RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Balık avında pratik bilgiler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=340)

balıkcı 18-12-2005 06:07

Belki ileride ilk önce siteyi bilgiyle dolduralım ondan sonra film olayına geçebiliriz mesela yapay sinek nasıl yapılır yada bu sistemlerin yapılışı ile ilgili yada benim balık avına gitiğimde çekeceğim filmler olabilir bakalım dostum günler neyi getirir bilinmez yaşayan görür önemli olan sağlıklı olmak ve dostların sağlıklı olmasını bilmek.

balıkcı 18-12-2005 06:11

1 Eklenti(ler)
taygun Mesela sen hiç böyle bir kamış ucu gördünmü

Taygun KOCABIYIK 18-12-2005 06:30

ilk defa görüyorum
bunu sahilde görsem aha adama bak kamışın ucunu kırmış sonrada bantlamış derim :)

Taygun KOCABIYIK 18-12-2005 06:37

Alıntı:

balıkcı tafarından gönderildi
Belki ileride ilk önce siteyi bilgiyle dolduralım ondan sonra film olayına geçebiliriz mesela yapay sinek nasıl yapılır yada bu sistemlerin yapılışı ile ilgili yada benim balık avına gitiğimde çekeceğim filmler olabilir bakalım dostum günler neyi getirir bilinmez yaşayan görür önemli olan sağlıklı olmak ve dostların sağlıklı olmasını bilmek.

yapay sinek yapımıyla ilgili bir video şu an emule adlı programdan indiriyorum ama boyutları uygun değil ancak bunları cd olarak hazırlayıp isteyen kişilere hediye olarak yollamak bir çözüm olabilir ki download işlemi bitsin bu işi yapalım derim. Tabiki 100 üyemize yollamaya kalktık mı battık demektir sınırlı sayıda çoğaltırım isteyenlerin sayısı fazla olursa çekilişle yollarız :)

balıkcı 18-12-2005 06:39

Bekle taygun bir dahaki sefere bu kamışı anlatmaya çalışacağım şöyle kısaca anlatmam gerekiyorsa o gördüğün kamış ucu dip oltasında kulanılıyor balık ısırınca o uç kalkıp iniyor sende balık ısırdığını anlayıp oltayı sarmaya başlıyorsun yanlış anlama bu kamışın ucunu her kes yapabilir kamışın en uç halkasını vidalı halka ile değiştirip bu hazır uçu vidalıyorsun.

balıkcı 19-12-2005 03:55

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu resimlerde silikon balığa kancayı takmayı gösteriyor

balıkcı 19-12-2005 04:05

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu sistemi denizde ve tatlısuda sırtı yaparken kulanabileceğimiz bir yöntem

Taygun KOCABIYIK 19-12-2005 04:23

süper bir şey neden bunlar türkiyede yok nedeeeeeeen diye haykırasım geliyo

balıkcı 20-12-2005 00:29

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu resimde suyun mevsimlere göre ısısının değişmesi ve harmanlanmasını gösteriliyor burada suyun taban kısmının ısısının devamlı 4 derecede olmasına dikkatinizi çekerim aslında balık avında çok işimize yarayacak bir resim, başka bir resimle bu konuyu sizlere ileriki günlerde anlatacağım.

balıkcı 20-12-2005 14:58

Balıkcı dostlar okuduğum balıkavı ile ilgili bir kitapta suyun sıcaklığının balıklar için öneminden bahsediyor şöyleki suyun sıcaklığı 4 dereceden 5 dereceye çıkarsa balıklar aktif oluyor ama suyun sıcaklığı7 dereceden 5 dereceye düşerse balıklar aktifitesini kaybediyor yani suyun ısınması bizim için balıkavının geldiğini gösteriyor,aynı şekilde suyun soğuması ise balıkcılara kötü haber.

ama şunu eklemek isterim akarsularda balıklar devamlı aktif olmalıdırlar çünki akıntıya karşı kaybettikleri enerjiyi yemlenerek geri almaları lazım yani kışın sazan avı tabiki akarsuda olabilir bence verimlide olur, yeterki balık tutmak istediğiniz yeri bir,iki hafta güzel yemleyin hergün aynı saatte olmak üzere,kulanacağınız yem kışa uygun olmalı.

Saat 02:51.