RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Makara - Makinelerle İlgili Herşey (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Makineler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=360)

balıkcı 05-03-2006 07:55

Armağan arkadaşım soruyu kime yöneltiğini bilmiyorum ama bende banax bir makina var yukarıda resimli olarak göndermiş olduğum makinayı geçen sene Türkiyeden aldım ama daha deneme fırsatım olmadı onun için kulanımı hakkında bir bilgiye sahip değilim bana kuvetli makina gibi geliyor makinanın dişlilerinin sarıdan olduğunu satan arkadaş söyledi fren sistemide iyi çalışıyor bu sezon sazan veya yılan balığı avında deneyeceğim.

balıkcı 06-03-2006 20:01

Çok güzel ve faydalı bir site makinalar hakkında abu ve mıtchell marka makina kulananlar makinaların içindeki bütün parçaları gösteriyor.siteye girince (zum rollen reparatur service für abu und mıtchell geht es hier)almanca yazılmış olan yere girin devamını çok kolaylıkla bulabilirsiniz.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

katiti 06-03-2006 21:03

2 Eklenti(ler)
Selim Abi ben de at-çek için Shimano Hyperloop 2000RK aldım Cumartesi günü. Haldun ile beraber çıktık alışverişe :)

balıkcı 06-03-2006 21:18

2 Eklenti(ler)
Orjinalmi bari aldığın makina Mert kardeşim ben sana almış olduğun makinanın orjinal iki modelini yolluyorum resimlere bak karar ver.

balıkcı 06-03-2006 23:28

Özür

Şimdi sıkı durun bu gün bazı balık malzemeleri almak için malzeme satan bir dükkana gittim ve bir süredir sizlere bu makinalar ve kamışlar hakkında söylemiş olduklarımın hepsi olmasada bazılarının yanlış olduğunu öğrendim mesela hepsi olmamakla beraber çoğu makina ve kamışların ünlü markalarca uzak doğu ve bir çoğunun çinde üretim yaptığını öğrendim sizlere aktarmış olduğum yanlış değil ama eksik bilgilerden dolayı özür borcum var hepinizden özür dilerim mesela abunun ucuz olarak piyasaya sürdüğü çoğu hatta hepsi çinde üretiliyormuş malzeme satan arkadaşın dediğine göre parçaları isveçte üretilip montaj kısmı iş gücü ucuz diye bu ülkede üretilip tekrar isveçe geliyor ve piyasaya dağıtılıyormuş bu malzemelerin uzak doğuda üretime son 10-15 yılda başlanmış ama sadece ucuz olanları mesela çıkrık makinaların halen bir çoğu isveçte üretilip satılıyormuş shımano değişik uzak doğu ülkelerinde üretim yapıyormuş çin,kore,malayziya japonya gibi gördüğünüz gibi her konuda yanılıyor insanlar tekrar hepinizden özür dilerim balıkcı dostlarım.

mozdil 07-03-2006 00:17

Bende biraz önce Abu Garcia'dan gelen mail mesajını yazayım

Alıntı:

I have a C100U and C104. Both of reel made in China. I wonder, is this reels
made under your authority?
Alıntı:

Hello,

Yes you are right these both reels C100U and C104 are made in China under
our authority.
We have an Office in China which is in charge to control our productions and
check the quality.
We thank you for the interest you are showing in Pure Fishing products.

With our Best Regards.

Philippe DARDE
İngilizce bilmeyen arkadaşlar için; özetle elimde iki adet Abu Garcia olduğunu ve bunların Çin üretimi olduğunu, firmanın bundan haberi olup olmadığını sormuştum. Gelen cevapta; Çin'de üretimlerinin olduğu ve firmanın orada bulunan ofisinin kontrolü altında üretildiği ifade ediliyor.

katiti 07-03-2006 00:32

Selim Abi bendeki model RK. senin verdiğin fotolardakiler ise biri PB, diğerini hatırlayamadım. yani sonuçta orijinal. zaten aldığımız yeri de tanıyoruz, biliyoruz.

makineyi eline aldığında zaten kalite kendini belli ediyor.

ayrıca çin ve diğer uzak doğu ülkelerindeki üretimler için de birşeyler söylemek isterim. bu tarz ülkelerdeki üretimin başlıca iki avantajı vardır: birincisi işçilik maliyetleri en alt düzeydedir. ikincisi ise hammadde daha ucuz ve kolay ulaşılırdır. bu nedenle dünyada pek çok sektörden pek çok şirket üretimlerini uzak doğu ülkelerine kaydırmaktadır. böylece ürünlerini daha ucuza mal edebilmektedir. burada firmanın üretim politikası çok önemlidir. büyük firmalar kendi adları altında sattığı ürünlerin kalitesinden genel olarak ödün vermemektedir. bu nedenle, kanımca aldığınız ürünlerin markası üretim yerinden daha önemlidir.

