![]() |
Alıntı:
Erol tavsiye ederim dostum bu kalıpların daha çok çeşitleri var bir kaç arkadaş birleşerek bir çok kalıba sahip olabilirsiniz beraberce kurşunları döküp balığa hazırlık yaparsınız kış ayları bu gibi işler için çok uygundur. |
1 Eklenti(ler)
Boile kancası hazırlanışını gösteren ingilizce bir şema.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da devamı
|
Sevgili Selim abi şimdiye kadar yazdığın her bilgiyi belgelerime kaydettim ama bunu anlamadım ve etmedim...Ne olur bunu Türkçe,ye çevi ve biz yada ben anlayalım...Hatalıysam lütfen uyar...
|
Alıntı:
Bir süredir bu marka ve model konusunda araştırmalar yapıyorum. Şimdiye kadar Türkiye'de kullanan bir kişinin fikirlerini alma imkanım oldu. Yanılmıyorsam Almanya'dasınız sizin veya çevrenizde bu konuda bir tecrübe oldu mu? |
kursun kalıbı
arkadaşlar elimde 40 kg yakın hurda kurşun var bunları olta kurşunu olarak değerlendirmek istiyorum.bunların kalıbını yerli olarak imal eden varsa lütfen e.mail atsın sevinirim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sami kardeşimin isteği üzerine Türkce açıklamalı
|
Selim abi çok teşekkür ederim..Ellerine emeğine sağlık...
|
1 Eklenti(ler)
bu resimli şemada iğneye ekmeğin takılışını gösteriyor.
|
1 Eklenti(ler)
bu resimde boilieli iğne ile avlanırken boilie nin kurşun sayesinde balığın ağzına takılışını gösteriyor
|
1 Eklenti(ler)
boilie takımının tamamen kurşunla birlikte hazırlanmış bir çok çeşidinden biri
|
1 Eklenti(ler)
akar suda bıyıklı balık avı
|
1 Eklenti(ler)
akar suda şamandıra ile avlanırken ufak bir pratik bilgi
|
1 Eklenti(ler)
Turna ve sudak avında kulanabileceğimiz çelik telle iki tane üçlü iğne hazırlanışını gösteren bir sistem.
|
1 Eklenti(ler)
Turna avında kulanabileceğimiz bir şamandıra.
|
Selim cim ilgiyle okumaya ve öğrenmeye devam ediyoruz,sevgilerimle
|
İnanılmaz güzel şey icat etmiş eden süper düşünce alkışlamak gerek böyle icadı.
|
1 Eklenti(ler)
Yukarıda göstermiş olduğum çelik tele iki tane üçlü iğne bağlamanın başka şekli, bir tane üçlü ve bir tanede tekli düğümsüz düğümü çelik tele bağlama bağlama.
|
1 Eklenti(ler)
bu bağlamış olduklarımız çelik tellerle turna yada sudakta kulanabileceğimiz şamandıralı takım.
|
Hazir Takimlar Için Albüm
Selam
Ben Iğneleri Bağlanmiş Hazir Takimlarimi Fotoğrafçilarin Verdiği Küçük Albümlerin Poşetli Sayfalarina Yerleştiriyorum.takimlar Birbirine Karişmiyor Ve Aradiğimi Bulmak Kolaylaşiyor. |
1 Eklenti(ler)
Martıların denizin üzerinde bu resimde görüldüğü gibi çoğalıp suya dalmaları o bölgede büyük balıkların küçük balıkları kovaladılarını gösterir hemen o bölgeye gidip canlı yem veya suni yemle avlanırsak kim bilir o büyük balıklardan belkide bizde tutabiliriz deniz avında dikkat edilmesi gereken bir hususta martıları takip etmektir tabiki denizde av yapan arkadaşlarda ilave etmek isteyecekleri vardır bu konuda daha geniş bilgi hepimize yarar sağlar.
|
Bu martıların olduğu yerde avlanırken dikkat martı yakalamayın bizim başımıza geldi ordan biliyorum.
