RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Site Organizasyonları (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=122)
-   -   1.Dostluk ve Tanışma Org. GÖRSELLERİ (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=7500)

Aydın35 27-04-2010 19:51

Bu balığın yan taraflarında mırmıra benzer enlemesine 2-3 adet çizgi varmıydı?

Mehmet BODUROĞLU 27-04-2010 20:13

Bu organizasyon beni çok duygulandırdı amma velakin şu alttaki fotografın kattığı duyguları ifade edemem.
İyiki varsınız arkadaşlar :D:D

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Hasan BALIKÇI 27-04-2010 20:26

[b]
Alıntı:

xnode tafarından gönderildi (Mesaj 82300)
Son ana kadar katılabileceğim ümidindeydim.
Ama maalesef olamadı, yolculuğumu erteleyemedim :(
Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla son derece güzel ve sorunsuz bir organizasyon olmuş. Yazılanları okuduğum kadarıyla da, bölgenin yerleşik halkının da takdiri ve sevgisi toplanmış. Hatta yeni davetler alınmış. Çok az organizatöre nasip olacak bir takdir beyanıdır bu. Özellikle Hasan Bey, bu işin duayeni olmuş, kendisini ve ekibini organizasyon yeteneklerinden ötürü kutlarım.

Katılanları tebrik ediyorum. Özellikle de farklı şehirlerden kalkıp organizasyona katılabilenleri iki kez tebrik ediyorum.

İnşaAllah birdahaki organizasyonlarda tanışabilmek ümidiyle;
Saygı ve selamlar..

sevgili cem biladerim.:)

aslında ne doğru düzgün pc den anlarım nede organizasyon hazırlığından.:(
ama şunu belirteyim eğer bu gibi portallar paylaşım üzerine ise seve seve elimden her ne gelirse ortaya yüreğimi koyup en iyisini yapmak isterim.
buradaki başarı bence bana ait deyil.

ben bunu bizleri destekleyen tüm dostlarıma maal etmek istiyorum :)
ve tekrar senin msj ına cevap olarakta olsa tüm site üyelerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.:helal::helal:

bunlarda bana oturan boğa nikli üyemiz fikret vardar ve sefa siyer dostumdan gelen resimler kendileri sabah suyunu kaçırmamak için erkenden balığa çıktıklarından bizleri kaçırmış

Taygun KOCABIYIK 27-04-2010 20:31

Alıntı:

Mehmet BODUROĞLU tafarından gönderildi (Mesaj 82447)
Bu organizasyon beni çok duygulandırdı amma velakin şu alttaki fotografın kattığı duyguları ifade edemem.
İyiki varsınız arkadaşlar :D:D

Biz varken abilerimize bulaşık mı yıkatacaktık? :D
A++ enerji sınıfından tasarrufu son derece yüksek olan, çok sene garantili, tam olmasada 3/4 oranında otomatik bulaşık makineleri :D

Alıntı:

xnode tafarından gönderildi (Mesaj 82429)
Lophiidae familyasından olduğu kesin olan bir balık. Yani fener balığı ile aynı familyadan bir balık, ancak bu çok geniş bir aile üyesi var. Bunun ventral kısmındaki şişkinlik çok enteresan, genelde lophiidae familyasına dahil balıklar ventralden yassılaşmış olurlar, yalnız morofolojik özellikleri bu familyadan olduğunu gösteriyor. Ben de bu balığı daha önce görmemiştim.

Erkek mercan olarak tabir edilen balık
Pagellus acarne
Mandagöz olarak tabir edilen balık ise
Pagellus bogaraveo

İki balık pinna dorsalis (Sert ışınlı ilk dorsal yüzgeç) altı ve anterior yönünde (kafaya doğru) olan kısımdaki hafif leke vasıtası ile ayrılabiliyor.

Cem abi mevzu nereden geliyor söyleyim :)

Dönüş yolunda Balıklıova'da kahvede oturmuş çay içiyorduk. Zeytineli koyunda erkek mercanlar ufak denildi. Bende büyür Mayıs'a kadar her sene Mayıs ayında iri iri yakalıyoruz dedim. Ben mandagöz mercan ve erkek mercanı aynı balık olarak biliyordum ve öyle dile getirdim. Bu ense kısmında lekesi olan ise lekeli mercan diye isimlendiriliyor diye bildiğim için erkek mercan ve mandagöz mercan aynı balıktır demiştim. Necati abiyle orta yolu nasıl bulacağız şimdi onu bilmiyorum :D

sssfffenks 27-04-2010 21:03

karareis kıyı organizasyonu...

Bu organizasyonu düzenleyen abilerime ve kardeşlerime çok teşekkür ederim.sizlerle yeniden birlikte olmak ve yeni yüzler tanımak benim için çok güzeldi.ne diyelim balık fazla olmasada muhabbet şahaneydi.:) bu arada sevgili Hasan abimin uzatmalarda attığı son gol nefisti...:helal:.hepinize teşekkürler...:helal:

Hasan BALIKÇI 27-04-2010 21:12

Alıntı:

sssfffenks tafarından gönderildi (Mesaj 82477)
Bu organizasyonu düzenleyen abilerime ve kardeşlerime çok teşekkür ederim.sizlerle yeniden birlikte olmak ve yeni yüzler tanımak benim için çok güzeldi.ne diyelim balık fazla olmasada muhabbet şahaneydi.:) bu arada sevgili Hasan abimin uzatmalarda attığı son gol nefisti...:helal:.hepinize teşekkürler...:helal:

cemal kardeşim aramızda seni görmek çok keyifliydi :)
sanırım o son gol sizlerin uğurundan olsa gerek :):helal::helal::helal:

sssfffenks 27-04-2010 21:22

saolasın hasan abim...çektiğin mercanın videosu 145 mb miş:)ben onu elimden geldiği kadar küçültmeye çalıştım ve ekledim orjinali bende dilediğin zaman verebilirim.saygılarımla iyiakşamlar.

Hasan BALIKÇI 27-04-2010 21:36

Alıntı:

sssfffenks tafarından gönderildi (Mesaj 82499)
saolasın hasan abim...çektiğin mercanın videosu 145 mb miş:)ben onu elimden geldiği kadar küçültmeye çalıştım ve ekledim orjinali bende dilediğin zaman verebilirim.saygılarımla iyiakşamlar.

çok sağol cemal kardeşim ellerine sağlık :)

yenal45 27-04-2010 22:01

abi benim foto yokya neden koymadın üzüldüm bakşimdi organizasyon çok güzeldi inşallah dağa güzel organizasyon olur bizde seve seve geliriz inşallah benim foto nerde:D:D foto yok:D:D rastgelsin

Hasan BALIKÇI 27-04-2010 22:05

Alıntı:

yenal45 tafarından gönderildi (Mesaj 82528)
abi benim foto yokya neden koymadın üzüldüm bakşimdi organizasyon çok güzeldi inşallah dağa güzel organizasyon olur bizde seve seve geliriz inşallah benim foto nerde:D:D foto yok:D:D rastgelsin

merak etme yenal biaderim daha çok foto var anca yetişiyor ;)

Saat 23:39.