![]() |
garippp bişi miş bu takım
|
benim oltama öğle bi yaratık takılsa ben oltadan çıkaramam tipsiz bi canlı o yaa
|
teşekkür
ellerine sağlık taygun abi sağol:) :helal: :helal: :helal: bize verdiğin bilgiler için sağol:D :D :D :rolleyes:
|
kalamar pişirme
Kalamar demişken geçenlerde ilk kez kalamar pişireceğim internetten sitelere bakıyorum bir sürü tarif buldum aklım karıştı bende tarifleri birleştirdim
sonuç mükemmel sizinle paylaşmak isterim Malzemeler 1kg kalamar 2 yemek kaşığı yemek sodası 1 adet limon yeterli miktarda süt ve un Hazırlanışı Öncelikle kalamarları bir veya 2 parmak kalınlığında halka halka doğradım. sonra bir derin bir tabakta uzerine 2 yemek kaşığı soda ekleyip limonu sıktım. guzelce elimle karıştırdım. kalamar iyice köpurmeye başladı. ve bu halde 1 saat dinlendirdim. sonra kalamarı süzdüm ve tamamen üzerini kaplayacak şekilde süt ilave ettim. bu şekilde gene 1 saat kadar beklettim ve sonra tekrar süzüp unladım kızgın yağda pişirmeye başladım. Sonuç mükemmel ...................... Yanlız pişirirken kesinlikle kabın üstünü kapatın yoksa facia çıkıyor :D tadına doyum olmuyor... |
Oğuz abi patlama olayı kalamarın bünyesinde barındırdığı sudan dolayı kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Süt yerine sodayla birlikte şeker ilave edip derin dondurucuda biraz bekletirsen yani donup çözülmesi gerekli patlama olayı olmuyor. Birde tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki sos içinde 1 gün dolapta beklediğinde daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Bir keresinde yüklü miktarda yakalamıştım ilk gün 1-2 saat sosta bekletip kızarttım kalanları ertesi gün kızarttım arada çok fark vardı.
Ayrıca kalamara elleyemeyen sevgili Nejdet abicim senin yerine ben ellemeye razıyım yeter ki kalamarı bulalım :) |
Alıntı:
Birde sır vereyim hani su kalamarın içinden cıkan kıkırdaksı nesne varya onu atmayın kuyumcular o nu bir tur kalıp niyetine kullanıyorlar . bunu yeni öğrendim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılarımla.. Kuyumcu olayıda gerçek olabilir ama maddi değer o şekilde yüksek olamaz :D |
Alıntı:
|
Bir konuya açıklık getirelim, kuşların gagaladığı söz konusu kireç/kalsiyum kıkırdak Kalamar'dan değil Sübye'den çıkıyor, Kalamar'ın iskelet maddesi şeffaf, daha dar ve uzun, plastiğe benzer bir madde.
(Anıl, zengin olma hayallerim de bir kez daha suya düştü kilosu 8 YTL diyorsun :hıııı: ) |
Saat 19:39. |