|
martılar
selam
bu martılara kdz.ereğlideki balıkçılar palamut kuşu diyorlar.bu kuşlar tek tek gezerken palamutun yukaru kaldırdığı küçük balık sürülerine yukardan dalış yapmaya başlıyorlar.bu kuşlar oraya çullanmadan palamut çaparisiyle ortalayıp geçerseniz balığa doyarsınız.ama kuşlar çoğalırsa palamutun ağzındaki küçük balıklarada saldırdıkları için palamut 2 dkk da kayboluyor.geçtiğimiz yaz bir günde 180 adet 1 kg üstü palamut yakalamıştık.aaah aaaahh.iğneleriniz keskin olsun.. |
Bizim burda genelde istavritin veya uskumru yukarı çıkardığı balıkların perşinde olurlar , bir keresinde hiç unutmuyom hava bozuk sayılır arkası sakat gelir diye limanda oturuyoz bu martılar bir yere toplanmış dalıp çıkıyolar amcamın arkadaşı (yılların balıkçısıdır) oraya gidiyoz hadi dedi bastık marşa yürüdük gittik oraya çıkarın uskumru çaparilerini dedi çıkardık başladık akış yapmaya oradan yarım saat bişi tutamadık ondan sonra bir kez yukarı çıkıp tekrar o bölgeden akalım dedik ve akmaya başladık ondan sonra indir bindir istavrit başladı istavrit diyorum hani istanbulluların kraçasına benzemez 3 tane 1.250 gram gelenleri bile var içlerinde nerden baksanız o gün 10-12 kilo istavrit tuttuk.
Yani anlıcağınız bu martılar büyük balığın ürkütüp su yüzeyine çıkarttığı balığı görür gelirler siz bu martıları gördüğünüzde yöreye ve zamana göre aşşağıda hangi balığın hangi balığı korkkuttuğunu tahmin edip ona göre avınızı yapıcaksınız ve eminim iyide verim alıcaksınız... Saygılar. |
1 Eklenti(ler)
tatlı suda balıkavı yapan balıkcı dostlar bu resimde kancaya çeşitli yemlerin takılmasını gösteriyor.
|
livar
livarı olmayanlar üzülmesin büyük marketlerde satılan portakal fileleri en güzel livar.torba içinse en iyisi eski kot pantolonların paçası
Mehmet Koray 1948 Ankara |
1 Eklenti(ler)
Turna avında yem balığına takılacak kanca
|
göletlerde yemleme nasıl ve ne ile yapılır? Yemi Kokulandırmak için neler kullanabiliriz.Bilgisi olan kardeşlerimizden faydalanalım.
|
İlyas abi çok güzel bir soru sormuşsun yanlız bu konuyu istersen tatlısu avında kulanılan yemler bölümüne size cevap olarak yazmaya çalışmak istiyorum çünki pratik bilgiler çok uzun sürdü yemlerle ilgili konularıda eklersek bayağı uzun olacak.
|
Selim Öner(balıkcı)
ilginize teşekkür ederim.Başarılarınızın devamını dilerim.
|
İlyas abi başarı varsa bu sitedeki bütün katılımcı üyelere ait her balıkcı dostumuz katılımları ile zaten başarıyı getiriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bir yelkenli gibi şamandıranın sizin bulunduğunuz yerden rüzgar sayesinde uzaklaşıp avlandığınız gölün büyük bir bölümünü taramasını istiyorsanız sizde resimdeki gibi karton veya benzer bir parça şamandıraya takarsınız
bu şekil balıkavında rüzgarın sizin arkanızdan esmesi gerek. |
1 Eklenti(ler)
Yemli şamandırayı pratik bilgilerde anlatmıştım,bu resimdeki şekli kendimizde yapabiliriz,yuvarlak plastik bir kaba makapla bir çok delik açıp üstten alt tarafa kadar bir plastik boru(yada başka bir malzemeden)alt tarafada 10-20 gr lık kurşuna gene makapla delik açarız plastik borunun geçmesi için böylece av yapabiliriz.
Not:plastik borunun içinden bedeni takıp alt tarafına fırdöndü ile çelik tel. |
1 Eklenti(ler)
Buda akarsularda yemli şamandıra
|
1 Eklenti(ler)
Buda şamandıralı ölü balık sistemi
|
1 Eklenti(ler)
Tandem kaşığın suyun içinde yapmış olduğu basıncı gösteren bir resim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra pratik bilgiler köşesine bu resimli bilgileri yolluyorum bu resimde kamışların aksionlarını gösteriyor.
|
Saat 15:17. |