RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Balık avında pratik bilgiler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=340)

aserkansatı 17-12-2005 05:25

Çok orjinal bir kurşunmuş bu.Tam Yeşilırmağın akıntısına göre...Türkiyede var mı acaba...

balıkcı 17-12-2005 05:48

Evet serkan çok orjinal birde dibe takıldığında üstündeki teller kuvetli çekince aşağıya doğru dönüyor ve kurşun kurtuluyor tekrar telleri yukarı çevirip balık avlamaya devam edebiliyoruz.
Türkiyede varmı bilmiyorum ama bu kurşunların kalıpları,da satılıyor alıp kendimizde dökebiliriz.

Taygun KOCABIYIK 17-12-2005 16:10

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Evet serkan çok orjinal birde dibe takıldığında üstündeki teller kuvetli çekince aşağıya doğru dönüyor ve kurşun kurtuluyor tekrar telleri yukarı çevirip balık avlamaya devam edebiliyoruz.
Türkiyede varmı bilmiyorum ama bu kurşunların kalıpları,da satılıyor alıp kendimizde dökebiliriz.

selim abi görüyorum ki almanya bu olayları aşmış bizde kalıp falan arasakta bulamıyoruz benim dökümcü bir tanıdığım var ona sorduğumda o kurşundan (o kurşunda normal bildiğimiz kurşun üstteki gibi değil) 1 tane verip kalıp yaptırabiliceğimi söyledi ama masraflı olur dediği için vazgeçtim. Kendisinde 2 adet zoka kalıbı var her çupra mevsimi başlangıcı (eylül başı ağustos sonu gibi) 50 lik mustad iğne alır kendine güzelce döker zokasını ama bizde bu imkanlar yok malesef kurşunu zokayı para ile alıyoruz hadi kurşun neyse kilo hesabı 2.5 milyon (2 lira 50 kuruş). zoka ateş pahası 25 binlira (25 ykr) velhasıl kelam sanırım almanyada çok güzel imkanlar var şanslısın abi.

düzeltme:
bu kurşunlardan izmirde var.

balıkcı 18-12-2005 03:02

1 Eklenti(ler)
Sevgili taygun bu görmüş olduğun kurşunlar çeşitlilik olarak sadece bir kaç tanesi, avlanma şekline göre kurşunlarda değişiklik gösteriyor mesela resimde görmüş olduğun kırmızı beyaz renkli olan çapari avına çok uygun, takımı attıktan sonra toplamaya geçince kurşun hemen dipten havalanıyor aynı av şeklinde şu yuvarlak olanları kulanırsan kurşun bir müddet dipten gittikten sonra havalanıyor bunun şöyle dezavantajı var yuvarlak kurşunun dibe takılma olanağı öteki kurşuna göre daha fazla.
Resimde görmüş olduğunuz her kurşunun başka bir av şekli var.

balıkcı 18-12-2005 03:16

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu sistem karadan yemle balık avında yemin kancadan düşmemesini sağlıyor.

Taygun KOCABIYIK 18-12-2005 05:30

selim abi bizim buralarda böyle sistemler yok vallaha kahır oluyorum ve şu sözü tekrarlıyorum
gavurlar yapıyo abi

balıkcı 18-12-2005 05:37

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
selim abi bizim buralarda böyle sistemler yok vallaha kahır oluyorum ve şu sözü tekrarlıyorum
gavurlar yapıyo abi

Buna gavurlar yapıyor diyerek geçiştiremeyiz sevgili Taygun sanki bizim malzeme satan mağzalarımız bu veya buna benzerlerini getirtemezlermi bunu sorgulamak lazım.

Taygun KOCABIYIK 18-12-2005 05:41

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Buna gavurlar yapıyor diyerek geçiştiremeyiz sevgili Taygun sanki bizim malzeme satan mağzalarımız bu veya buna benzerlerini getirtemezlermi bunu sorgulamak lazım.

tabiki getirebilirler yurt dışından neler gelmiyor ki bunlar gelmesin ama gelmiyor işte hep klasik yöntemlerle avlanıyoruz yeni bir şey gördüğümüzde yadırgıyoruz açıkçası ben o kurşunları gördüm fakat hiç almaya yanaşmadım nedense insanlarımız böyle şeylere bir türlü alışamıyor. sen gelde alıştır bizi abi kurtar klasik yöntemlerden :)

balıkcı 18-12-2005 05:53

Bunun için çalışıyoruz kardeşim taygun daha çok anlatacaklarım var zamanla olacak işler bunlar hepsini bir anda siteye sunmam için çok fazla zamana ihtiyacım var bazı resimleri öyle alelacele yapıyorum,ki ötekini hazırlayayım aslında film olarak bunları siteye sunabilsem daha yararlı olur ama bunu gerçekleştirebilirmiyim onuda bilmiyorum çünki bu kolay bir iş değil.

Taygun KOCABIYIK 18-12-2005 05:59

Film hazırlarsan memnuniyetle izleriz zaten yazılarını 4 gözle bekler olduk zaten.
Filmleri kendi serverımıza koyamasakta rapidshare.de veya megaupload.com gibi siteler işimizi görebilir sanırım.

Saat 14:59.