RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   AT-ÇEK (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Kıyıdan Kalamar Avı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=888)

ilhanmania 07-03-2007 18:01

Allah analı babalı buyutsun...

kordelya 14-08-2007 11:12

Kıyıdan Kalamar için alternatif takım

Merhaba arkadaşlar,

öncelikle foruma yeni (bugün) katıldığım için forum yöneticilerine teşekkür etmek ve herkese merhabalar demek istiyorum.
Şu an İskenderun'da askerlik yaptığım için balık avlama özlemimi yazdıklarınızı okuyarak giderebiliyorum, sağolun, ama Ekim 1 itibarı ile de denizlere tekrar döneceğim umarım.

Uzatmadan konuya geleyim, eşimle bilrlikte kıyıdan at-çek olarak uyuguladığımız ve güneş battıktan sonra gece boyu çok verim aldığımız çok basit bir düzeneği sizinle paylaşmak istiyorum. 1m 0.25 misinanın ucuna 30gr armut kurşun bağlayıp bedenin çengelli fırdöndüsüne takıyoruz. Bir adet kalamar zokasını da (özellikle dışı kumaş kaplı içi fosforlu plastik ve kırmızı pembe tonları sırtı desenli olanları tavisye ederim) 50cm lik 0.25 misinaya bağlayıp yine bedenin ucundaki çengelli fırdöndüye takıyoruz. Mutlaka fenerimizle zokanın fosforunu uyarıp atıyoruz.
Bu takım dipten sürünerek geliyor bu yüzden oltanın takılma ihitmalinin olmadığı yerlerde kullanılmalıdır. Ben ve eşim Antalya'da sayısız kalamarı bu şekilde yakaladık.

Saygılarımla

Anıl ÜNALAN 14-08-2007 12:42

Alıntı:

kordelya tafarından gönderildi
Merhaba arkadaşlar,

öncelikle foruma yeni (bugün) katıldığım için forum yöneticilerine teşekkür etmek ve herkese merhabalar demek istiyorum.
Şu an İskenderun'da askerlik yaptığım için balık avlama özlemimi yazdıklarınızı okuyarak giderebiliyorum, sağolun, ama Ekim 1 itibarı ile de denizlere tekrar döneceğim umarım.

Uzatmadan konuya geleyim, eşimle bilrlikte kıyıdan at-çek olarak uyuguladığımız ve güneş battıktan sonra gece boyu çok verim aldığımız çok basit bir düzeneği sizinle paylaşmak istiyorum. 1m 0.25 misinanın ucuna 30gr armut kurşun bağlayıp bedenin çengelli fırdöndüsüne takıyoruz. Bir adet kalamar zokasını da (özellikle dışı kumaş kaplı içi fosforlu plastik ve kırmızı pembe tonları sırtı desenli olanları tavisye ederim) 50cm lik 0.25 misinaya bağlayıp yine bedenin ucundaki çengelli fırdöndüye takıyoruz. Mutlaka fenerimizle zokanın fosforunu uyarıp atıyoruz.
Bu takım dipten sürünerek geliyor bu yüzden oltanın takılma ihitmalinin olmadığı yerlerde kullanılmalıdır. Ben ve eşim Antalya'da sayısız kalamarı bu şekilde yakaladık.

Saygılarımla

Öncelikle aramıza hoşgeldin..

Bizde bu dediğiniz takımı çok fazla kullandık kıyıdan İmBaT ile bu yöntemle sayısız kalamarın sayısız sübyenin belini kırdık :) Karataş , güzelyalı taraflarında çok iyi av veriyor bu yöntemle..

Bilgiyi paylaşmak istediğiniz için teşekkür ederiz..

Aramıza hoşgeldiniz..

Lethe 14-08-2007 12:58

Gültekin Abi aramıza hoşgeldin.
Öncelikler hayırlı teskereler dilerim.
Anıl'ın da dediği gibi,kalamar zamanında bu yöntemle baya kalamar ve sübye tutmak mümkün.baya bol oluyor oludumu da:)
normal sahte yemle at-çek yaparken biraz daha ağır çekerek kalamar&subye yapışmasını sağladığım oldu.tabi normal sahte ile kaçan çok oluyor ama yine de zevk veriyor..

kordelya 14-08-2007 13:55

Hoşbuldum

Hoşbuldum Anıl ve Ulaş, teşekkür ederim.

Burnumda tütüyor denizin kokusu....

Anıl ÜNALAN 14-08-2007 15:26

Alıntı:

kordelya tafarından gönderildi
Hoşbuldum Anıl ve Ulaş, teşekkür ederim.

Burnumda tütüyor denizin kokusu....

Abi izmir'desen eğer imzada yazdığı gibi arada yaptığımız organizasyonlara katılman ile deniz hasretini sonlandırabiliriz :)
Aramızda iyi bir yer ediceksin..

Saygılar.Hoşgeldin...

kordelya 14-08-2007 15:38

Alıntı:

DzzY tafarından gönderildi
Abi izmir'desen eğer imzada yazdığı gibi arada yaptığımız organizasyonlara katılman ile deniz hasretini sonlandırabiliriz :)
Aramızda iyi bir yer ediceksin..

Saygılar.Hoşgeldin...

Yaaa keşke...tanışma bölümüne yazdım detayları, İzmir'liyim ama Antalya'da yaşıyorum ama gelecek yaz geleceğim, ailemin yanına. Gelince görüşmek tanışmak isterim.

mufi 14-08-2007 17:42

Gültekin selam hoşgeldin. aramıza

turna 14-08-2007 19:35

Gültekin aramıza hoş geldin.kalıcı olman dileğiyle.

kordelya 15-08-2007 07:39

Alıntı:

turna tafarından gönderildi
Gültekin aramıza hoş geldin.kalıcı olman dileğiyle.

Hoşbuldum Muvaffak ve Mehmet abiler. Kalıcı olacağımdan şüpheniz olmasın. Şu an daha çok pasif durumda olsam da askerliğim sona erince nacizane bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Saat 22:18.