![]() |
slm adım tahir buraya yeni uye oldum ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.... 4,90 fiber teknemiz var buna uygun balık bulucu ne önerirsiniz türkçe menü kullanabileceğimiz kaliteli bişey ... ilginize teşekkür ederim şimdiden. Gittiğimiz derinlikler maksimum 100 m sakızağacı-ürkmez-doğanbey seferihisar civarı
|
Alıntı:
size Türkçe menülü olarak bütçenize uygun bir Garmin i öneririm. İkinci bir seçenek ise Murat arkadaşımızın da almış olduğu türkçe kullanım klavuzlu cihaz. Alıntı:
|
Herkese selamlar,nette bu konuyu araştırıyordum,tevafuk diye buna denir sanırım.Acaba bu sonarlar şişme botlarda kullanılabiliyomu?Eğer kullanılabilirse ne tür bir cihaz önerirsiniz,verimli olabilecek bir sonar ne kadardır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.......... |
Alıntı:
Elbette şişme botlarda kullanabilirsin, cihaz seçimini ise mevcut av şekline ve bütçene göre değişkenlik gösterecektir, sevgilerimle |
teşekkürler
ilginize çok teşekkür ederim sağolun
|
tekne
Tekne ile birlikte humminbird 737 balık bulucu geldi fakat türkçe menü ve kullanma kılavuzu yok yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...
|
karşılaştırma
Merhaba,
Ben de uzun zamandır balık bulucu almayı düşünüyor ve bu konuda araştırma yapıyorum. Araştırmalarım neticesinde aşağıda linklerini verdiğim, Humminbird 570, Garmin Echo 500c ve Furuno ls4100 arasından birine karar vereceğim. Sizlerin görüşlerini almak isterim. Şimdiden teşekkürler. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ozan Gür/1976 |
Alıntı:
cihazların hepsi güzel, karar verme aşamasında ne tip av-avlarda, seyir hızında, derinlik limitleri ve buna benzer faktörlerde kullanacağın önemli. Bu tip detayları yazabilirsen görüşlerimizi yansıtmamız daha kolay olacaktır. |
Erol abi humminbird 737 hakkında bilgin varmı veya türke kullanma kulavuzınu nasıl bulabilirim şimdiden teşekkür ederim. BİDE GPS HARİTA KARTI VARMIŞ BUNLARIN NASIL BULUNABİLİR EGE DENİZİ SD KART GİRİŞİ VAR
|
Alıntı:
|
Merhaba Ozan,
benim tercihim Garmin Echo 500c den yana. Çıkış gücü düşük cihazlar, Hızlı seyir sırasında geç veri tazeleme süreçleri veya görüntü kayıplarına neden olur. Ancak faydası olur diye söylemek istiyorum, şayet bütçeni biraz daha zorlama şansın varsa haritalı modelleri de bir incele derim. Çünkü bu tarz cihazları zırt pırt değiştiremediğimizden ve her zaman ihtiyaç olarak karşımıza çıkan seyir haritaların faydası büyük, sevgilerimle |
Alıntı:
|
Merhaba Ozan,
mobil haritaları mevcut web de dolaşanlar, tarih bakımdan pek güncel değil, ama iş görmez mi görür elbette. Gerek el GPS i veya mobil ile sonar kullanan pek çok arkadaşım kullanım kolaylığı ve rahatlığı bakımından combo cihazlara geçmiş durumda. |
Alıntı:
|
gecen gunlerde bahsetmistim erol abi humminbird 570 modelini almistim gecen hafta sonu baliga ciktik cihaz super cok hosuma gitti transduceri iyi sabitleyememe ragmen (portatif oldugu icin) biraz zorluk cektim ama ona ragmen superdi yanliz benim sorum zeminin yapisi nasil cozecegim kayalikmi,camurmu yoksa otmu oldugunu nasil anliyacagim???eyer resimli anlatabilme sansiniz varsa cok iyi ve kalici olur saygilar...
|
Herkese iyi forumlar.
