![]() |
Alıntı:
Selamlar |
Selamlar,Muratcım dediğin markalar (Owner-WMC-Shakespeare) elbette var,lakin insan zaman zaman üşeniyor bu işler için, hele hele lure sayısı biraz fazla olunca karıştırıyor bile.
Evet Can ında dediği gibi balık suların sıcaklıkları ile akıntılarla sürekli yer değiştirir,en büyük faktörde yem olarak bulabileceği sardalye ve buna benzer balıkların peşinden gitmesidir. Can,pilker in kaç Kg.dı ve bununla nasıl hız yapabildin,çünkü kılıç hızı sever,merak ettim valla,sevgilerimle |
Merhaba Levrek,kılıç balığını çok tesadüfen çektik.150-200 mt derinlikten patlakgöz avlarken bir baktık mercanın yarısı geldi :) hemen canlı mercanı kurşunsuz saldık aşağı veee 30-40 dakika sonra asıldı ..müthiş bir zevk 1.5 saat sonra ancak tekneye alabildik.
Pilker biraz daha farklı bir yöntem..yatay değil de dikey çekiyorsun ve bunu çok süratli bir şekilde.. akyada genelde kayalık yerleri ve parlak pilker tercih ediyoruz. Kılıç balığına sırtı çekerken kullandığım malzeme 25 cm lure veya ahtapot ve seyir hizim 5-10 mil arası. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] pilker ağırlığını ortalama 300 gr kullanıyorum.. |
Alıntı:
Bu arada arkadaşlarımdan biri önerdi. İğneler çok etkileyici geldi. Daha önce Japonya'dan getirttiğim Lucky Craft yapay balıklarda da benzeri iğneler görmüştüm. Ancak yenileme için bu iğnelerden aramama rağmen tedarik edememiştim. Evinde henüz paketi dahi açılmamış yapay balıklar bulunan biri olarak ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Ancak akşamları bir 5/10 dakika zaman ayırarak yapılabiliyor. :) Not: İstanbul'da Akya, Sinarit vb cüsseli balıkları yakalama şansımız olmadığı bizim iğneler küçük, kusura bakmayın :D |
erol abicim hoş geldin umarım güzel geçmiştir gezin... yanlış okumadıysam sinarit ve 4-5 kg değilmi üstadım kacan balık büyük olur:) derler olsun nasip değilmiş birdahaki sefere inşaallah kendine iyi bak bu arada benim arkamdan halduna hemen yetiştirmişsin aliağa zaferimizi:):)kendine iyi bak...saygılar...sevgiler...rastgelsin...
|
Alıntı:
Ben pilkeri daha çok Fethiye-Datça taraflarında,beden kolçaklarına 5-7 tane rougle takıp altına da 250-450 gr.lık pilkeri takıp zemine indir kaldırla genelde Lahoz gibi balıklar avlıyorum,sevgilerimle |
ben yıllarca fethiyede avlandım ve denizi o bölgede cebimin için gibi biliyorum.
O bölgede taviye istersen seve seve yer tarif edebilirim. |
Eyvallah Güven ,valla tutamadım kendimi bu konuda,gezi iyi geçti,şehir ışıklarından çok uzakta,balıkçı barınağında açık ve bol yıldızlı bir gökyüzü altında rakı-balıklı bir muhabet vardı ,sevgilerimle
|
rougle daha çok kuzey denizinde (norveç) iş yapıyor.Pilkerin üstüne bende denedim ama bugüne dek hiç birşey alamadım..belki de renk seçimi doğru yapmamış olabilirim
|
Evet Can,bir alman arkadaşım bu sene başlarında Norveç e Dorsch avlanmaya gittiğinde onunla bu pilkerli takımların baya muhabetini yapmıştık.Ben pilkerli takımda tek renk kullanmıyorum,simli,gümüş,yeşil fosforlu,sarı,turuncu,mavi renklilerini kafama göre sıralıyorum,sonra hayvan hangi renge atlamış ise onu aşağıdan ilk sıraya alıyorum,böylece gene o renge atlarsa (netekim genelde aynı renge atlıyor,sıralamanın önemimi kalmıyor) istatistik bilgi için kayıt tutma şansım oluyor,sevgilerimle
|
Saat 11:49. |