HALDUN YALIMLI 07-03-2006 00:40

Rica

Sevgili Selim abi özür falan, rica ederim abi hepimiz bildiklerimizi paylaşıyoruz konuşuyoruz. Şimdi ben size kendi yorumumu yapayım bugün dünya üzerindeki bir çok dev firma tüm işlerini uzak doğuya yaptırıyor. Ben polemik olmaması açısından fazla bu mevzulara girmedim. Seninde dediğin gibi Abu-Garcia Çin'e demonte vaziyette parçalarını gönderip montajını burada tamamlayıp tekrar vatanı olan yerden dünya pazarına sunuluyor. Bu tüm sektörler için geçerli benim işim otomotiv sektörü olduğu için dünya piyasasının tamamını takip etmek durumundayım. Size bir örnekte kendi işimle ilgili vereyim BMW bu arabanın anavatanı Almanya. Bu tip dev firmalar üretim anlaşmalarını yıllık olarak dünyanın çeşitli yerlerinde yapılıyorlar, neye göre acı ama gerçek o ülkenin ekonomik durumu ve kullandığı para birimin kendi para birimi karşısındaki değerine göre yani bu ülkenin etinden ve sütünden nasıl faydalanabilirimine geliyor iş dolayısıyla ekonomisi zayıf parası düşük değerli bir ülke bu tip firmalar için nimet anlamını taşıyor ve kendi üretimi olan demonte vaziyetteki malzemeleri orada monte ettirip kendi ülkesinde arabayı tamamlıyor. Sözün özü 2005 nisan ayında 2004 model bir 320 SI sağ ön-arka kapı değişmek zorunda ithalatçılarda küçük bir araştırmadan sonra Güney Afrika imalatı orjinal ön-arka kapı aldım. Buraya dikkat orjinal BMW ambalajında 2 kapı tek kapı fiyatına neden? çünkü bu arabanın ilk imalatına başlarken 2004 yılında kapıları motor kaputu ve bagaj kapaklarını Güney Afrika'da yaptırıyormuş. Sonraki yıl anlaşmayı Malezya'ya kaydırmış dolayısıyla 2 kapı tek kapı fiyatına gelmiş oldu. Şuan piyasadaki CHEVROLET Kalos,Spark tamamen Kore montajlı arabalar bunun 2 sebebi var 1- DAEVOO araçlarıyla aynı yedek parça burdaki önemli ayrıntı Kalos için ayrı yedek parça üretmiyor var olanı kullanıyor. 2- işçilik ucuz.
Belkide yazım uzun olabilir sizler için ama ne yazık ki gerçekler bunlar. Dünyadaki tüm dev markalar montajlarını yıllardır bu tarz 3. sınıf dünya ülkelerine yaptırdığı için uzak doğu bir hamle yaptı bu gün ülkemizdeki uzakdoğu araçların çoğu bu tarz kullanılmanın meyvesidir. Yada elektirik ve elektronik markalar bunlara en iyi örnekler.
Sonuç olarak marka ve satıcı firma garantisi olan ürün nered imal edilirse edilsin gönül rahatlığı ile alıp kullanın arkadaşlar. Çünkü BMW örneği var önünüzde bu örnekleri otomotiv sektörü haricindeki alanlarda da dilerseniz size çoğaltabilirim.SAYGILAR

balıkcı 07-03-2006 01:41

Haldun kardeşim bu firmalar sadece piyasada ucuz olan mallarını çinde üretiyorlarmış mesela penn halen amerikada ama piyasada ucuz satılan pennleride çinde veya başka bir uzak doğu ülkesinde üretip satıyormuş piyasadaki %70-%80 makinalar bu ülkelerde üretilip satılıyormuş bazı markalar hariç kamışlardada durum farklı değil yanlız alman üreticisi olan sportex halen almanyada üretim yapıyormuş malzeme satan arkadaşla 1,5 saat bu konuları konuşup bilgi aldım daha çok konulara değindi kendisi.
bende almanyada AUDI firmasında çalışıyorum mesela AUDI de bazı arabaların sadece montajını ve bazı parçalarını çinde yapıyor bu arabalar çin devletinin iç piyasası için üretiliyor ve bu ülkede satılıyor,şimdilik belki ileride bütün fabrikayı oraya taşır.

balıkcı 07-03-2006 01:44

Mert kardeşim ilk önce güle güle kullan bol balıklı avlar dilerim sana ben sadece uyarmak için resimleri yolladım ama sen diyorsan malzeme satan tanıdık o zaman işler değişir tabi dediğim gibi bol balıklı avlar dilerim kardeşim.

Saat 00:03.