Sitenize yeni üye oldum, 6 metrelik teknem var Edremit Körfezinde avlanıyorum. Teknemi de alalı 1 ay anca oldu :) Aşağıdaki linkte olan cihazı daha önce kullanan oldu mu? Verim alabilir miyiz? Fiyatı uygun olduğu için meraklanıp alayım dedim, almadan da danışayım dedim.. cihaz : [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] NOT : AVLANACAĞIM YERLERİN DERİNLİĞİ 30-50 METRE ARASIDIR. BU YÜZDEN CAZİP FİYATLI CİHAZ DÜŞÜNÜYORUM. AYRICA BANA KAYALIKLARI GÖSTERMESİ YETERLİ.YANİ HER SEFERİNDE AYNI NOKTAYA ULAŞABİLEYİM BENİM YETER.. |
Alıntı:
benim fikrime göre pek verimli bir cihaz olmayacaktır, bunun yerine belli markaların en alt modellerine göz atarsanız kullanabileceğiniz bir cihazınız olur, sevgilerimle |
Lowrance HDS5 balık bulucum var.Türkçe menüsü olmasına rağmen mercanları göremedim.Dip yapısını ve balık sürülerini görüyorum.Bazen sürü geçerken sürünün derinliğine oltayı çekerek uskumru,istavrit aldım.Ama bazı sürülerden hiçbirşey alamıyorum.
Cihaz 50 ve 200 frekans ile çalışıyor.Öncelikli frekansını 50 yaptım.Dip çizgisi gösterme,balık sembolü ve alarmı,otomatik hassasiyet,100 m derinlik,derin su ayarında.Mercanları görebilmem için ne yapmam gerekiyor,bilgi verebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler. |
Merhaba eczmete,
menü kısmında Balık Avlama Modunun Seçilmesi bölümünde ( 1. MENU tuşuna iki kez basın. 2. Sonar opsiyonunu seçin ve ENTER tuşuna basın. 3. Balık Avlama Modu opsiyonunu seçin ve ENTER tuşuna basın. 4. istediğiniz balık avlama modunu seçin ve ENTER tuşuna basın.) Derin su sekmesini işaretleyin. |
Erol bey onları yaptım.Sadece dip yapısına bakarak mercanları bulabiliyorum ama göremiyorum.
|
Alıntı:
|
erol abi merhaba 6,10 mt fiber teknem var tekneme bir balık bulucu takmak istiyorum bana önere bileceğin bir marka ve model varmı bide montajı hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim tekneyi elden yeni geçirdim şu an suda birtek balık bulucu işi kaldı bide gps olmasını istiyorum ama acaba onu ayrımı alıyım bunun için ayırdığım parta 1000 1500 lira falan yardımıcı olursan sevinirim ..
|
Alıntı:
teknen hayırlı olsun, ayırdığın miktara göre daha önce de bahsettiğim gibi fiyat-performans bakımından Garmin i önerebilirim. Lakin avlanma metodlarına göre kriterlerini belirlemelisin.Buna göre de modelini belirlemiş olursun. Örneğin derin sularda avlanmayı amaçlıyor isen sonarın maksimum derinlik ölçme değerlerini dikkate almalısın. Ekran çözünürlüğü,büyüklüğü-küçüklüğü, siyah-beyaz veya renkli ekran oluşu, haritalı-haritasız gibi özellikler fiyatı etkileyen unsurlardır. Sonarla gps in bir oluşu ayrı ayrı almaktan daha ucuza mal olur, ancak beğendiğin iyi bir sonar olmuş ve bütçeni ikisini birden almak zorluyorsa sonarı al geç,Gps içinse birkaç ay ötele derim,sevgilerimle |
Erol bey gerçekten konuya hakimsiniz.Siz önermeden önce ben de kendimce bazı notlar almıştım.İçinde sizin önerdiğiniz hassasiyeti yükseltme de var.Bu hafta sonu ayarlarıma aşağıdaki düzeltmeleri yapacağım.Bakalım ne olacak.
