RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Balık avında pratik bilgiler (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=340)

levrek 20-12-2005 17:37

Dostum Selim,
Almanyada şu an havaların 0 derecelerde olmasına rağmen senin aktifliğin son süratle devam ediyor,ne mutlu bizlere,değerli bilgilerini de bizlerle paylaşmaya devam ettiğin için ayrıca teşekkür ederim,sevgilerimle

aserkansatı 20-12-2005 20:34

Şu günler itibariyle Yeşilırmak ve Kelkitte hamsiyle yemlenmiş olta ile bıyıklı balık avı başladı.Kızılırmakın av verdiğini de Yasinden biliyoruz.Ama yayın derseniz vuslat önümüzdeki bahara kaldı.Kışın av vermiyor çünkü...

HALDUN YALIMLI 20-12-2005 22:08

Böyle Devam

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
Dostum Selim,
Almanyada şu an havaların 0 derecelerde olmasına rağmen senin aktifliğin son süratle devam ediyor,ne mutlu bizlere,değerli bilgilerini de bizlerle paylaşmaya devam ettiğin için ayrıca teşekkür ederim,sevgilerimle

Önemli olan YÜREKLERİN ÜŞÜMEMESİ Erol üstad ne mutlu ki sizler gibi dostlarım ollduğu için.SAYGILAR

Beysehirli 21-12-2005 09:39

Canli Balik Yem Kullanmayin

Alıntı:

İmBat tafarından gönderildi
çok güzel yöntem teşekkürler

Selam arkadaslar, belki bu kadar ince düsünme geregini görmemissiniz simdiye kadar ama düsünün bir kere, saatlerce sirtinda iki igneyle dolasan o kücücük canlinin cektigi aciyi. Siz balik mi tutuyorsunuz yoksa nefsinizi körletmek icin ISKENCE mi yapiyorsunuz. Lütfen CANLI BALIKLARI YEM OLARAK KULLANMAYIN.

Taygun KOCABIYIK 24-12-2005 02:42

Alıntı:

Beysehirli tafarından gönderildi
Selam arkadaslar, belki bu kadar ince düsünme geregini görmemissiniz simdiye kadar ama düsünün bir kere, saatlerce sirtinda iki igneyle dolasan o kücücük canlinin cektigi aciyi. Siz balik mi tutuyorsunuz yoksa nefsinizi körletmek icin ISKENCE mi yapiyorsunuz. Lütfen CANLI BALIKLARI YEM OLARAK KULLANMAYIN.

Sayın Beyşehirli
Gerçekten bende bazen acımıyor değilim ama yöntem güzel diye ifade etmiştim. Bir diğer konu büyük balık küçük balığı yer büyük balık için küçüğü yem yapıyoruz kimi cani olur acımaz kimi bazen acır bazen acımaz (orta şekerli) kimide duyarlı olur sizin gibi ince düşünceniz çok güzel diğer yazılarınızdanda anladığım doğaya ve balıklara saygılı bir insansınız sizi tebrik etmek istiyorum.

balıkcı 25-12-2005 05:01

1 Eklenti(ler)
Balıkıcı dostlar derin sularda avlanırken aklınızda bulunması gerekli olan bir şema siteye gönderiyorum hepinize rastgelsin

balıkcı 25-12-2005 05:11

1 Eklenti(ler)
Balıkcı dostlar bu resimde görülen alet oltanın yada kurşunun dibe takılması anında bir birinden ayrılıp sadece takılan bölümü kaybetmekle kalınıyor geri kalan kısımları kurtarıp gene aynı yere kurşun yada oltayı(yan kösteği)takıp ava devam etmemizi sağlıyor.

rüzgar2 25-12-2005 05:54

Bu olay bizim avlanırken en çok vaktimizi ayırdığımız lanet olsun dedirten olay..(misinanın kopması).Çok güzel malzemeler gerçekten insan özeniyor.Daha neler vardır neler....Biz hala işin zor kısmındayız.

balıkcı 25-12-2005 06:37

Balıkcı dostlar balıkavında yemlemenin önemini sizlere daha önce,de yazmıştım bunlardan bir tanesi,de bir et parçasını (ölü bir balık veya herhangi bir et)suyun kenerında olan bir ağacın suya sarkan dallarının bir tanesine iplen bağlayın yada bir ufak kovanın içine koyun kovanın dibini makkapla bir çok yerinden delin bu et parçası sineklerin hucumuna uğrayıp bir müddet sonra et parçası sinek larfalarına dönüşüp kovadan yada bağladığınız yerden yavaş yavaş suya dökülüp bütün balıkları o alana toplar sizde şayet varsa bu kurtlarla yada larfalarla bu bölgede avlanıp başarılı olma şansınızı artırırsınız tabiki bu olayı yazın yani sineklerin bol olduğu zamanda yapmalısınız birde larfaların düşeceği suyun derin olmasına özen göstermelisiniz suyun derinliği 1.5-2m olursa yeterli daha çok olursa daha iyi.

balıkcı 25-12-2005 06:51

Balıkavında daha doğrusu sazan avında nohut çok güzel ve avı bereketli bir yemdir aynı boile ile avlanıyormuş gibi takımları hazırlamak lazım nohtu bir gece suda bekletip biraz yumuşamasını sağlamak ve avlandığınız yeri bir müddet nohutla yemlerseniz balıklar o bölgeye alışıp sizin kancanızdaki nohuta,da hemen atlarlar.

Saat 21:21.