RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Çimçim,Karides,Teke,Mamun (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=92)
-   -   Mamun Nedir? (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1424)

murtoy 07-02-2007 10:13

trakonya rauf abi evet tekeyi biliyorum bizim buralardada var ama mamunu hiç görmedim

Rauf 07-02-2007 16:52

Alıntı:

murtoy tafarından gönderildi
trakonya rauf abi evet tekeyi biliyorum bizim buralardada var ama mamunu hiç görmedim

dediğim gibi akdenizin büyük bölümünde bu hayvan yok denecek kadar az ben bu hayvanı tanıdığım icin bağzan derin suda avlanırken hanos ve lokum balığı yukarı cektiğin zaman kusar bir keresinde kustuğunun icinde bu hayvanda vardı demekki akdenizdede var ama az.selamlar.

Güven ÖZYELDAN 07-02-2007 16:56

Alıntı:

trakonya tafarından gönderildi
dediğim gibi akdenizin büyük bölümünde bu hayvan yok denecek kadar az ben bu hayvanı tanıdığım icin bağzan derin suda avlanırken hanos ve lokum balığı yukarı cektiğin zaman kusar bir keresinde kustuğunun icinde bu hayvanda vardı demekki akdenizdede var ama az.selamlar.

genelde kıyıya yakın yerlerde bulunuyor teke taş aralarında ve yosun içinde ege kıyılarında ve bolca görülür buralarda kepçeyle yosunu kaldırırlar ve aralarından temizlerler sudan cıktığında çekirge gibi zıplar kepçe içinden temizlemnesi bu sayede kolay olur....

arm59 07-02-2007 21:19

Alıntı:

Güven ÖZYELDAN tafarından gönderildi
genelde kıyıya yakın yerlerde bulunuyor teke taş aralarında ve yosun içinde ege kıyılarında ve bolca görülür buralarda kepçeyle yosunu kaldırırlar ve aralarından temizlerler sudan cıktığında çekirge gibi zıplar kepçe içinden temizlemnesi bu sayede kolay olur....

Teke lerin yaşam alanı genelde yosunluk bölgelerde olur. Akdeniz aşırı tuzlu olduğu için yosunluk çok azdır ancak azmak bölgelerinde yosunluk olur tekeleri ancak bu bölgelerde bulabilirsiniz.

Uzm.Dr.Rastgele 24-02-2007 23:11

Tutulacak balık olmayınca...

Balığa gidip de balık tutamayınca, işte böyle boş uğraşlar buluyor insan....:P İnşallah mamun denilen yem'i sadece resmini görüpde; canlısını göremeyen dostlarıma bir faydası olur kanaatiyle....

MAMUN DENİLEN CANLI YEM............................

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Taygun KOCABIYIK 25-02-2007 19:30

İshak abi büyüksün harika video :)

cevat2 25-02-2007 19:50

özellikle mamunun iğneye takılma konusundaki bilgiler çok aydınlatıcı birdahaki sefere mamunları kaptırmayacağımı düşünüyorum...hakikaten mamuna çok iyi vuruşlar alınıyor...

aganta borina borinata 26-02-2007 07:54

:D :) kımıl kımıl walla...

rastgelsin...

katiti 26-02-2007 10:03

Abi şunlarda iki bardak yapıver bana ya, gerçekten güzel mamunlar :D...

Rauf 02-03-2007 15:33

Alıntı:

Uzm.Dr.Rastgele tafarından gönderildi
Balığa gidip de balık tutamayınca, işte böyle boş uğraşlar buluyor insan....:P İnşallah mamun denilen yem'i sadece resmini görüpde; canlısını göremeyen dostlarıma bir faydası olur kanaatiyle....

MAMUN DENİLEN CANLI YEM............................

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

VAY BE USTAM COK GUZEL bir calisma harika goruntu tesekkurler

Saat 17:38.