-Geçiş hızını düşük olarak, -Elle modu ile istenen derinliğe zoom yapmak, -Gürültü bastırma alçak, -Hassasiyet %80-90, -Ping hızı 10 veya daha az, -Sonar seçeneklerinden zoom çubukları seçilip istenen derinliğe ayarlama yapacağım. Tekrar Teşekkür ederim. |
erol abi yardımın için teşekkürler ben zaten çandarlı körfezinde avlanıcam belki biliyorsundur bizim oraları beğendiğim model garmin fıshfınder 400 c ,garmin fishfinder 160c bunlarda gps yok daha dogrusu hiç bilmediğim bir konu bi türlü karar veremiyorum özelliklerine bakıp bir fikir verirsen sevinirim bide bu cihazlarım montajını şimdi yapabilirmiyim acaba tekne suda yoksa seyyar bişeylemi yapıcaz yada bu kadar abartmayıp basit bişeymi alıyım varsa öğle bildiğin basit bi marka türkçe menülü söylersen ii olur formları okuyorum herkes bişeyden şikayetçi okuyunca hepten kafam karışıyo valla ne yapçamı şaşırdım allah aşkına bana bi akıl ver selamlar
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kullanıcıların pek çoğu basit modellerle başlamayı sever, lakin zaman içerinde üst modellere geçerler, eskisini belki aldıkları fiyatın yarısına zar zor satıp yenisi için tekrar masrafa girerler, böylelikle başta alabilecekleri cihazı daha pahalıya mal ederler. Bu bir bütçe ve keyif meselesidir, daha önce de bahsettiğim gibi sonardan ne beklediğine bağlı olarak avlanma türüne göre değişkenlik gösterecektir, sevgilerimle |
Erol bey Eagle Cuda 350 S/Map Sonar/GPS Fish Finder combo nasıl bir cihazdır. combo olanlar arasında fiyatı en uygun olanı. balık tanımlama özelliği varmı? kullanım olarak iyi bir cihazmı? zıpkınla balık avı yapıyorum. tercih edeyimmi ne dersiniz? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.
|
Alıntı:
Tatilde olduğum ancak yazma fırsatı bulabildim, cihaz gayet güzeldir, hele hele bütçenizde yetiyor ise. Tanımlama özelliği vardır, linkte biraz daha detay bilgi bulabilirsiniz, sevgilerimle [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Merhaba Erol bey.Daha önce sizden garmin 400 c ve 160 c ile ilgili bilgi almıştım ama çeşitli sebeplerden dolayı bu cihazları alamadım.Şimdi ise garmin echo 150 almak üzereyim. Bu cihaz hakkında görüşlerinizi ve Siyah beyaz balık bulucu da zemin tonlamaları hakkında bilgi vermenizi rica edecektim?
|
Alıntı:
|
Çok teşekkürler Erol Bey.Umarım doğru seçim yapmışımdır.
|
Hummınbırd balık bulucu 798
HUMMINBIRD BALIK BULUCU 798 modelini amerikadan aldım ama bu derinliği metre olarak vermiyor bu nu metreye cevirmenin bir imkanı varmı yada yeni yazılım yüklemenin imkanı varmı teşekkürler
|
eagle cuda 350
Alıntı:
Amerikadan bir arkadaşıma araştırıp sipariş verdiğim eagle cuda 350 bana geldi. herşey gayet iyi görünüyor gerçi daha tekneye monte etmedim.Ama basit ve istediğim performansı verecek gibi görünüyor.Önüme çıkan tek problem map te amerika yüklü.Güney ege kıyılarını detaylı göstermiyor.Sanırım harita yüklemem gerekiyor.Kart yuvası olmadığından marmariste bu işi henüz yaptıramadım.Bana bir yol gösterebilirmisiniz ? şimdiden teşekkür ederim. |
Alıntı:
cihazınız hayırlı olsun, Eagle C-Map Marine ve Navionics Marine kartlarını kullanır.Onları da ancak bölgesel olarak ayrı ayrı satın alabilirsiniz. Örneğin ; [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Ya da tüm bir bölgeyi kapsayanı ; [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Levent Bey hızlı cevabınız için teşekkür ederim.Ama daha önce bahsettiğim gibi cihazda herhangi bir kart yuvası olmadığından linklerini verdiğiniz harita kartlarınıda kullanmam mümkün değil.Teşekkür ederim
|
Alıntı:
|
Merhaba nette humminbird servisi ararken sitenizi gördüm ve üye oldum. Benimde sıkıntım yurtdışından getirtirdigim 999csi humminbird cihazımın balıkbulucu programı çalışıyor gps kordinatları veriyor hızı veriyor ama harita kartını okumuyor kartta dogru başka cihazda çalışıyor bildiginiz deneyimli servis varmı varsa iletişim bilgilerini alırsam sevinirim.
|
Alıntı:
maalesef servis konusunda bir bilgim yok, sevgilerimle |
Alıntı:
|
Erol bey
hummibird 345 c ile humminbird 728 arasında kararsız kaldım aynı fiyat scalasındalar fakat birbirine karşı farklı artı ve eksileri var sizce renkli olanı mı tercih etmeli teknik özellikleri sanki biraz daha iyi olanı mı Fatih serez edirne -1963 |
Saat 22:53. |