştirmeyi gösteriyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selim abi yarın Samsuna gidiyorum...Tatil dönüşü her fırsatta balığa gidecem ve koyacam resimlerimize turnayı.... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Balık avında kolaylık
|
Abi vallaha ben alete güvenmem onun yüzünden bir balık kaçarsa onu yapanı bulmam gerekir oda zor ben kendime güveniyorum ondan iyi bağlayabilirim.Ayrıca o kadar küçük iğne ben hayatta kullanmam..
|
1 Eklenti(ler)
Balık bulucu kulanmak isteyipte teknesi olmayanlara alternatif bir balık bulucu.
Not:fiyatı 199-249 euro arası |
Selim abi inanılmaz birşey bu ama fiyatı baya iyidir.
|
Abi sen bunu suya atıp çekiyon takılır koparsa yada bir levrek atlayıp parçalarsa nolcak yedeği bulunuyo mu yoksa kaybolunca o ufak parça işi bitiyomu..
|
Anıl yedek olarak alabiliyorsun yada sonradan ısmarlayabilirsin ayrıca sağlam bir misinaya bağlarsan bir şey olmaz kanısındayım.
|
Selim abi gerçekten güzel bir cihazmış...Neler var neler bizim haberimiz yok... :(
|
Bu anlattıklarım sadece bir milyonda bir desem acaba abartmışmı olurum bilmiyorum ama daha çok araç gereç var Sami yenileride her geçen gün ekleniyor takip etmek hakikatten zor.
|
Alıntı:
|
Takip konusunda sen bizden avantajlı ve tecrübelisin (Almanyada bu olaylar biraz daha çok takip ediliyor sanırım)...Biz de seni takip ediyoruz bize uygun (cebimize de tabiki) bir cihaz bulacağız gibi geliyor sayende...
|
Fiyatını aletin üstüne not olarak ekledim Taygun gene yazayım 199-249 euro arası bunun saat şeklinde olanı 139 euro ama 100 euroya falanda alabilirsin kamışa takılanı 139-149 euro.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kamışa takılan modeli
RF 25e |
1 Eklenti(ler)
Bu da saat gibi kola takılanı
RF 35e |
1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar isterseniz kendi özel zokkalarınızı bu şekilde yapabilirsiniz.
|
Abi bu yaz türkiyeye yolculuk varsa senden 1-2 malzeme getirmeni istiycem böyle olmuyor bir kuru kuruya balık tutuyoruz yaratıcılık 0
senin elinin altında çok güzel imkanlar var kıymetini bil bence |
Abi o maddeyi biz nerde bulcaz türkiyeye gelmemiştir o daha :D:D:D
|
Anıl bu madde türkiyede var kuyumcular bilmesi lazım yada kalıpcılar.
|
Alıntı:
Yaratıcı olmak lazım bu buluşu yapanda insan Taygun adam şimdi bu yaratmış olduğundan para kazanıyor mesela bu maddeden hariç burada patatesle bile kurşun döküyorlar anlatırım sonra şimdi işe gitmek zorundayım. |
Teknoloji
Selim abi ben burada bir polyester almak için ne araştırmalar yapıyorum, sen bize bu güzel teknoloji harkası oyuncakları gösteriyorsun kafayı yediriyorsun bize abi aaaaaahhhh ah :dikkat: Tek kelime ile muhteşem şeyler sağolasın abi bizlerle bunları paylaştığın için.SAYGILARIMLA
|
1 Eklenti(ler)
Silikon balıklara takılan kurşunlu kancaların şekillerine göre suda yüzme şekilleri.
|
valla bu bilgileri ilk kez duyduğum ve öğrendiğim için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum....... :)
|
5 Eklenti(ler)
Kalıp çeşitleri
|
3 Eklenti(ler)
kalıp çeşitleri
|
Selam Selim,kalıplar harika valla,satış fiyatlarını biliyor musun acaba?Belki imal etmekten daha ucuza gelir kalıp,temin etmek mümkün müdür?
|
Erol merhaba kalıpların her biri 45 euro bu kalıplar [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] de satılıyor.
|
Çok güzel kalıplar gerçekten işlenmemiş kurşun ucuz olduğu için hesaplı olur kendi üretimimiz.
Erol abi alırsa ondan kullanırız bizde :D |
Tabiki taygun, hesabıma göre hazır kalıbı almak daha ucuza geliyor,imal etmekden
|
1 Eklenti(ler)
Bir kaç tane kalıp daha.
|
1 Eklenti(ler)
Balık avında kulanabileceğimiz çeşitli şamandıralar.
|
1 Eklenti(ler)
Boile avında kulanabileceğimiz takımlar.
|
Selim cim kalıplar bir harika valla,ilk fırsatta siparişlerini vereceğim,Hakuma sağolsun,sevgilerimle
|
Alıntı:
|
Saat 15:23. |